Kulaklı Tatlı

Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
Un
Üzeri için
Fındık içi
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı

Yumurta,süt,tuz,tereyağ  cam kabta karıştırılır.
Un ekleyerek hamur elde edilir.
Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.
Hamur dört eşit bezeye ayrılır.
İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.
İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.
Her parça büzülen yerden kesilir.
Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.
Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. 
Sıcak şerbetin içine atılır.
Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. 
Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.
Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mmm çok şirin olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. ismide ilginçmiş,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. İlk defa duyduğum bir tatlı ellerinize ve emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Çok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Nasıl güzel görünümlü bir tatlı bu.. Bayıldım..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. mmmmm,ellerine sağılık,süper olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder