Tel Şehriye Çorbası Malzemeleri
1 kase tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
½ kahve fincanı sıvıyağ
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates suyu
Maydanoz
Tuz
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
½ kahve fincanı sıvıyağ
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates suyu
Maydanoz
Tuz
6 su bardağı su
Hazırlanışı
Tenceremize aldığımız yağ karışımıyla kıymayı kavuralım.
Salça ve domates
suyu ilave edip kavurma işlemine devam edelim.
10 dakika sonra su,tuz
katarak kaynatalım.
Kaynayan suya tel şehriyeleri yavaşça dökelim.
Yarım saat
kısık ateşte pişirelim.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise
sunalım.
Afiyet Olsun
Çok güzel gözüküyor çok canım çekti :( eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Sofralarımızın vaz geçilmezi.
YanıtlaSil