Hazır Baklava Yufkasından Banyolu Börek Malzemeleri
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr tereyağ
1 çay bardapı sıvıyağ
1 çay bardağı su
İç Malzemesi
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
Rende Kaşar
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Su
Hazırlanışı
Tereyağ tavada eritilr.Eriyen yağa,sıvıyağ,su katılarak sulu harç hazırlanır.
Cam kasede peynirle ince kıyılmış maydanoz,tuz karıştırılarak iç hazırlanır.
Haşlanan patateslerin kabuğu soyulur.
Hazır baklava yufkasından bir tane alınarak tezgaha serilir sulu harçtan üç yemek kaşığı üzerine gezdirilir Tekrar yufka üzerine serilir ve sulu harç tekrar üzerine gezdirilir
Üçüncü yufkada üzerine serilir ve peynirli iç malzeme yufkanın yarısını kaplıyacak şekilde bolca konulur.
Son olarak börek boş yufkaya tekrar sarılır.
İç malzeme konulan taraftan sarılarak rulo yapılır.
Son olarak börek boş yufkaya tekrar sarılırak rulo üçe bölünür.
Bölünen parçaları önce suda ıslayalım daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Diğer patatesli börek için yufkalar aynı şekilde sulu harç sürülerek üç yufka üst üste hazırlanır.
Üzerine bir patates rendelenir,bir miktar kaşarda rendelenen iç harça baharat serperek rulo yapılır.
Son olarak tekrar bir yufkaya daha sarılır ve üçe bölünen patatesli börek suda bonya yaptırılıp galeta ununa bulanır.
Bu şekilde hazırlanan börekler pişmesi için fırına verilir.
Afiyet Olsun
bi tanem eline sağlık mmmmm nefis:)))
YanıtlaSilçıtır çıtır mis gibi görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
çıtır çıtır enfes görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil