30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yaz Turşu

Yaz Turşusu Malzemeleri
1 kilo biber(Yeşil sivri,çarliston biber)
6 diş sarımsak
1 fincan sirke
1 fincan zeytinyağ
Tuz

Hazırlanışı

Biberleri ikiye bölüp bol suda haşlayalım.
Haşlanan biberleri süzelim.
Havanda sarımsaklara tuz ekleyip dövelim.
Biberleri cam kaseye alılım.
Sarımsak,sirke,zeytinyağ ile biberleri harmanlıyalım.
Cam kovanoza koyup ağzını kapatalım ve buzdolabında saklayalım.
Yemeklerin yanına servise hazır salata, yaz turşusu.
İkram ederken küp doğranmış domates,mısır ile renklendirerek servis yapılır.

Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Turşumda tam bitmişti,yetişdiniz..Hemen yapılacak ve iftara yetişecek..teşekkürler..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Mmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. selam çok lezzetli görünüyor ayrıca turşuya da bayılırım denemek istiyorum ama kavanoza sıcakken mi? ılıkken mi? koymalıyız ellerinize emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. turşuya bayılırım, teşekkürler, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canımm..nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. @pınariko selam hosgeldın.
    Normal kış turşusu gibi olmadığı için hemen be 1 kilodan yapıp hemen tüketiyoruz.ben kavonoz dedim ama saklama kabına da alabilirsiniz:)soğukken kayabilirsiniz.hayırlı ramazanlar iyi günler

    YanıtlaSil
  7. önce hoşbulduk bugün koştura koştura pazara gittim ve aç gözlüyüm galiba 1 kg biber almıştım gözüme az geldi döndüm 1kg daha aldım:)) sanki evde çin ordusu var... şimdide hemen yapacağım
    size çok teşekkür ederim ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar sağlıklı mutlu günler dilerim:)

    YanıtlaSil
  8. acı biberler yada kırmızı biberlerde olabilir değilim ayyy canım çekti bu saatte....

    YanıtlaSil
  9. pınar hanım
    hepimiz aynıyız bi aç gözlülük söz konusu sanırım:)ben teşekkür ederim sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  10. saliş mutfakta hoşgeldiniz.
    dediğiniz gibi olur tabyki.sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...