25 Ocak 2014 Cumartesi

ŞÖBİYET TATLISI

Şöbiyet Tatlısı  Malzemeleri
Hamur Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Un
Arası İçin
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı
Süt, su, tereyağ, yumurta, kabartıcı, tuz karıştırılır.
Karıştırılan sulu harca un ekleyerek çok yumuşak hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur dört eşit parçaya bölünür.
Bölünen hamurlardan ayrı ayrı ceviz büyüklüğünde onikişer tane bezeler yapılır.
Oniki beze merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır.
Açılan her bezenin arasına az nişasta serpilir.
Üst üste dizilen on iki beze merdane yardımıyla çay tepsisi büyüklüğünde açılır.
Açılan çay tepsisi büyüklüğündeki kalın yufkanın ortasına ceviz serpilir,cevizli kısım yufkanın kenarı üzerine gelicek şekilde katlanır.
Katlanan kenarın üzerine tekrar ceviz serpilir ve diğer hamur kenarı ile katlanarak uzun dikdörtgen elde edilir.
Sonra dikdörtgen parça kare olarak katlanır.
Kare parça merdane yardımıyla tekrar az nişasta ileçay tepsisinden daha küçük serçe parmağı kalınlığında on altı kare elde dilecek ebatta açılır.
Her kare üçgen şekilde katlanır.

Şekillenen şöbiyetler fırın tepsisine dizilir.
Bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.
Tepsiye dizilen şöbiyetlerin üzerine erimiş tereyağ, sıvıyağ karışımı dökülerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet hazırlanarak ılımaya bırakılır.
Fırından çıkan şöbiyet ılınınca ılık şerbetle buluşturulur.
Şerbetini çekip soğuyan şöbiyet tatlısı servise hazırdır.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

13 Ocak 2014 Pazartesi

Alman Pastası

Alman Pastası Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı pakmaya
1 su bardağı  dolusu şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
100 gr tereyağ(yumuşak)
7 su bardağı un
Kreması İçin
4 yemek kaşığı dolusu un
1 subardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağ
50 gr margarin
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri İçin
Pudra Şekeri


Hazırlanışı
Cam kasenin içinde ılık süt,ılık su,şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayanın erimesi beklenir.
yumurta, yoğurt, vanilya, yumuşak tereyağ ve un katılarak sert bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bu arada kreması için su ile un orta ateşte karıştırılarak çok koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir.
Pişen lapa mikserle çırpılarak ılıtılır.
Ilınan lapaya tereyağ,margarin ve pudra şekeri ilave edilerek krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
Bir su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
Kremaya katılan şanti tekrar mikserle çırpılarak iki krema birbirine karıştırılır.
Soğuması için buzdolabında bekletilir.
İki misli olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
Yuvarlak şekil verilen alman pastası tabanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
On dakika ılık fırında tepside mayalanması beklenir.
170 derede kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan alman pastası tabanları bıçakla tam koparmadan iki bölünür.
Arası krema ile doldurulan alman pastaların üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
Servise hazır olan porsiyonluk Alman pastaları afiyetle yenir.
Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Devamını Oku »

11 Ocak 2014 Cumartesi

Soslu Palamut Izgara


Balık Sosu Malzemeleri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 soğan,2diş sarımsak(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tüm malzeme derin kasede karıştırılarak sos hazırlanır.
Yıkanıp doğranan palamut balığı sosa bulanır.
Kapağı kapatılan soslu balık kasesi bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ızgara dan anlayan kişiler ayarlanır.
Izgara zamanı gelen balıkların sosu süzülerek ızgaraya dizilir,kızaran balıklar afiyetle yenir.
Bu sosa bir çay bardağı süt ekleyerek kırmızı et ve tavuk içinde kullanılır.
Afiyet Olsun 

Güzel güneşli bir kış gününde yapılıcak en güzel etkinlik ızgara balık.

Tabiki balık severlerle...

