29 Mart 2012 Perşembe

Şantili Pasta

Şantili Pasta Malzemeleri
1 paket Burçak Bisküvi
1 paket Kakaolu Burçak Bisküvi
2 paket kremşanti
Süt
Üzeri için 
Çikolata sosu
Fındık

Hazırlanışı
Şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Bisküvileri açalım.
Servis kabını alalım.
Önce burçak bisküviyi şantiye bulayalım şantili kısmı içe gelicek şekilde sol elimizle servis kabında tutalım.
Sağ elimizle kakaolu bisküviyi şantiye batırıp diğer bisküviye yapıştıralım.
İki renk bisküviyi sırasıyla şantiye bulayıp sırt sırta dizelim.  
Sırt sırta dizme işlemi bitince pastamızın üzerini şantiyle kaplayalım.
Çikolata sosu veya fındıkla süsleyerek servise sunalım.
Pastamızın kesimi için önce uc kısmını üçgen olarak çıkaralım.
Yani hafif çapraz,yan keselim ki iki renkli pastamızın şekli çıksın.

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Mart 2012 Pazartesi

Mercimekli Poğaça

Mercimekli Poğaça Malzemeleri
150 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 kabartmatozu
1 yumurtanın akı
Un
Üzeri İçin
1yumurtanın sarısı
Susam,Çöreotu
İç Malzemesi
1 Soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı haşlanmış mercimek
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hazırlanışı
Yağı eritip soğumasını bekleyelim.
Cam kasede su,sıvıyağ,yoğurt,erimiş yağ,şeker,tuz,sirke,kabartıcı,yumurta akı tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak hamur elde edelim.
Hamur  biraz farklı kesik  oluyor(beş su bardağı un kullandım).
Bir soğanı ince doğrayıp sıvıyağda kavuralım.
Haşlanmış mercimekleri kavrulmuş soğanla tuz ,karabiber,pulbiber ekleyerek karıştıralım soğutalım.
Hamurdan parçalar koparıp elimizde açarak iç melzemesini ortasına koyup D şeklinde kapatalım.
Fırn tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çöreotu ekleyerek poğaçaları pişirelim.
Mercimekli poğaçalar sıcak sıcak servise hazır.

Devamını Oku »

23 Mart 2012 Cuma

Mercimekli Pilav Salatası

Mercimekli Pilav Salatası
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
50 gr tereyağ
1 fincan sıvıyağ
Tuz

İç malzemesi
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 küçük havuç
1/2 demet maydanoz
Pulbiber
Hazırlanışı
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tereyağ,sıvıyağ karışımıyla, pirinçler yağı şekip tekrar salana ,yani pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
Su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çektirelim.
Suyunu çeken pilavı yirmi dakika demlendirelim.
 Bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
Mercimekleri haşlayıp süzelim.
Havuçları rendeleyelim.
Maydanozları ince ince doğrayalım.
Pirinç pilavı ile iç malzemeleri harmanlayalım.
Servis kabına alıp pulbiberle süslediğimiz mercimekli pilav salatamız servise hazırdır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

22 Mart 2012 Perşembe

17 Mart 2012 Cumartesi

16 Mart 2012 Cuma

Peynirli Çıtır Börek

Peynirli Çıtır Börek Malzemeleri
5 tane yufka
250 gr tereyağ veya margarin
İçi İçin
Peynir
1 yumurta
Tuz
Üstü İçin
1yumurta sarısı
Çörekotu
 Hazırlanışı
Tereyağ tavada eritilir.
Yufkayı tezgaha serelim.
Yufkanın her yanınna gelecek şekilde yağı sürelim.
İkinci yufkayı üzerine serelim ve tekrar yağlayalım.
Beş yufkaya bu işlemi uygulayıp üst üste gelecek şekilde hazırlayalım.
Yufkayı artı şeklinde keselim.
Dört tane üçgen elde edelim.
Peynir,yumurta ve tuzu karıştıralım.
Üçgenlerin geniş kısmına yeteri miktarda koyup rulo şeklinde saralım.
Ruloları bir gece buzlukta bekletelim.
Ertesi gün buzluktan çıkarıp suyla yıkayalım.
 Biraz salınınca istediğimiz genişlikte keserek üzerlerine yumurta sarı ve çörekotu ekleyelim.
Fırında kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servise sunalım.
Yapımı basit ama çok lezzetli peynirli çıtır börek.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Mart 2012 Perşembe

Domates Soslu Fellah Köftesi

Domates Soslu Fellah Köftesi Malzemeleri
1 su bardağı bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 soğan
4 çay bardağı un
1 diş sarımsak

