9 Temmuz 2013 Salı

İzmir Köfte

İzmir Köfte Malzemeleri
Köfte İçin Malzeme
1/2 kilo orta yağlı kıyma( kuzu.dana karışık) 
1 soğan
2 dilim bayat ekmek 
1/2 demet maydanoz
1 Yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
Sosu İçin Malzeme
 3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çay kaşığı kekik
tuz
Kızartmalık malzeme
4 patates
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine dizmek için
Domates ,Biber
Hazırlanışı
Kıyma  derin kaseye alınır.
Soğan kıymanın üzerine rendelenir.
Maydanoz incecik bıçakla kesilip kıymaya katılır.
Ekmek ıslatılıp suyu sıkılarak ufalanmış olarak ilave edilir.
Yumurta ve baharatlar eklenerek köfte elle yoğurulur.
Parmak şekli verilen köfteler kızgın yağda hafif kızartılır.
Kızaran köfteler cam tepsiye dizilir.
Elma dilimi soyulan patatesler aynı yağda kızartılır.
Kızaran patatesler köftelerin yanınna dizilir.
Soso için tereyağı tavada eritilir.
Domates salçası tereyağla kavrulur.
iki domates ve sarımsak rendelenerek kavrulmakta olan salçaya ilave edilir.
Tuz.şeker,kekik iki su bardağı su ekleyerek iki taşım kaynatılan sos ocaktan alınır.
 Sos izmir köftenin üzerine gezdirilir.
Soslu izmir köftenin üzeri domates,biber dilimleriyle süslenir.
Önceden kızdırılan 180 derecelik  fırnda 15 dk izmir köfte fırınlanır.
Üzerindeki domates ,biberler kızarana kadar fırınlanmısı yeterli olucak.

1 yorum:

  1. Öncelikle Hayırlı Ramazanlar...
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Lezzeti de bir o kadar vardır eminim.Bana da beklerim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...