Devamını Oku »

8 Ocak 2014 Çarşamba

Ispanaklı Köstebek Pastacıklar

Ispanaklı Köstebek Pastacık Malzemeleri
Ispanaklı Pandispanya İçin
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı dolusu ıspanak( ince doğranmış)
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Kreması
3 paket kremşanti
Muz
Ceviz


Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikserle köpürtülür.
Blenderin içine bir su bardağı ılık su,bir su bardağı ince doğranmış ıspanak,yarım su bardağı sıvıyağ çırpılır.
Püre kıvamında olan ıspanaklı karışımdan bir su bardağı yumurtalı şekere ilave edip mikserle çırpılır.
Un,kabartmatozu,vanılya eklenerek çırpılan ıspanaklı pandispanya yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar pişrilir.
Pişen pandispanya ılınınca küçük kase veya su bardağı ile bastırılarak yuvarlak tabanlar oluşturulur.
Kalan pandispanya blenderden geçirilir.
Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır .
Küp doğranan muz,ince kıyılmış ceviz şantiyle karıştırılır.
Pasta tabanları şantiyle doldurulur.
Şantilerin üzeri blenderden geçirilen pandispanya ile bulanır.
Pastacıklar servise hazır.
Afiyet Olsun
 



Devamını Oku »

6 Ocak 2014 Pazartesi

Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği

 Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği Malzemeleri
3 adet yufka
İç Malzeme İçin
250 gr kıyma
1/2 fincan sıvıyağ
2 soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Tuz Karabiber
Bulamak İçin
2 yumurta
Galeta unu
Kızartmak İçin
 Sıvıyağ


Hazırlanışı
Yufkalar üst üste tezgaha serilip altı eşit üçgen parçaya kesilir.
Toplam onsekiz üçgen parça elde edilir.
Soğanlar ince doğranıp teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Kavrulan soğana kıyma ilave edilip kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan soğanla kıymaya baharat ve yıkanıp süzülen bulgur katılır tüm malzeme karıştırılır.
Tavanın kapığı kapatılıp ocaktan alınan bulgurlu iç demlenmeye bırakılır.
Demlenip bulguru şişen kıymalı içe dövülmüş ceviz ilave edilir.
Üçgen yufkaların geniş kısmına bir miktar içten konulup kalın sigara böreği gibi sarılır.
Derin kasede yumurtalar çırpılır.
Hazırlanan börek önce yumurtaya bulanır.
Sonra galeta ununa bulanır.
Hazırlanan börek kızgın bol yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Aralık 2013 Pazartesi

Bisküvili Pastacıklar

Bisküvili Pasta Malzemeleri
Damla çikolatalı hanımeller bisküvi
Krem Şanti
Çikolata sosu
Süs İçin İnci çikolata


Hazırlanışı
Krem şantiler bir kasede mikser yardımıyla çırpılır.
Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir.
Sıra geldi pastaları şekillendirmeye.
Hanımeller bisküvisi alınır krem şantiye patırılarak her tarafı bulanır.
Bu işlem dört bisküviye uygulanarak üst üstte dizilir.
Ispatula yardımıyla pastacıkların şantisi düzeltilir.
Ölçü yazmadım misafir sayısına göre malzemeler tedarik edelir.
 Pastalar bir gece önceden hazırlanır dinlenmeye bırakılır.
Servis yapımına yakın pastanın üzerine iki yemek kaşığı soğuk çikolata sosu dökülür.
İnci çikolatalarla süslenen bisküvili pastacıklar özellikle çocuklar için ikrama hazır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

12 Aralık 2013 Perşembe

Kabak Reçeli

Kabak Reçeli Malzemeleri
1 kilo kabak (ince uzun dilimlenmiş)
5 su bardağı şeker
1 kahve fincanı sönmemiş kireç
3lt su


Hazırlanışı
Kabağın kabukları soyulur, ince uzun parmak ebatında doğranır.
Kireç derin cam kasede üç litre suda eritilir.
Suyun dibine çöken kireçin suyunu ayrı kaba alınır.
Kabaklar suyun içine koyularak bir gece bekletilir.
Kireçli sudan arındırmak için çesme suyuyla birkaç kez yıkanan kabaklar (hatta su dolu kasede bir iki saat bekletilir)süzgeçe alınır.
Derin tenceye alınan kabakların üzerine şeker ilave edilip bir gece bekletilir.
Sabah kısık ateşte iki saate yakın suyu koyulaşana kadar kaynatılır.
Soğuyan kabak reçeli sabah kahvaltılarında ikram için hazırdır.
Hatta balık üzerine tatlı niyetine nefis bir ikramlık tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

