7 Haziran 2012 Perşembe

Tel Şehriye Çorbası

Tel Şehriye Çorbası Malzemeleri
1 kase tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
½ kahve fincanı sıvıyağ
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates suyu
Maydanoz
Tuz
6 su bardağı su


Hazırlanışı
Tenceremize aldığımız yağ karışımıyla kıymayı kavuralım.
Salça ve domates suyu ilave edip kavurma işlemine devam edelim.
10 dakika sonra su,tuz katarak kaynatalım.
Kaynayan suya  tel şehriyeleri yavaşça dökelim.
Yarım saat kısık ateşte pişirelim.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor çok canım çekti :( eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Sofralarımızın vaz geçilmezi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...