17 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Tart

Elmalı Tart Malzemeleri
125 gr margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendsi
1/2 paket kabartma tozu
Un
Üzeri İçin
3 elma
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı şeker
Tarçın


Hazırlanışı
Yumuşak margarin, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi,kabartıcı, un karıştırılarak kurabiye hamurudn biraz yumuşak hamur elde edilir.
Yuvarlak orta boy cam tepsinin dibi yağlanıp, unla mantolanır. 
Tart hamuru el yardımıyla tepsiye bastırılarak döşenir.
Çok kabarmasın diye hamur gelişi güzel çatallanarak delinir.(kabarmasını isteyen bu işlemi uygulamasın)
Elmaların kabukları soyularak üç eşit parçaya bölünür.
Bölünen elma parçaların üzerleri bıçakla koparılmadan şeritler çizilir.
Derin kasenin içinde limon suyu, şeker, bir çay kaşığı tarçın karıştırılarak elmalar bulanır.
Tart hamurunun üzerine dizilir.
Son olarak üzerlerine bir yemek kaşığı şeker ve göz kararı tarçın gezdirerek 160 derecelik fırına verilir.
Pişen nefis elmalı tart ikram için hazırdır.
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...