23 Kasım 2013 Cumartesi

Yalancı İskender Kebap

Yalancı İskender Kebap Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemeİçin
300gr donuk et
50 gr tereyağ
2 yeşil biber
2 domates
1 soğan
Tuz,karabiber
1/2 fincan zeytinyağ
Üzeri İçin 
Yoğurt
100 gr Tereyağ
1 tatlı kaşığı Salça veya pulbiber


Hazırlanışı
Döner yapmak için önce donuk et keskin bıçakla ince ince doğranır.
Teflon tavada hızlı ateşte karıştırarark kavrulur.
Et suyunu salıp çekince tereyağ.tuz.karabiber eklenerek tekrar kavurma işlemi devam eder.
Etin tadına bakarak pişip pişmediği kontrol edilir.
Domates, soğa , biber incecik doğranır.
Pişen dönerin içine ince doğranan iç malzemeler eklenir.
Zeytinyağ eklenerek dönerle iç malzeme sotelenir.
Yufka tezgahta açılır.
Yağ su karışımı yufkaya sürülür.
Yufka dört eşit parçaya kesilir.
Dört üçgen parçaya yeterince iç harçtan konularak gül böreği şekli verilir.
Tüm malzeme bitene kadar işlen devam eder.
Üzeri kızarana kadar pişen yalancı iskender kebapların üzerine iki yemek kaşığı yoğurt dökülür.
Tereyağ, salça veya pulbiberle kavrularak yoğurdun üzerine bir yemek kaşığı gezdirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur .
Gerçeğini aratmayacak lezzet tavsiye edilir.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

19 Kasım 2013 Salı

Kahvaltılık Keşli Tarhana Çorbası

Keşli Tarhana Çorbası Tarifi
5 çorba kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı acı biber salçası
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Üzeri İçin
50 gr keş(Yoğurttan yapılmış peynir türü)
Tereyağ,nane,pulbiber karışımı

Hazırlanışı 
Bir su bardağı suda tarhana ıslatılır.Bir saat suda çözülmesi için bekletilir.
Tencerede tereyağ eritilir.
Salça tereyağda kavrulur, tuz, nane, karabiber dört su bardağı su, eriyen tarhana katılırak karıştılır.
Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak tarhana çorbası pişirilir.
Kaynadıktan sonra karıştırma işlemi sonlanır.
Beş dakika daha kaynayan tarhana çorbası servise hazırdır.
Küp doğranıp hafif fırınlanan ekmekler servis kasesine alınır.
Üzerine çorba eklenir.
Rendelenen keş ve tavada eritilen tereyağ,nane,pulbiber karışımı çorbaya katılarak servise sunulur.
Kış aylarında sabah kahvaltsını için sağlıklı, lezzetli çocuklar içinde besleyici tarhana çorba.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

15 Kasım 2013 Cuma

Çay Menüsü



ÇAY MENÜSÜ
Kremalı Muzlu Yaş Pasta
Makarna Salatası
Cacıklı Arap Köftesi
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek
Devamını Oku »

2 Kasım 2013 Cumartesi

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye Malzemeleri
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 vanilya
1 kabartmatozu
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
3 yemek kaşı kakao


Hazırlanışı
Derin cam kasenin içinde margarin,sıvıyağ,yumurta,tozşeker,pudraşeker,sirke ,vanilya mikser yardımıyla çırpılır.
Krema kıvamını alan kurabiye harcına bir su bardağı nişasta eklenerek tekrar çırpılır.
Un ,kabartıcı eklenen kurabiye hamuru elle yoğurulur.
Yumuşacık hamur elde edilir.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp bir parçasına kakao eklenerek tekrar yoğurulur.
İki hamur parçasından da ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
Her iki bezeden elimize alıp avuç içimizde yuvarlayarak  şekil verilir.
170 dercede kızarana kadar pişirelim.
Ağızda eriyen kurabiye tarifi arayanlara tavsiye edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Kasım 2013 Cuma

