Pilav Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşaığı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı
Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçleri 30dk tuzlu ılık suda bekletelim.
Daha sonra tencerede tereyağ ve sıvıyağ karışımına tel şehriyeleri ekleyip, pembeleşene kadar kavuralıım.
Pirinçleri de kavrulan şehriyelere ekliyerek kavurmaya devam edelim.
Pirinçler
birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su, tuz
ekleyip kısık ateşte pilavın üzeri delik delik
oluncaya kadar pişirelim.
20 dk dinlendirdiğimiz tel şehriyeli pilavımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Not:Ölçü bire bir buçuktur. Vermiş olduğumuz tarif 3-4 kişiliktir
Tane tane görünüyor, harika olmuş
YanıtlaSil