31 Temmuz 2011 Pazar

Semizotu Salatası

Semizotu Salatası Malzemeleri
1 demet semizotu
4 salatalık
Süzme yoğurt
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Semizotları temizlenip saplarından ayrılır cam kaseye alınır.İçine süzme yoğurt,tuz,iri dövülmüş ceviz,küp doğranan salatalıklar,zeytinyağ  karıştırılarak servis kabına konulan salatanın üzerine pulbiber serperek süslenir.( haşlanmış tavukta ilave edilebilir)
Afiyet Olsun  
Devamını Oku »

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Yoğurtlu Kabak Salatası

Yoğurtlu Kabak Salatası Malzemeleri
1 kilo kabak
4 havuç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
Tavuk göğsü
Sarımsaklı yoğurt
Pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Bir kilo kabak rendelenerek sıvıyağda sotelenir.Soğuması için cam kaba alınır.Sonra havuçlar rendelenir,cevizler dövülür,haşlanmış tavuk göğsü didiklenir ve  sotelenen kabaklara katılır.Pulbiber,tuz ve sarımsaklı yoğurt eklenerek salata karıştırılır. Servis kabına alınan salata ikrama hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Temmuz 2011 Cuma

Patatesli Peynirli Tart

Peynirli Patatesli Tart Malzemeleri
250 gr tereyağ(yumuşak kıvamda)
1 fincan sıvıyağ
1 fincan yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Malzemeleri
2 küçük patates
250 gr peynir
5 dal maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Bir gün önceden haşlanmış patatesler ve peynir rendelenir.(patateslerin önceden haşlanmış olması iç harcın cıvık olmaması için)Maydanozlar ince doğranarak eklenir ve baharatlarla harç karıştırılarak hazırlanır.
Yumuşak yağ,sıvıyağ,yoğurt,kabartma tozu,tuz ve un eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir.Hamurun yarısından fazlası merdane yardımıyla tepsi çapında açılır yağlanmış yuvarlak cam tepsiye hamur alınır üzerine iç harç eşit miktarda döşenir.Kalan hamurdan şeritler yapılarak patatesli harcın üstü kafes şeklinde örülür,Şeritlere yumurta sarısı sürülerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Temmuz 2011 Pazar

Zerde

Zerde Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
2.5 litre su
4 su bardağı şeker
4 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşık karanfi
1 çay kaşığı dolusu zerde boyası
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Üzeri için
çam fıstığı
Hazırlanışı
Tencereye aldığımız pirinçlerle,kuşüzümlerini su ile yumuşayana kadar kaynatalım.Pişen pirinçlere şeker,zerde boyası,karanfiller,sulandırdığımız nişasta katılarak bir taşım daha kaynatılır.Kıvamını alan zerdemizi kaselere boşaltalım ve üzerine çamfıstığı serperek buzdolabında soğumaya bırakalım.Soğuyan zerdeler servise hazırdır yaz aylarında serin serin çok güzel hafif bir tatlı.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
½ paket tereyağ(oda sıcaklığında)
½ paket kabartma tozu
1 paket nişasta(400gr)
Üzeri İçin
250 gr çokokrem
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket gevrek
Hazırlanışı
Tüm malzemeler cam kapta yoğurulur.Elde edilen hamur iki eşit parçaya bölünür.Bölünen hamur oklava gibi yuvarlanarak uzunlamasına büyütülüp,5 cm genişliğinde bıçakla kesilir.Hamurun öbür yarısına aynı işlem uygulanır(toplam 40 tane kurabiye çıkıyor) Kesilen kurabiyelerin üzerine elimizle biraz bastıralım ve nişastaladığımız fırın tepsisine dizelim.Kızgın fırında 10 dakika pişirelim.Tavada sıvıyağla birlikte çikolatayı eritelim,ılınan kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe bulayalım.hazırlanan kurabiyeleri servis kabına dizerek soğumaya bırakalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Galeta Unlu Çıtır Poğaça

Galeta Unlu Çıtır Malzemeleri
½  paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 haşlanmış patates
1 yumurta sarısı(akı dışına)
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un

İçi İçin
3 tane haşlanmış patates
1 çay bardağı rende kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
1yumurta akı
Galeta unu
Hazırlanışı
Margarin veya tereyağ tavada eritilip cam kaba alınır.İçine sıvıyağ,yoğurt,haşlanmış rende patates,yumurta sarısı,kabartma tozu,tuz ve un ekleyerek yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat hamuru dinlendirelim.
Üç patatesi haşlayıp kabuklarını ayıklayarak rendeleyelim.Tavaya aldığımız patateslere tereyağ,tuz,karabiber ilave ederek üç dakika kavuralım ve ocaktan alarak içine rende kaşar ekleyelim.
Hamurdan bezeler yaparak avucumuzun içi kadar büyütelim.
Patatesli içten bir yemek kaşığı koyup uçlarını toplayarak yuvarlayalım.Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Galetalı çıtırlar sıcak sıcak servise hazırdır.

Devamını Oku »

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Üçgen Kesme Çorba

Üçgen Kesme Çorba Malzemeleri
Yumurta
Su
Tuz
Un
Sarımsaklı Yoğurt
Tereyağ
Hazırlanışı
Yumurta,su,tuz,un karıştırılarak hamur elde edilir.Bezelere ayrılan hamur oklava yardımıyla yuvarlak büyütülür ve üçgen,üçgen kesilir.Tepsiye serilir.Bu işlem bitince makarna gibi kaynayan suda üçgenler haşlanır,süzülüp sarımsaklı yoğurt ile harmanlanarak kaselere alınır.Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

3 Temmuz 2011 Pazar

Vejeteryan Pizza

Vejeteryan Pizza Malzemeleri
2 tane ekmek hamuru
1 soğan
2 domates
2 biber
1 kase siyah zeytin
1 kase yeşil içli zeytin
1 kase fresh mısır
1 kase haşlanmış mantar
300 gr kaşar peynir
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
1 paket Pizza baharatı
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Ekmek hamurunu 50 gr tereyağ ile yoğurup merdane yardımıyla unlayarak tepsi büyüklüğünde açalım.Yağladığımız tepsiye hamuru yerleştirelim.Bir su bardağı suyun içine salçayı ve baharatları ekleyerek karıştıralım koyulaşan suyu hamurun üzerine eşit miktarda gezdirelim.Sonra küp doğradığımız domates,soğan,biber,zeytin,yeşil zeytin,mantar ve mısır hamurun her yerine delecek şekilde malzemeleri dağıtalım.190 derecede fırında yarım saat pişirelim ve fırında çıkardığımız pizzamızın üzerini rendelenmiş kaşarla kaplayarak tekrar fırına verelim.Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp ketçap,mayonezle servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Temmuz 2011 Cuma

Patatesli Yaz Salatası

Patatesli Yaz Salatası
6 haşlanmış patates
2 salatalık
2 domates
1  biber
1 kase kornişon turşu
1 kase fresh mısır
5 dal taze soğan
½ demet maydanoz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kuru nane
Hazırlanışı
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup küp,küp doğrayalım.Cam kaseye alalım.İçine sırasıyla ince doğranmış tüm malzemeleri,(isteğe göre) yağ,limonsuyu ve baharatlar eklenerek güzelce kaşık yardımıyla karıştırarak servis kabına alalım.Salatamız servise hazırdır.Yaz sıcağında sağlıklı bir salata.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...