Cacıklı Arap Köftesi

Cacıklı Arap Köftesi Malzemeleri
Köftesi İçin Malzeme
2 su bardağı köftelik bulgur
200 gr kıyma
1 soğan
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber,toz kırmızı biber
Ilık su bulguru ıslamak için
Cacık Malzemesi
500gr sarımsaklı yoğurt
1/2 kilo ıspanak veya pazı
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,acı pulbiber
Sosu İçin
50 gr tereyağ
1 çorba kaşığı pulbiber

Hazırlanışı 
Bulgur ılık bol suda yıkanır.
Yıkanıp süzülen bulgura bir çay bardağı kadar ılık su ilave edilerek demlenmesi beklenir. 
Cam kase içinde ayıklanıp rendelenen soğan,ılık suda şişen bulgur,kıyma, baharatlar iyice yoğurulur.
İki su bardağı un katılarak köfte kıvamı yaklanır.(Un miktarı azaltılıp ,çoğalabilir kıvamını tutturmak için) Küçük yuvarlak fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır.
Derin tenceredeki tuzlu su kaynamaya yakın köfteler salınarak kontrollü şekilde beş dakikada haşlanır.
Bu arada ıspanaklar bol suda temizlenir.
İnce doğranak suda beş dakika haşlanır,süzgeçe alınır.
İnce doğaranan soğan,tereyağ,un teflon tavada kavrulur ıspanaklar eklenerek kavurma işlemi tamamlanır.
Baharatlanan ıspanaklı harç ılınınca sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak servis kabına alınır.
Haşlanan köftelerin hepsi tavada iki yemek kaşığı tereyağ ile hafif kızartılır .
Kızaran arap köfteleri cacıklı ıspanağın üzerine dökülür.
Ayrıca tavada eritilen yağ,pulbiber servis öncesi cacıklı arap köftesinin üzerine gezdirilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

12 Ekim 2013 Cumartesi

Çikolatalı Kek Pasta

Çikolatalı Kek Pasta Malzemeleri
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
1/2 limonun suyu+kabuğunun rendesi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Un
Kreması için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı şeker
1 vanilya
 50 gr margarin(kremaya sonradan eklenir)
Arası için
Muz dilimleri
Üzeri İçin
1 küçük krema
1 kase yaprak çikolata


Hazırlanışı
Kek için şekerle yumurta çırpılır.
Diğer malzemeler eklenerek bozadan biraz koyu kıvamdaki kek harcı, yağlanıp unlanan kek kalıbına dökülür.
Pişmesi için fırına verilir.
Bu arada krema pişirilerek soğumaya bırakılır.
Hafif ılınan kremaya yağ eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.
Krema ve çikolata cezveye alınarak kısık ateşte eritilir.
Eriyen çikolata karıştırılarak ılıtılır.
Pişen kek ortadan ikiye ayrılır.
Kekin alt kısmının her yanı krema ile kaplanır.
Muzdilimleri kremanın üzerine dizilir.
Diğer kek parçası üzerine konularak erittiğimiz kremalı çokalata sosu üzerine gezdirilerek dökülür.
Süslenen çikolatalı kek pasta servise hazırdır.
Arkadaşımın emek vererek bizler için hazırladığı pastanın görüntüsü kadar tadıda nefisti.
Alternatif pasta arayanlara tavsiye edilir.
 Afiyet olsun

Devamını Oku »

1 Ekim 2013 Salı

Pratik Profiterol

 Pratik Profiterol Malzemeleri
Kreması İçin
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket şanti(krema piştikten sonra ilave edilir)
 Hamuru için
2 paskalya(pastaneden alınmış küçük boy)
Sosu için
1 paket çikolata sosu


Hazırlanışı
Kreması için süt, şeker tencereye alınıp ısıtılır.
Bir kase içinde yumurta,un,nişasta,bir çay bardağı sütle çırpılarak ılınıp şekeri eriyen süte yavaş yavaş çırpılarak ilave edilir.
Kaynayıp muhallebi kıvamını alan profiterol kreması ılımaya bırakılır.
Hafif ılıyan kremaya bir paket şanti katılarak beş dakika mikserle çırpılır.
Küp küp doğranan paskalyalar krema ile karıştırılarak dikdörtgen orta boy cam tepsiye dökülür.(paskalya yoksa bir paket tussuz etimek işimizi görür)
Üzeri için Hazır çikolata sosu hazırlanarak soğuyunca pratik profiterolün üzerine dökülür.
Nar,yeşil fıstıkla süslenen pratik profiterol servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Eylül 2013 Çarşamba

