Alman Pastası

Alman Pastası Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı pakmaya
1 su bardağı  dolusu şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
100 gr tereyağ(yumuşak)
7 su bardağı un
Kreması İçin
4 yemek kaşığı dolusu un
1 subardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağ
50 gr margarin
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri İçin
Pudra Şekeri


Hazırlanışı
Cam kasenin içinde ılık süt,ılık su,şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayanın erimesi beklenir.
yumurta, yoğurt, vanilya, yumuşak tereyağ ve un katılarak sert bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bu arada kreması için su ile un orta ateşte karıştırılarak çok koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir.
Pişen lapa mikserle çırpılarak ılıtılır.
Ilınan lapaya tereyağ,margarin ve pudra şekeri ilave edilerek krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
Bir su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
Kremaya katılan şanti tekrar mikserle çırpılarak iki krema birbirine karıştırılır.
Soğuması için buzdolabında bekletilir.
İki misli olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
Yuvarlak şekil verilen alman pastası tabanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
On dakika ılık fırında tepside mayalanması beklenir.
170 derede kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan alman pastası tabanları bıçakla tam koparmadan iki bölünür.
Arası krema ile doldurulan alman pastaların üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
Servise hazır olan porsiyonluk Alman pastaları afiyetle yenir.
Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta

Yorumlar