23 Ocak 2011 Pazar

Büzme Tatlısı

Büzme Tatlısı Malzemeleri
Hazır baklava yufkası
2 su bardağı fındık veya ceviz
250 gr tereyağ
Şerbet
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
İki yufka üst üste  yayılır.
Arasına düvülmüş fındık serpilir,oklavaya sarilıp iki ucundan sıkılarak hafifçe ortaya doğru büzülür.
Oklava çıkarılır yağlanmış tepsiye dizilir .
Bu işlem yufkalar bitene kadar yapılır.
Dörder parmak aralıklarla kesilip üzerine eritilmiş yağ eşit olarak dökülür.
180 derecede pişirilir.
Şerbeti çok kaynatmadan ocaktan alınıp soğutulur.
Büzmeler sıcak şerbet soğuk olacak şekilde ıslatılır.
Bu tatlı bir gün bile dursa yumuşuyor.
Günlük veya misafir sayısına göre yapılmasını tavsiye ederim.

Afiyet Olsun

Kuru Büzme Tatlısı 

2 yorum:

  1. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

    YanıtlaSil
  2. Benim en sevdiğim tatlılardan biridir
    Bizde burma derler
    Hazır baklava yufkasıyla yapılması çok güzel pratik bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...