29 Eylül 2011 Perşembe

İncir Reçeli

İncir Reçeli Malzemeleri
2 kilo reçellik incir
2.5 kilo şeker
5 su bardağı su
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı kireç

Hazırlanışı
Kireç iki kilo suda eritilir içine incirler konularak bir saat bekletilir.sertleşip sararan incirler kireçli sudan alınıp bol suyla yıkanır.Tencereye alınan incir şeker,su ilavesiyle orta ateşte iki saate yakın kaynatılır.(kaynayan reçel kaşıkla karıştırılmamalıdır)Kıvama gelen reçele limonsuyu eklenerek on beş dakika kadar daha kaynatılır.Sıcak suyla yıkanan kavanozlara ateşten alınan reçeli doldurup kapaklarını kapatalım.Soğuyunca kavanoza alınan reçel büzülür.Büzülmemesi için sıcakken kavanozlara almak gerekir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Eylül 2011 Çarşamba

Soğanlı Yumurta

Soğanlı Yumurta Malzemeleri 
5 soğan
4 yemek kaşığı tereyağ
5 yumurta
Karabiber
Tuz
1kesme şeker

Hazırlanışı
Soğanlar ay şeklinde incecik doğranır.Soğanlar tereyağ,şeker,tuz ile kısık ateşte sararana kadar pişirilir.Pişen soğanlara yumurta kırılır.Karabiber tuz serpilir ve yumurtaların beyazı tutuluncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun 


Devamını Oku »

27 Eylül 2011 Salı

Marmelat

Erik Marmelatı Malzemeleri
2 kilo erik
2 kilo şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
İster kahvaltılarda ister pastalarda kullanılmaya hazır marmelatlar
Hazırlanışı
Eriklerin çekirdekleri çıkarılır yıkanıp tencereye alınır.Şeker,su ilave edilerek koyulaşana kadar kaynatılır.Reçel kıvamına gelen marmelat blender ile püre haline getirilir.İçerisine limonsuyu katılarak bir taşım daha kaynatılır sonra kavonozlara doldurulur.İster kahvaltılarda ister pastalarda kullanılmaya hazır.
Afiyet Olsun
Şeftali Marmelatı Malzemeleri
2 kilo şeftali
2 kilo şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
Hazırlanışı
Şeftalinin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır.Tencereye alınan şeftali şeker,su ilavesi ile kaynatılır.Reçel kıvamına gelen şeftaliler blender yardımıyla püre haline getirilir.Limonsuyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılır. Marmelat kavanozlara doldurulup kışın kullanılmak için rafa kaldırılır.
Afiyet Olsun
Armut Marmelatı Malzemeleri
2 kilo kış armutu
2 kilo şeker
1 su bardağı su
1 limonun suyu
Hazırlanışı
Armutların kabukları soyulur,çekirdekleri çıkarılır.Tencereye alınan armutlar şeker,su ilavesi ile kaynatılır.Koyulaşan marmelat blender yardımıyla püre haline getirilir.Limonsuyu ilave edilip bir taşım kaynatılan marmelat kavanozlara doldurulup kışın kullanılmak için rafa kaldırılır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

7 Eylül 2011 Çarşamba

Gün Menüsü

Çikolata Soslu Kara Kek
Çilekli Muzlu Bisküvi Pastası
Un Kurabiyesi
Havuç Salatası
Acıka
Ezme
Ev Ekmeği
Sarma

Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...