Kırma Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
3 su bardağı yoğurt+süt kaymağı
3yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
300 gr. peynir
Tuz
3 su bardağı yoğurt+süt kaymağı
3yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
300 gr. peynir
Tuz
Hazırlanışı
Yufkayı düz tezgahta açalım,peyniri eşit miktarda dağıtalım,üzerine 3yemek kaşığı sıvıyağ gezdirelim.
Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine dizelim.
Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım.
Yoğurt+süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını çırpıp üzerine heryerine gelicek şekilde dökelim 170 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet Olsun
ne tatlı bir logo börek de çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba,ne kadar güzel bir blog adı "sarı yumurta"tarifleriniz ise beni benden aldı,hele o sarma:))ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltesekkurler arkadaslar
YanıtlaSilyorumlarınızın dewamını beklıyorum
:)
YanıtlaSilEsEr - Vakit Buldukça