23 Haziran 2013 Pazar

Kıymalı Ağzı Açık Poğaça

Kıymalı Ağzı Açık Poğaça Malzemeleri
250gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 küçük yaş maya
Un
İç malzeme
250 gr kıyma
1 soğan
2 kaşık sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı
Soğan küp doğranır,sıvıyağ ile tavada kavurulur.
Kıyma katılarak kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan kıymalı içe tuz karabiber katılarak karıştırılır soğumaya bırakılır.
Derin cam kasenin içine yumuşak margarin,sıvıyağ,yoğurt,tuz,şeker,kabartıcılar alınarak karıştırılır.
Karışan içe un eklenerek çok yumuşak hamur elde edilir.
Bu hamurun özelliği yumuşak tutulması ve bir gece buzdolabında dinlendirilmesi.
Poşete koyduğumuz hamur bir gece buzdolabında dinlendikten sonra dolaptan alınarak şekillendirilip fırın tepsisine dizilir.
170 derecede pişen ağzı açık kıymalı poğaçalar servise sunulur.

4 yorum:

  1. Elinize sağlık nefis bir poğaça olmuş

    SİZİ VE HERKESİ ÇEKİLİŞİME BEKLERİM SEVGİLER

    http://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html

    YanıtlaSil
  2. Hayirli aksamlar canim.Berat kandilin Mübarek olsun.Pogcalar nefis görünüyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık şahane görünüyor ağzı açık poğaçalar..

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarınız için teşekkürler sizlerinde Berat
    Kandili mübarek olsun sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...