Havuçlu Patates Çanağında Mayonezli Salata Malzemeleri
6 patates
2 havuç
1 yumurta
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
İç Salatası İçin Malzemeler
1 kavanoz karışık konserve havuç,bezelye,patates
1 kase haşlanmış mısır
1 kase kornişon turşu
1 kase mayonez
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 kase kırmızı pancar rendesi
Hazırlanışı
Patatesler soyulup bir kapta haşlanır.Haşlanan patatesler tencerede ezilip püre haline getirilir. Tencerenin altı tekrar yakılıp yumurta,tuz ve yağ hızlıca çırpılarak püreye katılır.Ayrı tavada iki yemek kaşığı yağda rendelenmiş havuçlar kavrulup pürenin içine ilave edilir.Soğuyan püreye pul biber ilave edilip çanak şekli verilir.Ayrı kapta karışık konserve,mısır ince doğranmış turşu,mayonez,sarımsaklı yoğurt ve tuzla salata hazırlanır.hazırladığımız salata patates çanaklarına bölüştürülür.üzeri kırmızı pancarla süslenir.
Ev Yapımı Mayonez Malzemeleri
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 limon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı
Nişasta bir su bardağı su ile iyice karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilip soğumaya bırakılır.Bir kapta bir çay bardağı yağ,sıkılmış limon ile karıştırılır.Dar bir kaba bir yumurta kırılıp tuz ilave edip mikserle çırpılır.Bu karışıma daha önce yağ,limon karışımından damla damla dökülerek karıştırılmaya devam edilir.Bu işlem bitince soğutulan nişasta ilave edilip iyice mikserle karıştırılıp buzdolabına konur.Mayonezimiz salatalar için hazırdır.
Afiyet Olsun
Çok güzel ve pratik görünüyor.Hemen deneyeceğim şahanee:) Elinize sağlık :)
YanıtlaSilçok şık bi sunum olmuş tarifte farklı ve güzel ellerine sağlık..
YanıtlaSil