29 Mayıs 2012 Salı

Muhallebi

Muhallebi Malzemeleri
1 kilo süt
4 yemek kaşığı pirinçunu
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı

Tencereye aldığımız süt,pirnçunu,nişasta, şeker karışımını çırpalım.
Kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayan muhallebiyi dibi tutana kadar pişirelim.
Hafif dibi tutan muhallebinin tadı daha güzel oluyor .
Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyip çırpalım.
Pişen muhallebiyi kaselere aktarıp soğumaya bırakalım.
Nefis muhallebi soğuk soğuk servise hazırdır.
Dondurmaylada tadı başka oluyor tavsiye ederim

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Tuzlu Mahlepli Kurabiye

Tuzlu Mahlepli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
1 fincan yoğurt
1/2  kahve fincanı sirke
1/2 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üstüne Süslemek İçin
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin,tereyağ ,sıvıyağ karışımını cam kasenin içinde elimizle yoğuralım.
İçine malzemelerin hepsini ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamurla resimdeki gibi şekiller yaparak fırın tepsisine sıralayalım.
Üzerlerini yumurta sarısı,susam ,çörekotu ile süsleyerek 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Uzun süre tazeliğini koruyan tuzlu mahlepli kurabiyeler misafirlerinizle paylaşmaya hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Mayıs 2012 Cuma

Altın Günü

Altın Günü

yeni bir altın gününde buluşmak üzere hoşçakalın

Devamını Oku »

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Malzemeleri
4 yumurta
3 fincan şeker
2 fincan un
2 fincan pirinçunu
1 fincan ılık su
1 kabartmatozu
1 vanilya
Kreması için
3.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket şanti
Süslemek için
Çilek



Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle birlikte mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
Köpüren yumurtalı şeker karışımına pirinçunu,un,vanilya,kabartıcı,ılık su katalım ve yavaş yavaş karıştıralım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Kağıdı yağlayalım ve harcımızı dökelim.
Önce 100 derecede yarım saat pişirelim .
Yarım saat sonra 160 derecede pandispanyanın üzeri pembeleşene kadar fırında tutalım.
Piştiğini anlamak için bıçak batırarak kontrol edelim.
Bıçak temiz çıkarsa pandispanya pişmiş demektir.
Pişen pandispanyayı 5 dk fırında tutalım.
Kreması için süt,un,şeker karışımını tencereye alalım.
Hızlı ateşte karıştırarak pişirelim.
Koyulaşan kremayı soğutalım.
Soğuyan kremaya şanti ekleyerek çırpalım.
Pandispanyayı bir bardak limonata ile ıslayalım.
İkiye böldüğümüz pandispanyayı dikdörtgen borcama yerleştirelim.
Arasına önce kremanın yarısını sürelim 
Kremayı kaplıyacak şekilde çilekleri yerleştirelim.
Pastanın diğer yarısınıda çileklerin üzerine yerleştirelim.
Kalan kremayla kaplayıp,çilekle süslediğimiz pastamız servise hazırdır.
Yazması uzun ,hazırlaması çok kolay ve zevkli  çocukların sevdiği bir pasta.
Devamını Oku »

Birbirinden Güzel Mutfak Modelleri

Birbirinden güzel mutfak modellerini bu sayfada bulabilirsiniz.Mutfak resimlerinin üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz.













Devamını Oku »

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Kırma Börek Tarifi

Kırma Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
4 su bardağı yoğurt(süt kaymağı)
4yumurta
2çay bardağı sıvı yağ
500 gr. peynir
Tuz

Hazırlanışı
Peyniri rendeliyerek cam kaseye alalım.
Yufkayı düz tezgahta açalım ve rendelediğimiz peynirden 4 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirelim.
Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları fırın tepsisine dizelim.
Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım.
Yoğurt+1çay bardağı süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını cam kasede çırpalım.
Tepsiye dizdiğimiz kırmanın  heryerine gelicek şekilde dökelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan böreğin üzerine yağlı kağıtla örtüp temiz mutfak örtüsüne saralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Limonlu Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
Patates
Taze soğan
Soğan
Nane
Maydanoz
Kıvırcık
Domates
Sarımsak taze
Havuç
Morlahana
Tuz
Kırmızıpulbiber
Zeytinyağı
Limon
Hazırlanışı
Patatesler Haşlanır.
Kabukları temizlenip küp küp doğranır.
Yeşillikler ince ince doğranır.
Soğan piyaz şeklinde doğranır.
Sarımsaklar ve havuçlar rendelenir.
Morlahana bıçakla incecik çintilir.
Tüm malzemeler cam kaseye alınıp baharatlar eklenir,zeytinyağ,limonsuyu katılarak karıştırılır.
Domatesle süslediğimizPatates salatası servise hazırdır.
İstediğiniz miktarda yapıp sevdiklerinizle paylaşacağınız yaz salatası.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...