25 Şubat 2011 Cuma

Mantı Tarifi

Mantı Malzemeleri
3yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Un

İç İçin
250 gr kıyma
2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu İçin
500 gr sarımsaklı yoğurt
150 gr tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Yumurta,su,tuz ve unla sert bir hamur elde edilir.Hamur 3 parçaya eşit olarak bölünür.Bir yandanda kıyma,rendelenmiş 2 soğan,karabiber,tuz karışımı hazırlanır.Merdane yardımıyla açtığımız hamur küçük karelere bölünerek hazırladığımız kıymalı içten konularak dürt ucu bir araya gelecek şekilde kapatılır.Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.Büyük boy tencerede kaynattığımız tuzlu suda mantılar yumuşayıncaya kadar haşlanır.Süzülerek cam kaseye alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salça sosu gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. off ama bana bu yapılmazki :) bi kayserili kızı olarak mantı denirmi hiçç :):) çok güzel görünüyor canımmm ellerin dert götmesin...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık.en sevdigim yemektir.mantı oldugu gün bayram gibi geçer bizim ev.

    YanıtlaSil
  3. Mantı mı!?:)
    Hergün olsa yerim,her öğün olsa yerim ama tabi lezzetli yapılırsa:)Sizinkisi de öyle gözüküyor.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. işte günlerdir canımın istediği yemek :n

    YanıtlaSil
  5. canım ellerıne saglık cok hos gorunuyor:)

    YanıtlaSil
  6. mantı deyince durur düşünürüm bi...ben gibi mutfakta daha yeni olan biri için çok zor bir yemek.ama fotoğraflara bakınca çok canım istedi :) denesem mi ne :)

    YanıtlaSil
  7. bu gün yedim hemde nefis bir ev mantısı:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...