19 Aralık 2011 Pazartesi

Terbiyeli Kereviz Çorbası

Terbiyeli Kereviz Çorbası Malzemeleri
1 baş kereviz
2 yemek kaşığı kıyma
1 havuç
1 soğan
1 küçük patates
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1/2 fincan sıvıyağtuz,karabiber
Terbiyesi İçin
1 limon suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Üzerine
kereviz yaprağı
50 gr tereyağ
Çıtır ekmek
Hazırlanışı
Sebzeler rendenin kalın kısmıyla rendelenir.
Tencerede kıyma,sıvıyağla birlikte kavrulur.
Et suyu ve su ilave edilir kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya rendelenen sebzeler,tuz,karabiber eklenerek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Kıvama gelen çorbaya limonsuyu,un,yumurta karışımı yavaş yavaş çorba sürekli karıştırılarak ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır.
Üzerine kızdırılmış tereyağ,kereviz yaprağı ,küpve çıtır ekmek eşliğinde servis yapılır .
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. ellerine sağlık biz daha alışamadık kerevize
    afiyetle sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kereviz çorbasının bu halini ilk kez gördüm, denemeye değer bir kereviz severim sonuçta:)

    Çekilişe davetlisiniz :)

    http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/

    YanıtlaSil
  3. kerevizin çorbasını hiç yapmıyorum ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. TAM BİR SAĞLIK DEPOSU OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Nefis bir tarif kerevizin tadına da kokusuna da bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. kerevizi cok severek cesit cesit yaparim ama hic kiymayla denememistim, degisik bir corba olmus. ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  7. Bu pişirme yöntemini hiç denemedim, çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...