28 Şubat 2012 Salı

Meyvalı Kurabiye

Meyvalı Kurabiye Malzemeleri
1su bardağı yağ (tereyağ sıvıyağ karışık)
1 portakalın suyu(kabuğunun rendesi)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartmatozu
4 kuru kayısı
4 kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı haşhaş tanesi
Un
Hazırlanışı
 Portakalın suyunu sıkıp cam kaseye alalım.
İçine portakalın kabuğunun rendesi,küp küp doğradığımız incir,kayısı,üzüm karıştırarak bir saat bekletelim.
Bir bardak yağ,haşhaş tanesi,kabartıcıyı beklettiğimiz içe katarak azar azar un ilavesiyle hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru merdane yardımıyla unlayarak istediğimiz kalınlıkta açalım.
Bardakla yuvarlaklar çıkaralım.
Unladığımız fırın tepsisinde meyvalı kurabiyeleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Şubat 2012 Pazar

Kıymalı Pazı Dolması

Kıymalı Pazı Dolması Malzemeleri
3 demet pazı
300 gr kıyma
2 soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşıgı biber salçası
1 fincan sıvı yağ
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 su bardağı su
Sos İçin
1 su bardağı domates püresi 
2 yemek kaşığı tereyağ
1 havuç(dolmanın dibine sıralamak için)
Hazırlanışı
Pazılar yıkanıp,sıcak suda hafif haşlanır.
Soğuması için süzgeçe alınır.
İnce ince doğradığımız maydanoz ve soğanlar kıyma ile yoğurulur.
 Diğer malzemelerde ilave edilerek tekrar elle yoğurulan kıymalı harç haşladığımız pazı yapraklarıyla tek tek sarılır.
 Tencerenin dibine halka halka dilimlediğimiz havuçları dizelim.
Dolmaları havuçların üstüne sıralıyalım.
Sos için iki kaşık tereyağında domates püresini kavuralım.
Dolmaların üzerine dökelim ve iki bardak su ilavesi ile pişmeye bırakalım. 
Pişen kıymalı pazı dolması ters çevirerek servise sunalım.
 Afiyet Olsun.
Devamını Oku »

23 Şubat 2012 Perşembe

Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğüslü Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Tavuk Göğsü Malzemeleri
1 kilo süt
2 su bardağı  şeker
6 yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
1 vanilya
Üzeri İçin 
Kremşanti
Hindistancevizi

Hazırlanışı
Önce şeker tencereye alınarak kısık ateşte şeker hafif yakılır.
Hafif karamelize olan şekere su ilave ederek şerbet kaynatılır.
Etimekler cam kaba dizilir ve ılınan şerbet üzerine dökülür.
Soğuması için bekletilir.
 Tencereye aldığımız tereyağ ve un kavrulur.
Hafif pembeleşen una azar azar süt ileve edilir,bu arada un topaklanmaması için çırpıcıyla hızla karıştırılır.
Şeker,vanilya katıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirilir,
Koyulan muhallebi ateşten alınır.
 Mikserle muhallebiyi beş dakika çırpalım ,beş dakika mikseri dinlendirelim bu işlemle yarım saat çırpılır.
Hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine kremşanti sürelim.
Tatlımızı servise  yakın hindistanceviziyle süsleyerek  sunalım.
Afiyet Olsun 

Devamını Oku »

22 Şubat 2012 Çarşamba

Portakal Çiçeği Tatlısı

Portakal Çiçeği Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı sıvıyağ
1 portakalın suyu
1/2 kabartmatozu
Un(2 su bardağı)
İç Malzemeleri
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 portakalın kabuğu
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
 Hazırlanışı
Cam kasede portakal suyu,sıvıyağ,kabartıcı ve azar azar un ilavesiyle hamuru yoğuralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla açalım.
Bardakla yuvarlaklar keselim.

Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım.
 (Hamurdan 20 tane çiçek oluyor)
Bardakla kestiğimiz yuvarlak hamurları bıçakla dört yerinden yarım keselim.
Ortalarına iri dövülmüş ceviz,tarçın,portakal kabuğu rendesi,hindistancevizi karışımından bir çay kaşığı koyarak çiçek şekli verelim.
Fırın tepsisini yağlayarak dizdiğimiz tatlılarımızı kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
İki su bardağı şeker,iki su bardağı su ile hazırladığımız şerbeti ılınınca portakal çiçeği tatlımızın üzerine dökelim ve üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim.
İki saat sonra tatlımız servise hazır.
Ağızda eriyen çok hafif tatlı.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Şubat 2012 Pazartesi

Patatesli Köfte

Patatesli Köfte Malzemeleri
 250 gr kıyma
1 soğan
 2 tane patates
½ demet maydanoz
1 yumurta
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı ucu karbonat
1 su bardağı galeta unu(mantolamak için)
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
Kıymayı cam kaba alıp içine rendelenmiş soğan ve patates,ince doğranmış maydanoz,yumurta,baharatlar,tuz eklenerek elle yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir.
 Şekillendirdiğimiz köfteleri önce galeta ununa bulayalım.
 Kızgın yağda kızartalım.
Patatesler köfteyi bereketlendiriyor ve çok lezzet katıyor.
Köfteyi bir de böyle denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

16 Şubat 2012 Perşembe

Patates Püreli Yoğurtlu Salata

Patates Püreli Yoğurtlu Salata
5 tane patates
2 tane küçük boy havuç
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Karışık sebze konserve(havuç,bezelye,patates)
10 tane kornişon turşu
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızıpulbiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
Hazırlanışı
Patatesleri bol suda haşlayalım.
Kabukları soyup rendeleyelim tuz,kırmızıpulbiber,iki kaşık  tereyağ ekleyerek karıştıralım.
Dikdörtgen cam kaba patates püresini incecik yayalım..
Sonra yoğurt,mayonez,sarımsak,turşu ve konserve karıştırılarak patateslerin üzerine eşit miktarda yayalım.
Havuçlar rendelenerek bir yemek kaşığı tereyağla birlikte tavada sotelenir ve salatanın üzerine serilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Şubat 2012 Pazartesi

Telli Minzili Ispanak Böreği

Telli Minzili Ispanak Böreği Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 kilo ıspanak
250 gr telli minzi
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
Tuz

Hazırlanışı
Önce ıspanakları temizleyip ince ince doğrayalım.
Cam kaseye alalım.
İki yumurta,tuz ilave ederek ıspanaklarla karıştıralım ve telli minziyi ekleyelim.
Tavada yağla unu kavuralım,biraz tuz ekleyelim.
Fırın tepsisini yağlayıp yufkayı sererelim
.Kavrulmuş unlu yağımızı yufkaların arasına üç yemek kaşığı gezdirip elimizle heryerine gelicek şekilde yayalım.
Üç kat yufkayı bu işlemi uygulayarak üst üste serelim.
Arasına ıspanaklı telli minzili harcımızı eşit şekilde serelim.
Yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
Üzerine kalan yağı elimizle sürelim .
180 derece de kızarana kadar pişirelim.
Dilimlediğimiz börek sıcak sıcak servise hazır.
Afiyet Olsun

Telli minzi karadenizin yöresel bir ürünüdür arkadaşlar.Ben Kebir Süt Ürünlerinin paket telli minzi ürününü kullandım,marketlerde bulabilirsiniz. 
Devamını Oku »

6 Şubat 2012 Pazartesi

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Malzemeleri
500 gr nohut
250 gr kuşbaşı et
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber
3 su bardağı su
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız  soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve  suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz sevise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Şubat 2012 Çarşamba

Kar Keyfi

Eminim ki çoğumuz bunu çoçukluğunda tatmıştır:) Malumunuz Türkiye kara kış etkisi altında temiz bir yerden yeteri kadar kar ve üzerine pekmez,bunu tatlandırıcılarla çeşitlendirebiliriz ve sonuç şahane
 Afiyet Olsun

Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...