Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
Un
Üzeri için
Fındık içi
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
Un
Üzeri için
Fındık içi
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yumurta,süt,tuz,tereyağ cam kabta karıştırılır.
Un ekleyerek hamur elde edilir.
Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.
Hamur dört eşit bezeye ayrılır.
İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.
İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.
Her parça büzülen yerden kesilir.
Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.
Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır.
Sıcak şerbetin içine atılır.
Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur.
Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.
Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilMmm çok şirin olmuş canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilismide ilginçmiş,eline sağlık...
YanıtlaSilİlk defa duyduğum bir tatlı ellerinize ve emeğinize sağlık..
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNasıl güzel görünümlü bir tatlı bu.. Bayıldım..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
mmmmm,ellerine sağılık,süper olmuş.
YanıtlaSil