Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi Malzemeleri
1 kilo süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne peyniri
Üzeri İçin
Kakaolu kremşanti
Hazırlanışı
Önce şeker tencereye alınarak kısık ateşte şeker hafif yakılır.Hafif karamelize olan şekere su ilave ederek şerbet kaynatılır.Etimekler cam kaba dizilir ve ılınan şerbet üzerine dökülür.Soğuması için bekletilir.
Bu arada muhallebi pişirilir.Süt,şeker,yumurta,un çırpıcı ile çırpılıp tencerede kaynatılır,koyulan muhallebi ateşten alınıp mikserle çırpılarak ılıtılır.Ilınan muhallebinin içine labne peyniri katılarak çırpma işlemi devam eder.
Hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine kakaolu kremşanti sürelim.Buzdolabında bekletilen tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Elinize sağlık en sevdiğim tatlılardan biridir sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. aslında ben pek sevmem etimek tatlısını ama şimdi canım öyle bir çekti ki. sabah sabah tatlı yemeye bayılırım

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir sunum, üzerindekiler kar taneleri gibi duruyor, acaba bayat ekmekten olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Bende severek yaparım ,ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım güzel görünüyor bak epeydir de yapmamıştım aklıma düşürdün şimdi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder