12 Aralık 2010 Pazar

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Malzemeleri
5adet yufka
yarım kilo ıspanak
1 soğan
250gr peynir
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
tuz karabiber
pulbiber(isteğe bağlı) 
Hazırlanışı
Ispanaklar temizlendikten sonra bir kaba alınır içine soğanlar ince ince kıyılır,tuz karabiber pulbiber ilave edilip çiğden harmanlayıp içine peynir rendelenir ve bir yumurta kırılırak harç hazır edilir.
Ayrı bir kapta yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımı yufkaların arasına sürülmek üzere hazırlanır.
tepsimize yufkaları serip arasına yoğurt yumurta sıvı yağ harcından sürülür üçüncü katta ıspanaklı iç malzeme serilir tekrar yufka serilir sıvı harç sürülür 5 yufkada serildikten sonra kalan harca 1 yumurta ekletikten sonra üstüne sürülür kesilerek fırınlanır.180 derecede yaklaşık 45 dk kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...