9 Aralık 2010 Perşembe

Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Malzemeleri
5-6 patlıcan
1 bardak rendelenmiş kaşar
2 y.k tereyağ
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(tercihen)
1 adet soğan
tuz
kekik 
acı pul biber
üstü için
100gr tereyağ
kırmızı toz biber 
maydanoz
Hazırlanışı 
 Teflon tavada közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıyoruz ve iç haline gelmiş olan patlıcanları tereyağ ile 5dk soteliyoruz  ardından rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.
Ayrı bir tavada kuşbası etlerimizle 1 adet soğanı kavuruyoruz.1 saat sonra tuz,kekik,acı pulbiber ekleyip 10 dk sonra tavamızı ocaktan alıyoruz.
Yine ayrı bir tavada tereyağ ve toz pul biber ile üstüne sos hazırlıyoruz.
Son olarak servise geçiyoruz önce patlıcanları tabağımıza koyuyoruz üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun da üstüne etlerimizi koyuyoruz ve son olarak tereyağlı sosumuzu gezdiriyoruz ince ince kıydığımız maydanozla süsleyip servise sunuyoruz.Umarım beğenirsiniz ben kesinlikle tavsiye ediyorum
Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. tesekkurler
    evdekı herkez çok beğendi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...