Yaz Turşusu Malzemeleri
1 kilo biber(Yeşil sivri,çarliston biber)
6 diş sarımsak
1 fincan sirke
1 fincan zeytinyağ
Tuz
6 diş sarımsak
1 fincan sirke
1 fincan zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı
Biberleri ikiye bölüp bol suda haşlayalım.
Haşlanan biberleri süzelim.
Havanda sarımsaklara tuz ekleyip dövelim.
Biberleri cam kaseye alılım.
Sarımsak,sirke,zeytinyağ ile biberleri harmanlıyalım.
Cam kovanoza koyup ağzını kapatalım ve buzdolabında saklayalım.
Yemeklerin yanına servise hazır salata, yaz turşusu.
İkram ederken küp doğranmış domates,mısır ile renklendirerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Turşumda tam bitmişti,yetişdiniz..Hemen yapılacak ve iftara yetişecek..teşekkürler..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilselam çok lezzetli görünüyor ayrıca turşuya da bayılırım denemek istiyorum ama kavanoza sıcakken mi? ılıkken mi? koymalıyız ellerinize emeğinize sağlık..
YanıtlaSilturşuya bayılırım, teşekkürler, ellerine sağlık.
YanıtlaSil@pınariko selam hosgeldın.
YanıtlaSilNormal kış turşusu gibi olmadığı için hemen be 1 kilodan yapıp hemen tüketiyoruz.ben kavonoz dedim ama saklama kabına da alabilirsiniz:)soğukken kayabilirsiniz.hayırlı ramazanlar iyi günler
önce hoşbulduk bugün koştura koştura pazara gittim ve aç gözlüyüm galiba 1 kg biber almıştım gözüme az geldi döndüm 1kg daha aldım:)) sanki evde çin ordusu var... şimdide hemen yapacağım
YanıtlaSilsize çok teşekkür ederim ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar sağlıklı mutlu günler dilerim:)
acı biberler yada kırmızı biberlerde olabilir değilim ayyy canım çekti bu saatte....
YanıtlaSilpınar hanım
YanıtlaSilhepimiz aynıyız bi aç gözlülük söz konusu sanırım:)ben teşekkür ederim sevgiyle kalın
saliş mutfakta hoşgeldiniz.
YanıtlaSildediğiniz gibi olur tabyki.sevgiler