15 Temmuz 2012 Pazar

Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Malzemeleri
5 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
2 kabartmatozu
Tuz
Karabiber
Acıpulbiber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1 soğan
1 su bardağı mısırunu
2 su bardağı un
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur.
Küçük küpler halinde doğranır.
Soğan ince ince çintilir.
Maydanoz ve nane yıkanıp incecik doğranır.
Geniş cam kasede yumurta,sıvıyağ,yoğurt,kabartıcı,tuz,nane,karabiber,acıbiber çırpıcıyla çırpılır.
Patates,maydanoz,nane,soğan,mısır unu ve un eklenerek kıvamlı bir patesli tuzlu kek elde edilir.
Yağlanan fırın tepsisine dökülür.(özelliği ince kek olması)
Üzerine susam sepilerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Patatesli tuzlu kek sıcak veya soğuk ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. tuzlu kekleri çok severim.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Mımmm.çayımıda yeni demlemiştim..hemen aldım bir dilim kaçıyorum.ellerinizee sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ne kadar şık bir sunum böyle, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. bugünlerde benim de tuzlu kek canım istiyor hatta ekmek yerine yapsam diyorum hep de tembellik işte : ) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...