26 Mayıs 2011 Perşembe

Fıstıklı Saray Lokumu

Fıstıklı Saray Lokumu Malzemeleri
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı ıspanak keki kırıntısı

Hazırlanışı

Teflon tencerede 2 su bardağı süt,4 yemek kaşığı dolusu un karıştırarak lapa pişirelim.Hafif ılınınca cam kaba alıp küp doğranmış margarin,pudra şekeri mikser yardımıyla lapaya yedirelim.krema yavaş,yavaş şekillenmeye başlayınca labne peyniri katıp çırpmaya devam edelim.Kremaya 1 paket şanti ekleyerek mikserle çırpma işlemine devam edelim ve kremayı buzdolabında 2 saat bekletelim.Sonraki işlem tezğaha streç film serip önce göz kararı Hindistan cevizi üzerini örtecek şekilde ıspanak keki kırıntısı ve uç kısmına kaşık yardımıyla kremayı uzunlamasına serelim.streçin iki ucundan kaldırarak rulo şeklini verelim. B u işlemi krema bitene kadar uygulayalım buzdolabında saklayalım.Misafirlerimize soğuk,soğuk ikram edelim.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Harika görünüyor elimi uzatıp alasım geldi:)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Yeşik ve beyaz ne kadar yakışıyor birbirine :)
    Çok güzel gözüküyor lokumlar,ellerinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. anladıgım kadarıyla sizde benım gibi blogspotta yenı olanlardansınız umarım daha uzun yıllar sağlıgımız elverdıkce devam ettiririz,saray lokumunu çok severız ellerınize sağlık

    YanıtlaSil
  4. offf off ne kadar güzel görüntü soğuk soğuk:)))ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ikiz annesi,umutsepeti,zeymuran,cafeportakal yorumlarınız için teşekkürler:S
    zeymuran dilekleriniz için ayrıca teşekkürler:S

    YanıtlaSil
  6. gerçekten harika gözüküyor,yaz günleri için serin serin ohh..

    YanıtlaSil
  7. ununu biraz artırsakmı acaba,biraz yumuşak olmuş tam düzgün sarılamamaış gibi görünüyor,yoksa tarife sadıkmı kalalım nedersiniz?

    YanıtlaSil
  8. Gülşah hanım uzun zaman oldu bu tarifi yapalı ama haklısınız biraz zorlanmıştım servis yaparken .Bence labne peynirini azaltırsak kıvamı daha güzel olur.Afiyet Olsun sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...