Soğanlı Hamsi Tava

Soğanlı Hamsi Tava Malzemeleri
2 kilo hamsi
3 soğan(piyaz doğranmış)
1.5 su bardağı mısır unu
Tuz
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanarak bol suda temizlenir süzgeçe alınır.
Soğanlar piyaz şeklinde doğranarak tuzla ovulur.
Bir buçuk su bardağı mısır unu ile ovulan soğanlar derin cam kasede harmanlanır.
Son olarak süzülen hamsiler mısır unlu soğanlı harcın içine atılarak harmanlanır.
Hafif yağlanan tavaya hamsiler dizilir.
Üzerine soğanlar gelişi güzel ilave edilir.
Balık tavasının kapağı kapatılarak her iki tarafıda kızartılır.
Salata eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun

Devamını Oku »

5 Eylül 2013 Perşembe

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
Yarım kilo yaş kadayıf
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
300gr Ceviz içi
100 gr antepfıstığı
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı
Yaş kadayıf derin cam kasenin içine alınır.
Tereyağ eritilir,sıvıyağla birlikte kadayıfın üzerine dökülür.
Kadayıf elle ovalayarak yağın her yerine bulaşması sağlanır.
Fırın tepsisinin tabanı tereyağla yağlanır.
Yağlanan tepsinin her yeri cevizle döşenir.(cevizin sırt kısmı alta gelicek şekilde dizilmesi gerekiyor.Ters çevrilince düzgün görünmesi için.)
Yağlanan kadayıf cevizlerin üzerine incecik döşenir.
Elimizle hafif hafif bastırdığımız kadayıf 170 dercede üzeri kızarana kadar pişirilir .
Kadayıf pişerken hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır.
Pişen kadayıf aynı ebatta olan diğer tepsiye ters çevirilerek geçirilir.
Ilınan kadayıf şerbetlenir,antepfıstığı serpilir..
Cevizini bu sefer dışında kullandık.
Lezzetinde fark olmadı fakat görüntüyle şık bir sunum yakalamış olduk.
Dondurma ve karamel sosla süsleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Pileli Börek

Pileli Börek Malzemeleri
5 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
 İç malzemeleri
300 gr beyaz peynir(rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
Yumurtanın akı

Hazırlanışı
Her yufka dört eşit üçgen parçaya bölünür.
Yağlı su karışımı yufka parçalarına fırça ile sürülür.
Üçgenin tam ortasından tuturak ucu birleştirilir,.
Kenardaki uclar üst tarafta birleştirilir.
Birleşen uca peynirli harc ekleynip içe doğru kıvırarak tepsiye ters konulur.
 Biraz karışık gibi anlaşılıyor ama uygulanınca pratik şekilde ilerliyor
 Yufka bitene kadar bu işlemi uyguluyarak fırın tepsisine dolduralım. 
Üzerine çırptığımız yumurta sarısı ve çöreotu ekleyerek kızarana kadar pişirilir.
 Sıcak olarak ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Börülce Salatası

Börülce Salatası Malzemeleri
1 kilo taze börülce
Sosu İçin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
6 diş sarımsak(1 çay kaşığı tuzla ezilmiş)
1 talı kaşığı tuz
Domates
Hazırlanışı
Börülcelerin kılcıkları ayıklanır.İki ucu bıçakla kesilir.
Bol suyla yıkanır.Börülce derin tencereye alınır.
Üzerine iki parmak su geçecek şekilde su ilave edilir.
Börülceler hafif diri kalacak şekilde kontrollü haşlanır.
Ilınan börülcelere ezilmiş sarımsak,sirke,zeytinyağ,tuz,eklenerek harmanlanır.
Zeytinyağlı sos isteye göre çoğaltılabilir.
Damak zevkimize göre hazırladığımız taze börülce salatası domates eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...