26 Ocak 2011 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri
5 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Krema
3 paket şanti
1/2 çay bardağı yeşil fıstık
100 gr beyaz çikolata rendesi
2 tane muz
3 su bardağı süt
Hazırlanışı
Cam kabımızda yumurtalarla şekeri beş dakika mikserle çırpalım.Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katıp çırpalım.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcımızı eşit şekilde incecik yayalım,önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 9 dakika pişirelim.Ayrı kapta 2 su bardağı sütle şanti hazırlayalım.Pişen kekimiz hafif ılınınca bir bardak şekerli sütle ıslatalım.sonra şantiyi sürelim.Dar kısmının ucuna muz yerleştirip kağıt yardımıyla rulo şeklini verelim.Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün kalan krema ile kaplayıp çikolata rendesi ve fıstıkla süsleyelim.

Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. merhaba,

    Tarife gore yaptim, malasef keki resimde gorundugu gibi olmadi, cok sert bir kek oldu, neden aceba

    YanıtlaSil
  2. bende bu tarifi oktay ustanın proğramından alıp denemiştim benim pastam yumuşak olmuştu.Fırından fırına fark edebilir üzüldüm sizin adınıza.Birdahaki sefere bir fincan sıcağa yakın su ekleyerek yaparsanız daha yumuşak pandispanya elde edebilirsiniz ...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri


    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...