19 Haziran 2011 Pazar

Düğüm Poğaça

Düğüm Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un
Hazırlanışı
Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim.Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp düğüm şeklini verelim.Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı,susam sürerek 10 dk tepside bekletelim.Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Sıcak,sıcak servise sunalım.

6 yorum:

  1. nefis ama yapabileceğimden kuşkuluyum:)))

    YanıtlaSil
  2. hem şekilli hem de mayalı hiç yapamazmışım gibi gelen poğaçalardan : ) ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. mis gibi mahlep kokulu.harika olmuşalar canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel mayalanmışlar ellerine sağlık ne de güzel kızarmışlar taze peynir yanında da çay ımmm ne güzel gider:))

    YanıtlaSil
  5. harika ama nasıl düğümlenecek cvp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamurdan elimize limon büyüklüğünde parça alalım.İki elimizin arasında ileri geri yaparak hamuru uzaltalım.İpi düğümlediğimiz gibi iki ucundan birbirine bağlayalım.Kolay gelsin sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...