6 Temmuz 2012 Cuma

Kabaklı Börek

Kabaklı Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
İç malzemesi
5 tane orta boy kabak
3 yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
3 küp şeker
Ara malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Kabaklar rendelenip suyu sıkılır.
Kabakların içine üç yumurta,tuz,karabiber,şeker karıştırılarak iç malzeme çiğden hazırlanır.
Bir kasede ara malzemeler sıvıyağ,yoğurt,yumurta ,tuz  çırpılır.
Yuvarlak fırın tepsisi yağlanır.
İlk yufka bütün olarak kenarları dışarda kalıcak şekilde tepsiye döşenir.
Diğer yufkalar ikiye bölünerek üst üste dizilir.
Her yufka aralarına hazırladığımız ara malzemeden kaşıkla göz kararı gezdirilir.
İki kat arayla İç malzeme eşit olarak  yufkaların arasına yayılır.
Tüm malzemeler bitene kadar döşeme işlemi devam eder.
Kenarda kalan yufkaları üstüne kapatalım.
Kalan ara malzemenin içine yumurta kırıp kabaklı böreğin  üzerine sürülür.
 Dilimleyerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Kabaklı Börek hazır.

Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. mmmmm,kabaklı börek...denemek lazım,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım yiyenler şifa olsun sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...