Kızartmak için 
1 fincan sıvıyağ
Sosu İçin
2 su bardağı sarımsaklı biberli domates sosu
Üzeri için
1/2 demet maydanoz
1 demet tazesoğan beyaz kısmı
1 fincan zeytinyağ
tuz 

 Hazırlanışı

Öncelikle bulguru bir kaba alalım ve üzerine  sıcak su ekleyip kapağını kapatarak yarım saat demlendirelim.
Demlenen bulgura rendelediğimiz soğanı,1 diş kıyılmış sarımsağı,yumurtayı,unu ve tuzu ekleyip iyice yoğurarak hamur elde edelim.
Hamurumuzdan misket büyüklüğünde toplar yapalım ve bu topların ortasına parmağımızı bastırarak düğme şekli verelim(bu işlemi uygularken ellerimizi suyla arada ıslayalım,köftelere daha rahat şekil verelim)
Bir tencerede tuzlu su kaynatalım.
Kaynayan suyda köfteleri haşlayalım.
Süzdüğümüz bulgur köftelerini teflon tavada sıvıyağla kızartalım.
Köftelerin biraz rengi kızarınca ocaktan alalım.
Kızaran köfteleri servis tabağına alalım.
Yazdan hazırladığımız iki su bardağı sarımsaklı,biberli domates sosunu üzerine gezdirelim.
Ayrı bir cam kasede ince doğradığımız maydanozları,taze soğanları zeytiyağı ve tuz ile karıştıralım.
Domates soslu fellah köftelerin üzerini yeşilliklerle kaplayalım ve sevise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Mart 2012 Salı

Çikolata Sosu

Çikolata Sosu Malzemeleri
1.5 su bardağı süt
1 su bardağından 1parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı dolusu kakao
3 yemek kaşığı silme un
Hazırlanışı
Tencereye malzemeler alınıp çırpılır.
Sos kıvamını alıncaya kadar pişirilir.
Hafif ılımaya bırakılır.
Ilınan sosumuz koyulaşıyor.
Akıcı bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
Çok koyu kıvamda olursa süt ekleyerek akıcı kıvamını elde edelim(silme un ölçüsü kullanılırsa kıvamı tam tutuyor).
Bu ölçü tam bir pastayı kaplıyacak miktarda.Hazır sos tadında ev yapımı çikolata sosu.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Mart 2012 Cumartesi

Gül Lokumlu Kurabiye

Gül Lokumlu Kurabiye Malzemeleri
250gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 kabartmatozu
Un
İçi İçin 
Güllü lokum
Üstü İçin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarin,sıvıyağ,şeker,kabartıcı,yumurta ve unla hamur elde edelim.
Yarım saat dinlendirdiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük  bezeler yapalım.
Her bezeyi avuç içimiz kadar büyütüp içine lokum koyarak uçlarını kapatalım.
Yuvarladığımız gül lokumlu kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim.
Pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri seperek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Malzemeleri
2 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı fıstık
Tuz
Karabiber
Pul biber
2.5 su bardağı su
Hazırlanışı
Balıkların  kılçıkları ayıklanır.
Ayıklanan balıklar süzgeçe alınır.
Soğanlar küp küp doğranır,tereyağnda kavurulur.
Yıkanıp süzülen pirinçler soğana eklenir.
Kuş üzümü,fıstık,tuz karabiber ve su eklenerek pilav pişirilir(sade pilav pişirirken ölçü bire birbuçuk kullanılır ama  balıkların yağıyla pişen pilav  lapa olmasın diye suyu yarım ölçü az kullanalım).
Fırın tepsisine balıkların iç kısmı üste gelecek şekilde sırayla dizilir.
Pişen pilava ince doğranan maydanoz katılıp karıştırılır.
Demlenmeyen pilav hemen balıkların üzerine hiç boş yer kalmıyacak şekilde serilir.
Sonra kalan balıkların dış kısmı üzere gelicek şekilde sırayla dizilir.
Balıkların üzerine pulbiber serpilir.
Yarım saat fırında pişen hamsili pilav sıcak sıcak servise hazırdır.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

6 Mart 2012 Salı

İlginç Yemek Resimleri



Merhaba Arkadaşlar
Bu sayfaya ilginç yemek resimlerini ekledim.Yeni resimler buldukça sayfaya ekleyerek güncel tutcam.Belki sizler de bazı resimlerden esinlenerek kendinize farklı çalışmalar yaparsınız :)

















































Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...