Büzme Tatlısı Malzemeleri
Hazırlanışı
Hazır baklava yufkası
2 su bardağı fındık veya ceviz
250 gr tereyağ
Şerbet
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
İki yufka üst üste yayılır.
Arasına düvülmüş fındık serpilir,oklavaya sarilıp iki ucundan sıkılarak hafifçe ortaya doğru büzülür.
Oklava çıkarılır yağlanmış tepsiye dizilir .
Bu işlem yufkalar bitene kadar yapılır.
Dörder parmak aralıklarla kesilip üzerine eritilmiş yağ eşit olarak dökülür.
180 derecede pişirilir.
Şerbeti çok kaynatmadan ocaktan alınıp soğutulur.
Büzmeler sıcak şerbet soğuk olacak şekilde ıslatılır.
Bu tatlı bir gün bile dursa yumuşuyor.
Günlük veya misafir sayısına göre yapılmasını tavsiye ederim.
Arasına düvülmüş fındık serpilir,oklavaya sarilıp iki ucundan sıkılarak hafifçe ortaya doğru büzülür.
Oklava çıkarılır yağlanmış tepsiye dizilir .
Bu işlem yufkalar bitene kadar yapılır.
Dörder parmak aralıklarla kesilip üzerine eritilmiş yağ eşit olarak dökülür.
180 derecede pişirilir.
Şerbeti çok kaynatmadan ocaktan alınıp soğutulur.
Büzmeler sıcak şerbet soğuk olacak şekilde ıslatılır.
Bu tatlı bir gün bile dursa yumuşuyor.
Günlük veya misafir sayısına göre yapılmasını tavsiye ederim.
Benim en sevdiğim tatlılardan biridir
YanıtlaSilBizde burma derler
Hazır baklava yufkasıyla yapılması çok güzel pratik bir tarif
Ellerinize sağlık
Sevgiler