Fındıklı Un Kurabiyesi Malzemeleri
125 gr tereyağ(yumuşak)
125 gr margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı silme toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık içi (ince çekilmiş)
Un
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Üç yağ karışımı cam kasede birbiriyle karıştırılır.
Şeker,ince çekilmiş fındık içi yağlarla karıştırılır.
Un,kabartıcı eklenerek yumuşacık hamur elde edilir.
Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparılır.
Bu bezelerden tezgahın üzerinde uzun rulolar oluşturulur.
Bıçak yardımıyla rulolar üç parmak ebatında yan yan kesilerek kurabiyeler tepsiye dizilir.
Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır.
Kızgın fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Hafif ılınan fındıklı un kurabiyesi bol pudra şekerine bulanarak servis tabağına ikram edilmek üzere alınır.
Afiyet Olsun
harika gözüküyor canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilAfiyet olsun canim...
YanıtlaSilellerine saglik
cok güzel görünüyor...