Kabak Dolması Malzemeleri
1 kilo kabak
2 soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
½ su bardağı pirinç
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
2 soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
½ su bardağı pirinç
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip kabakları istediğimiz büyüklükte bölelim.İç malzemelerini kıyma,ince doğranmış soğan,salça,tuz,maydanoz.nane,karabiber,sıvıyağ,pirinç karıştıralım.İçlerini oyduğumuz kabakların içine iç malzemeyle doldurup tencereye dizelim.1.5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı pulbiber ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Yoğurt eşliğinde servise sunalım.
Afiyet Olsun
Ellerinize sağlık. ben sarmısağı da çok yakıştırırım kabak dolmasına. 1 kg kabak nasıl üç tane çıkıyor ??
YanıtlaSilüzerine sarımsaklı yoğurt hmm ellerine sağlık canım
YanıtlaSil¡Qué bueno!
YanıtlaSilBss.
ellerinize saglik enfes görünüyor..sicacik sevgiler..
YanıtlaSilBol yoğurtlu,kıymalı nasıl güzel olur ,nasıl severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
Küçük Mucizem kusura bakmayın yanlışlıkla yazmışım,düzelttim.Yorumun ve uyarın için teşekkurler
YanıtlaSilTüm arkadaslara ayrı ayrı teşekkur edıyorum yorumlarınız için:s
YanıtlaSil