23 Ocak 2011 Pazar

Alman Pastası

Alman Pastası
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı süt
70 gr erimiş margarin
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema
2 su bardağı süt
1 yumurta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
50 gr margarin
Vanilya
Üstü için pudra şekeri
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle çırpılıp sırasıyla erimiş yağ,süt,yoğurt eklenerek çırpma işlemi yapılır.Sonra un ve kabartma tozu eklenip mikser bırakılıp el çırpıcısıyla karıştırılır.Ö nceden yağlayıp unladığımız en küçük boy yuvarlak kalıbımıza içimizi döküp önceden ısıtılmış 190 derecede 25 dakika pişiriyoruz.pişen kek ılınınca ikiye ayıralım.Arası için margarin ve vanilya hariç krema malzemeleri pişirilip muhallebi kıvamına gelince ılıtıp içine 50 gr margarin,vanilya katılıp ılıkken mikserle 10 dk çırpılır.Hemen kekin arasına dökülüp öbür yarısı üzerine kapatılır ve üstüne pudra şekeri elenerek kaplanır. Tamamen soğuyunca servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...