31 Ocak 2012 Salı

30 Ocak 2012 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar Un(3.5 su bardağı)
İç malzemeleri
5 elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
 Hazırlanışı
Malzemeleri cam kapta katarak yumuşak hamur elde edelim.
Teflon tavada rendelenmiş elmalarla,şekeri elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve tarçın ilave edelim. Soğuması için bekleyelim.
Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla yuvarlak pasta tabağı büyüklüğünde açalım,dört eşit parçaya keselim.
Geniş yerlerine iç harç koyup rulo şeklinde saralım.
Unladığımız fırın tepsisine dizip 170 derecede yarım saat pişirelim.
Pudra şekerini serpip servis yapalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Ocak 2012 Perşembe

Pırasalı Baklava Böreği

Pırasalı Baklava Böreği Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un
nişasta (açmak için)

Üzeri için
250 gr tereyağ
Pırasalı iç Malzemeler
1 kilo pırasa
1 fincan sıvıyağ
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
2 yumurta
 Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 tane pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bu arada pırasalar temizlenip incecik halka halka doğranır.
Tavada sıvıyağla kavrulur.
Kavrulan pırasa baharatlanarak soğumaya alınır.
Soğuyan pırasalı içe iki yumurta kırılarak karıştırılır.
12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına pırasalı harç eşit miktarda serilir.
  Üzerine tekrar 12 pazı açılıp,pırasalı harçın üstü örtülüp şekilli kesilir.
Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı iç malzemesini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz,
Sıcak sıcak ikram edilir
Afiyet olsun
Devamını Oku »

19 Ocak 2012 Perşembe

Cevizli Pandispanya Tatlısı

Cevizli Pandispanya Malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılıksu
4 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle beş dakika mikserle çırpılır.
Un,kabartıcı,vanilya,ılık su,ceviz ilave edilerek çırpmaya devam edelim.
Tepsimizin dibini sıvıyağla yağlayıp bir yemek kaşığı unla her yerini bulayalım.
Pandispanyayı boşaltalım ve150 derecedeki fırında önce yarım saat sonra ısısnı 120 düşürüp 20 dakika daha kızarana kadar pişirelim.
Şeker ve su ile hazırladığımız şerbeti soğutalım.
Ilınan pandispanyayı dilimleyip şerbetleyelim.
İki saat dinlendirdiğimiz tatlımızı,hindistancevizi ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Ocak 2012 Salı

Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
4 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 paket şanti
1 çay bardağı süt(kıvam açmak için)
Pastayı Islamak İçin
1/2 muz
1 kahve kupası süt
3yemek kaşığı şeker
Üzeri ve Araları İçin
3 tane muz

Hazırlanışı
Yumurtalar,şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpılır.
Un, kabartma tozu ve sı eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Kek kalıbını sıvıyağla yağlayıp una buluyalım ve pandispanyayı kalıbımıza boşaltalım.
150 derecede önce yarım saat sonra 100 dereceya indirdiğimiz fırın ısısında yirmi dakika daha pişirelim.( kek daha çok kabarıyor.)
Kolay kesebilmek için kekimizi bir saat dinlendirelim.
Kreması için tencereye süt,şeker,un karışımını alıp çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyulana kadar pişirelim.
Pişen kremayı soğuması için bekleyelim.
Soğuyan kremaya bir paket şanti ve süt ekleyerek mikserle çırpalım.
Blendır yardımıyla muzlu sütümüzü hazırlayalım.
Muzları halka halka doğrayalım ve pastamızı süsleme aşamasına geçelim.
Dinlenen kekimizi naylon ip yardımıyla üçe bölelim.Yada bıçakla keselim.
İlk katını muzlu sütle eşit miktarda ıslayalım,krema ile bulayalım ve muz dilimleriyle kremanın üstünü kaplayalım.
Aynı işlemi ikinci kata uygulayalım.
Üçüncü katıda kremayla kaplayıp ayrıca bir paket şanti çırpıp krema torbasına dolduralım.Pastanın üzerine şantiyle şeritler yapıp muz dilimleriyle süsleyelim.
Yapımı meşakkatli ama yemesi bi o kadar güzel muzlu pastanın. Hatta dilim olarak hiç çekmeye fırsat bulamadan tükettik.

Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

11 Ocak 2012 Çarşamba

Yahni

Yahni Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 çay bardağı sıvıyağ
2 soğan
2 baş sarımsak
2 yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Tuz
 Hazırlanışı
Soğanlar ince ince doğranır.
Kuşbaşı etlerle,soğanlar sıvıyağda kavrulur.
Yarı pişmiş etlerin üzerine salçalar ilave edilir ve karıştırılır.
Sarımsaklar kabuklarından ayrılır ve diş olarak tencereye alınır.
Yeşil biberler incecik doğranır,baharatlarla ete ilave edilir.
İki bardak sıcak su eklediğimiz yemeğimiz kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
Patates kızartması veya püresiyle ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı Bohça Böreği

Pırasalı Bohça Böreği Malzemeleri
10 tane milföy Hamuru
İç Malzemeler
2 sap pırasa
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Pırasalar incecik halka halka doğranır.
Havuç rendenin kalın yeriyle rendelenir.
Tavada sıvığla pırasa ve havuçlar sotelenir.
Baharatlanan iç harcımız ocaktan alınır,soğutulur.
Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür ve iç malzeme konularak bohça şekli verilir.
Fırın tepsisine dizilen böreklerimiz 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...