18 Nisan 2013 Perşembe

Höşmerim

Höşmerim Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı irmik
300gr tuzsuz peynir
2 yumurta sarısı
50gr tereyağı
 
Hazırlanışı
Süt,su,irmik ve  tereyağ tencereye alınır.
Kısık ateşte koyulana kadar kaynatılır.
Kıvama gelen irmikli karışıma rendelenen tuzsuz peynir katılır.
2 bardak toz şeker ilave edilir.
Karıştırmaya devam edilir.
Son olarak 2 yumurta sarısı çırpılarak yavaş yavaş kaynayan höşmerime ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılan höşmerim soğumaya alınır.
Soğuyan höşmerim tatlısı servise hazırdır.
Afiyet Olsun

Höşmerim Balıkesir'in Havran ilçesinde 500 yılı aşkın bir süredir farklı bir usulle hazırlanan sarı renkli bir tatlıdır.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    tadını merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Geleneksel bir lezzetimiz,ama bana yapmak da tatmak da nasip olmadı.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Höşmerim hafif bir tatlı herkesin damak tadına göre olmıyabilir ama biz severek yiyoruz tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...