HOŞGELDİN Ramazanı Şerif
Sitemizde bulunan sahurluk tarifleri paylaşmak istiyorum.Sahurda ne yapsam ne sorusuna cevap olur inşallah.
Dolmalık Tarifi
Dolmalık Malzemeleri
- 1 dolmalık (pide)
- 1 su bardağı süt
- Kaşar peyniri
- 50 gr tereyağ
Hazırlanışı
Dolmalıklar enli enli doğranır.
İçleri bıçakla kesilir ve dolmalıkların boyları ebatınca kestiğimiz kaşar peynirleri içlerine doldurulur.
Teflon tavada tereyağ eritilir
Derin kaseye süt alınır,dolmalıklar önce süte bulanır sonra teflon tavaya dizilir kapağı kapatılır.
Dolmalıklar yumuşayana kadar teflon tavada tutulur.
Bu tarif daha hafif diğer pideyle yayınladığım yumurtalı tarife( tık tık )göre ama onun yeride başka.
Yorumlardan anlaşıldığı gibi dolmalık Kocaeline has bir pideymiş arkadaşlar.
Ramazan aylarında fırınlarda satılıyor.
Sahurda hafif ve lezzetli oluyor.
İçleri bıçakla kesilir ve dolmalıkların boyları ebatınca kestiğimiz kaşar peynirleri içlerine doldurulur.
Teflon tavada tereyağ eritilir
Derin kaseye süt alınır,dolmalıklar önce süte bulanır sonra teflon tavaya dizilir kapağı kapatılır.
Dolmalıklar yumuşayana kadar teflon tavada tutulur.
Bu tarif daha hafif diğer pideyle yayınladığım yumurtalı tarife( tık tık )göre ama onun yeride başka.
Yorumlardan anlaşıldığı gibi dolmalık Kocaeline has bir pideymiş arkadaşlar.
Ramazan aylarında fırınlarda satılıyor.
Sahurda hafif ve lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun
İftardan Kalan Bayat Ekmekleri Değerlendirelim
Kahvaltılık Ekmekçik Malzemeleri
1 bayat ekmek
1 kase yoğurt
1 fincan sıvıyağ
3 yumurta
100 gr beyaz peynir
100 gr zeytin
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 domates
1 biber
Hazırlanışı
Ekmekler dilimlenip tepsiye dizilir.
Yoğurt, sıvıyağ, yumurta bir kapta çırpılır.
İçine peynir ufalanır, çekirdekleri alınmış zeytinler ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Karışım ekmeklerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır.
180 derecede fazla kurutmadan pişirilir.
Pişen ekmekçikler sıcak sıcak servise sunurlur.
Afiyet Olsun
Yine bayat ekmekten başka bir sahurluk tarif
Yoğurtlu Ekmek Aşı
Yoğurtlu Ekmek Aşı Malzemeleri
- 1 Bayat Ekmek (pide)
- 150gr Kıyma
- 2 Domates
- 2 Biber
- 2 Soğan
- 1 Fincan Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Yoğurt(Üzeri için)
Üzeri için sos
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Hazırlanışı
İnce
doğradığımız soğanları yağda kavuralım.Kıymayı ilave edip kavurma
işlemine devam edelim.(Kıyma kullanmadanda domatesi biberi bol
kullanılarakta uygulanır)Sırasıyla biber,domates,salça ve baharatlarını
ekliyerek kavuralım.Üzerine 1 bardak su ilave edip altını
kapıyalım.Sonra küp şeklinde doğradığımız ekmekleri tencerenin içine
atıp harcla harmanlıyalım.Kapağını kapatıp 15 dk demlendirelim.
Servis tabağına aldığımız aşın üzerine bol yoğurt dökelim.Bir tavada tereyağ,nane,salçayla sos yapıp üzerine gezdirelim.
Bu yemekle evdeki bayat ekmeklerimizi, pidelerimizi değerlendirmiş oluruz
Afiyet Olsun
Fırında Beşamel Soslu Makarna
1 su bardağı süt
3 yumurta
200 gr yağlı peynir
½ demet maydanoz
Tuz
Fırında Beşamel Soslu Makarna Malzemeleri
1 paket fırın makarna1 su bardağı süt
3 yumurta
200 gr yağlı peynir
½ demet maydanoz
Tuz
Beşamel Sos İçin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
200 gr kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı
Makarna haşlanır ,süzülür.
Cam kapta bir su bardağı süt,üç
yumurta,tuz,sıvıyağ çırpılır haşlanan makarnalarla karıştırılır.
Soslu
makarnanın yarısı cam tepsiye döşenir,arasına peynir,ince kıyılmış
maydanoz serpilir.
Üzerine tekrar kalan makarna döşenir.
Tavada tereyağ,un ile kavrulur.
Süt yavaş,yavaş eklenerek karıştırılır
kıvamı koyu olursa süt eklenir.
Rendelenmiş kaşar ve tuz eklenerek sos
pişirilir.
Makarnanın üstü örtülecek şekilde beşamel sosla
kaplanır.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise
hazırdır.
Sahur sofrası içinde güzel bir alternatif.
Afiyet Olsun
Sahurluk Tarifler
Börekler
Sahurda ne yapsam diye düşünenler için bir kaç börek tarifi buyrun.
Börek tarifleri için isimlerin üstüne tıklayınız.
Hepside çok lezzetli ve doyurucu tarifler. Allah razı olsun. Ramazanınız hayırlı mubarek olsun. Rabbim sağlık ve sıhhatle oruçlarımızı tutabilmeyi nasip etsin.
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için teşekkürler.Cümlemizin ramazanı mubarek olsun.Hayırlı ramazanlar inşallah
SilOldukça besleyici ve lezzetli görünüyorlar.Sahur için değişik bir alternatif ellerinize sağlık......
YanıtlaSil