9 Mayıs 2011 Pazartesi

Ispanaklı Tava Böreği

Ispanaklı Tava Böreği malzemeleri
1 kilo yufka
2 yumurta
1 kase yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

İçi için
1/2 kilo ıspanak
150 gr beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
Yoğurt,yağ,tuz,yumurta çırpılarak karışım hazırlanır.
Teflon tava yağlanır
 Bir bütün yufka serilir ve iki yufkada parçalanarak üzerine konur
Yağ,yoğurt, yumurta,tuz karışımının yarısı eşit miktardayufkaların üzerine dökülür.
Peynir,ayıklanmış ince doğranmış ıspanak,tuz,sıvıyağ ,baharatlar çiğden elle ovularak arasına serilir.
 Üzerine tekrar iki yufka daha parçalanarak konulur,kalan karışım yufkaların üstüne gezdirilir.
Tavanın dışında kalan yufkalar ortasında toplanır sıvıyağ eklenerek ocak üstünde kısık ateşte iki yüzü kızarana kadar  pişirilir.
Dumanı üzerinde haftasonu kahvaltılarında  servise sunulur.
Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. harika görünüyor ve çokta pratik ıspanak yıkamak dışında tabi ben peynirlisini çok yaparım ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. offff.nasılda lezzetli görünüyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bayılırım

    YanıtlaSil
  4. ıspanak ve börek hımmmmmm elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  5. ıspanaklar çiğden sanırım tavada hiç ıspanaklısını denememiştim..saolun tarif için..

    YanıtlaSil
  6. suzan hanım katılıyorum ıspanak yıkamak dışında kolay bi börek teşekkürler:S
    ahter hanım çiğden ıspanaklar ama ovulduğu için sönüşüyor ve kolay pişiyor tavsiye ederim teşekkürler:S
    sevda hanım,gül hanım,mine hanım teşekkürler:S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...