6 Haziran 2012 Çarşamba

Pilav Tarifi

Pilav Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşaığı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı
Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçleri 30dk tuzlu ılık suda bekletelim.
Daha sonra tencerede tereyağ  ve sıvıyağ karışımına tel şehriyeleri ekleyip, pembeleşene kadar kavuralıım.
Pirinçleri de kavrulan şehriyelere ekliyerek kavurmaya devam edelim.
Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su, tuz ekleyip kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirelim. 
20 dk dinlendirdiğimiz tel şehriyeli pilavımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Not:Ölçü bire bir buçuktur. Vermiş olduğumuz tarif 3-4  kişiliktir

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...