15 Şubat 2013 Cuma

Kumpir Tarifi

Kumpir Malzemeleri
Kumpirlik 8 tane Patates
150gr tereyağ(yumuşak kıvamda)
300gr kaşar peyniri(rendelenmiş)
Tuz
3 su bardağı Garnitür(bezelye,havuç,kornişon turşu)
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Patatesler sert fırça yardımıyla fırçalnarak yıkanır.
Bol suda patatesler haşlanır( kabuklarının çatlamaması için haşlama süresine dikkat edelim fırınlanırken tam pişiyor)
Orta haşlanan patatesler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıralanır.
Kızgın fırnda kabukları kavrulana kadar patatesler pişirilir.
Önce patateslerin üst kısmı kapak gibi tam koparmadan kesilir.
Çatal yardımıyla patateslerin içinleri püre haline getirilir.

Bir kaşık tereyağ,tuz eklenerek çatalla ezilmeye devam edilir.
Rendelenmiş kaşardan bir miktar eklenerek çatalla karıştırılır
Bu işlemler patatesler sıcakken yapılması önemli iç malzemeler eriyerek patatesle karışması için.
Son olarak mayonezle karıştırılmış garnitür bir miktar kumpirin üzerine konulur.
Ketçapla süslenen kumpir dumanı üzerinde ikram edilir.
Arzuya ve olanaklara bağlı iç malzeme zenginleşebilir(kısır,mantar,zeytin,ezme çeşitleriyle,et ürünleriyle)
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Allahım bu ne yaa :) çok açım çokk :(

    YanıtlaSil
  2. çok severimmmm :)
    nefis görünüyorlar sarı yumurta, afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
  3. bittiğim andır işte
    bayılırım kumpire
    çokta lezzetli görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Oy ne de güzel olmuş..Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  5. görüntü iştah açıcı ellerinize sağlık hilal hanım tariflerinizden yararlanıyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Of bi kumpir olsa da yesem .Eminim dışarda yapılanlardan 10 kat daha lezzetli olmuştur.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Off çok güzel bir görüntü Hilalcim çok severim sabah sabah ağzım sulandı. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. guzel yorumlarınız için tesekkurler arkadaşlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...