18 Ağustos 2013 Pazar

Otlu Peynirli Mayalı Poğaça

Otlu Peynirli Mayalı Poğaça Malzemeleri

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

İç Malzemeleri
300 gr otlu peynir
1/2 demet maydanoz
Üzeri için
 1 yumurta sarısı
100gr susam

Hazırlanışı
Cam kaba 2 su bardağı ılık su,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesi beklenir.Eriyen mayaya sıvıyağ,tuz,mahlep,un ekleyerek yumuşak hamur elde edilir.Hamurun üzeri ıslak bezle örtülüp 1 saat ılık ortamda bekletilir.Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparılır.Elde şekillendirilen bezelerin otasına penirli harç konularak kapatılır.Yağlanan fırın tepsisine dizilir.Otlu peynirli mayalı poğaçaların üzerine yumurta sarısı,susam sürülür.10 dk tepsi mayasını alan poğaçalar 170 derecede pişirilir.Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. Görsellik müthiş. İçinin görünüşü de hele bu saatte dayanılır gibi değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka çok nefistir, görüntüde harika! ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...