Terbiyeli Kereviz Çorbası Malzemeleri
1 baş kereviz
2 yemek kaşığı kıyma
1 havuç
1 soğan
1 küçük patates
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1/2 fincan sıvıyağtuz,karabiber
Terbiyesi İçin
1 limon suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Üzerine
kereviz yaprağı
50 gr tereyağ
Çıtır ekmek
Hazırlanışı
Sebzeler rendenin kalın kısmıyla rendelenir.
Tencerede kıyma,sıvıyağla birlikte kavrulur.
Et suyu ve su ilave edilir kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya rendelenen sebzeler,tuz,karabiber eklenerek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Kıvama gelen çorbaya limonsuyu,un,yumurta karışımı yavaş yavaş çorba sürekli karıştırılarak ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır.
Üzerine kızdırılmış tereyağ,kereviz yaprağı ,küpve çıtır ekmek eşliğinde servis yapılır .
Afiyet Olsun
ellerine sağlık biz daha alışamadık kerevize
YanıtlaSilafiyetle sevgiler
Kereviz çorbasının bu halini ilk kez gördüm, denemeye değer bir kereviz severim sonuçta:)
YanıtlaSilÇekilişe davetlisiniz :)
http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/
kerevizin çorbasını hiç yapmıyorum ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTAM BİR SAĞLIK DEPOSU OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilNefis bir tarif kerevizin tadına da kokusuna da bayıldım.
YanıtlaSilkerevizi cok severek cesit cesit yaparim ama hic kiymayla denememistim, degisik bir corba olmus. ellerine saglik canim...
YanıtlaSilBu pişirme yöntemini hiç denemedim, çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil