Etli Silor Malzemeleri
1 paket silor
2 su bardağı sıcak su
400 gr yoğurt(yarım fincan su ,tuz eklenip kıvamı açılır)
Etli Malzeme İçin
300 gr dana et
50 gr tereyağ
tuz,karabiber,kekik
Üzeri için
50 gr tereyağ
Kırmızı biber
Hazırlanışı
Silor orta boy cam servis kabına dizilir.
Üzerine iki su bardağı sıcak su gezdirilir.
On dakika silorun yumuşaması beklenir.
Yoğurt,su,tuz karıştırılarak yoğurt akıcı kıvamını alır.
Bu arada donuk et keskin bıçakla incecik döner gibi kesilir.
Tavada tereyağ eritilir etler tereyağda hızlı ateşte beş dakika karıştırılarak kavrulur.
Kısık ateşe alınan et tavası kapağı kapatılarak kavrulmaya bırakılır.
Yarım saatte böyle kavrulan etler baharatlanarak ocaktan alınır.
Yumuşayan silorun üzerine hazırlanan yoğurt her yerine gelicek şekilde dökülür.
Yoğurdun üzerinede kavrulan etler dökülür.
Son olarak lezzetini arttırmak için tavada eritilen tereyağlı kırmızıbiber sosu etlerin üzerine dökülür.
İftarı bekleyen misafirlere servis yapılır.
Afiyet Olsun
cok istah acıcı duruyor elıne sağlık
YanıtlaSililk defa bir komşumuzda yemiştim kıştan önceden hazırlayıp yoğurtlayıp ikram ediyorum etlisi nefis olmuştur eminim ellerine sağlık
YanıtlaSil