Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması Malzemeleri
5 tane Çanak Enginar
1 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı zeytinyağ
3 küp şeker
Karabiber
Tuz
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Taze soğan yeşil saplarıyla birlikte,nane ve maydanoz ince ince doğranır.
Pirinç yıkanır,süzülür.
Cam kasenin içerisinde doğranan yeşillikler,pirinç,zeytinyağ ve baharatlar ilave edilerek elle ovularak karıştırılır.
Tenceye çanak enginarları yerleştirelim.
Pirinçli iç malzeme eşit miktarda çanakların göbeklerine paylaştırılır.
Tencereye iki bardak su ilave edelim.
 Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir..
Pişen ve ılınan zeytinyağlı enginarların üzerine zeytinyağ gezdirerek servise sunulur..

Afiyet Olsun

Etli Çanak Enginar tarifimizede bakabilirsiniz

Yorumlar

  1. güzel görünüyor,ellerinize sağlık.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. enginara bayılırım, ellerine sağlık, enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Enginarı çok severim.Pirinçle de taze nane bir araya gelince sevgim katmerleniyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık, mükemmel görünüyor. ben bu yaşıma kadar enginara uzak durdum, son 6 aydır yavaş yavaş yemeye başladım. bu tarifinizi de ilk fırsatta deneyeceğim. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir siteden bahsetmek isterim. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olarak Migroslarda kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Senin için bir ödülüm var :) Ödülü kabul ediyorsan yapman gerekenler burada: http://pattasarim.blogspot.com/2012/05/odulumuz-var.html#more

    YanıtlaSil
  6. İnannın hiç sevmezdim enginarı bu resmi görünce tüm fikrim değişti, canım çekti ya :)
    Olabilir mi böyle bir şey, oluyormuş..
    Demek ki neymiş yemeklerin sunumuda gerçekten o yemeği sevmede önemli bir etkenmiş.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba...Ellerinize sağlık,enginarın bütün çeşitlerine bayılırım..çok güzel görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Hilal bu görünüme dayanadım enginarı alıp tarifine göre yaptım. Lezzetli oluyormuş teşekkür ederim.. Selamlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder