Höşmerim Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı irmik
300gr tuzsuz peynir
2 yumurta sarısı
50gr tereyağı
Hazırlanışı
Süt,su,irmik ve tereyağ tencereye alınır.
Kısık ateşte koyulana kadar kaynatılır.
Kıvama gelen irmikli karışıma rendelenen tuzsuz peynir katılır.
2 bardak toz şeker ilave edilir.
Karıştırmaya devam edilir.
Son olarak 2 yumurta sarısı çırpılarak yavaş yavaş kaynayan höşmerime ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılan höşmerim soğumaya alınır.
Soğuyan höşmerim tatlısı servise hazırdır.
Afiyet Olsun
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSiltadını merak ettim :)
Geleneksel bir lezzetimiz,ama bana yapmak da tatmak da nasip olmadı.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Höşmerim hafif bir tatlı herkesin damak tadına göre olmıyabilir ama biz severek yiyoruz tavsiye ederim.
YanıtlaSil