31 Ocak 2012 Salı

30 Ocak 2012 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar Un(3.5 su bardağı)
İç malzemeleri
5 elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
 Hazırlanışı
Malzemeleri cam kapta katarak yumuşak hamur elde edelim.
Teflon tavada rendelenmiş elmalarla,şekeri elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve tarçın ilave edelim. Soğuması için bekleyelim.
Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla yuvarlak pasta tabağı büyüklüğünde açalım,dört eşit parçaya keselim.
Geniş yerlerine iç harç koyup rulo şeklinde saralım.
Unladığımız fırın tepsisine dizip 170 derecede yarım saat pişirelim.
Pudra şekerini serpip servis yapalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Ocak 2012 Perşembe

Pırasalı Baklava Böreği

Pırasalı Baklava Böreği Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un
nişasta (açmak için)

Üzeri için
250 gr tereyağ
Pırasalı iç Malzemeler
1 kilo pırasa
1 fincan sıvıyağ
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
2 yumurta
 Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 tane pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bu arada pırasalar temizlenip incecik halka halka doğranır.
Tavada sıvıyağla kavrulur.
Kavrulan pırasa baharatlanarak soğumaya alınır.
Soğuyan pırasalı içe iki yumurta kırılarak karıştırılır.
12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına pırasalı harç eşit miktarda serilir.
  Üzerine tekrar 12 pazı açılıp,pırasalı harçın üstü örtülüp şekilli kesilir.
Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı iç malzemesini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz,
Sıcak sıcak ikram edilir
Afiyet olsun
Devamını Oku »

19 Ocak 2012 Perşembe

Cevizli Pandispanya Tatlısı

Cevizli Pandispanya Malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılıksu
4 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle beş dakika mikserle çırpılır.
Un,kabartıcı,vanilya,ılık su,ceviz ilave edilerek çırpmaya devam edelim.
Tepsimizin dibini sıvıyağla yağlayıp bir yemek kaşığı unla her yerini bulayalım.
Pandispanyayı boşaltalım ve150 derecedeki fırında önce yarım saat sonra ısısnı 120 düşürüp 20 dakika daha kızarana kadar pişirelim.
Şeker ve su ile hazırladığımız şerbeti soğutalım.
Ilınan pandispanyayı dilimleyip şerbetleyelim.
İki saat dinlendirdiğimiz tatlımızı,hindistancevizi ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Ocak 2012 Salı

Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
4 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 paket şanti
1 çay bardağı süt(kıvam açmak için)
Pastayı Islamak İçin
1/2 muz
1 kahve kupası süt
3yemek kaşığı şeker
Üzeri ve Araları İçin
3 tane muz

Hazırlanışı
Yumurtalar,şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpılır.
Un, kabartma tozu ve sı eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Kek kalıbını sıvıyağla yağlayıp una buluyalım ve pandispanyayı kalıbımıza boşaltalım.
150 derecede önce yarım saat sonra 100 dereceya indirdiğimiz fırın ısısında yirmi dakika daha pişirelim.( kek daha çok kabarıyor.)
Kolay kesebilmek için kekimizi bir saat dinlendirelim.
Kreması için tencereye süt,şeker,un karışımını alıp çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyulana kadar pişirelim.
Pişen kremayı soğuması için bekleyelim.
Soğuyan kremaya bir paket şanti ve süt ekleyerek mikserle çırpalım.
Blendır yardımıyla muzlu sütümüzü hazırlayalım.
Muzları halka halka doğrayalım ve pastamızı süsleme aşamasına geçelim.
Dinlenen kekimizi naylon ip yardımıyla üçe bölelim.Yada bıçakla keselim.
İlk katını muzlu sütle eşit miktarda ıslayalım,krema ile bulayalım ve muz dilimleriyle kremanın üstünü kaplayalım.
Aynı işlemi ikinci kata uygulayalım.
Üçüncü katıda kremayla kaplayıp ayrıca bir paket şanti çırpıp krema torbasına dolduralım.Pastanın üzerine şantiyle şeritler yapıp muz dilimleriyle süsleyelim.
Yapımı meşakkatli ama yemesi bi o kadar güzel muzlu pastanın. Hatta dilim olarak hiç çekmeye fırsat bulamadan tükettik.

Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

11 Ocak 2012 Çarşamba

Yahni

Yahni Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 çay bardağı sıvıyağ
2 soğan
2 baş sarımsak
2 yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Tuz
 Hazırlanışı
Soğanlar ince ince doğranır.
Kuşbaşı etlerle,soğanlar sıvıyağda kavrulur.
Yarı pişmiş etlerin üzerine salçalar ilave edilir ve karıştırılır.
Sarımsaklar kabuklarından ayrılır ve diş olarak tencereye alınır.
Yeşil biberler incecik doğranır,baharatlarla ete ilave edilir.
İki bardak sıcak su eklediğimiz yemeğimiz kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
Patates kızartması veya püresiyle ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı Bohça Böreği

Pırasalı Bohça Böreği Malzemeleri
10 tane milföy Hamuru
İç Malzemeler
2 sap pırasa
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Pırasalar incecik halka halka doğranır.
Havuç rendenin kalın yeriyle rendelenir.
Tavada sıvığla pırasa ve havuçlar sotelenir.
Baharatlanan iç harcımız ocaktan alınır,soğutulur.
Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür ve iç malzeme konularak bohça şekli verilir.
Fırın tepsisine dizilen böreklerimiz 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

31 Aralık 2011 Cumartesi

Zebra Kek

Zebra Kek Malzemeleri
4 yumurta
7 fincan şeker
3 fincan sıvıyağ
3 fincan soda veya ılık su
1 vanilya
1 kabartmatozu
3 yemek kaşığı kakao
10 fincan un
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker beş dakika el çırpıcısıyla çırpılır.
Sıvıyağ,su,vanilya,kabartmatozu,un eklenerek çırpmaya devam edilir.
Boza kıvamındaki kek ikiye bölünür.
Kakao,ayrılan yarısına eklenir biraz su eklenerek çırpılır.
Yağladığımız kek kalıbının tam ortasından başlıyarak,hep ortadan olmak üzere, küçük kepçeyle sade içten iki kepçe,kakaoludan bir kepçe olmak şartıyla içimiz bitene kadar sırasıyla kekimizi tepsiye aktaralım.
Bıçak yardımıyla kekimizi dilimleyerek ebru gürüntüsü elde edelim
150 derecede 45 dakikada pişirelim.
Soğuk kış akşamlarında sıcak çay eşliğinde sevdiklerinizle ziyafet çekmek isteyenler hemen denemelisiniz şimdiden afiyet olsun.
Senenin son tarifi 2012 de güzel tarifler paylaşmaya devam ederiz inşaallah hayırlı seneler arkadaşlar.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

28 Aralık 2011 Çarşamba

Karnıyarık

Karnıyarık Yemeği Malzemeleri
5 orta boy patlıcan
300 gr koyun kıyması
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 soğan
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı salça biber/ domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı tozbiber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su

 Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur.
Sonra teflon tavada kızartılıp havlu kağıda alınarak yağı süzdürülür.
İç harcı için  önce ince doğranan soğanlar sıvıyağda sarartılır.
Sırasıyla kıyma,biber eklenip kavrulur.
İnce doğranan maydanozlar ve salça(2domates),baharatlar katılıp kavurma işlemi devam eder.
Kavurma işlemi tamamlanınca süzülen patlıcanlar tepsiye dizilip karınları açılır.
İç harç açılan yarıklara eşit miktarda paylaştırılır.
Üzerlerine domates dilimi ve biber konulur.
Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı salça konup karıştırılıp tepsiye dökülür.
Kızgın fırında pişirilir.
Pişen karnıyarık tarifimiz servise hazır.
Afiyet Olsun
Patlıcan seviyorsanız ekşili patlıcan tarifinede bakabilirsiniz.
Devamını Oku »

Kahvaltı Sofrası

Kahvaltı Sofrası
Elif böreği
Patates,havuç,çiçek biber kızartması
Tuzlu acılı ev yapımı kuru pasta
Sucuklu kaşarlı tost
Köy ekmeği
Salatalık,domates,biber
Kahvaltılık(zeytin,peynir,tereyağ,bal,reçel,acılı sos,acıka)
Çay
Devamını Oku »

26 Aralık 2011 Pazartesi

Kartepe Gezisi

Kartepe Gezisi,Kartepe Resimleri
Merhaba arkadaşlar
Mevsimin ilk karı kartepeye düştü duyrulur:) Gördüğünüz gibi heryer bembeyazdı muhteşem bir doğa manzarası vardı sizlerle de paylaşmak istedim.Çok eğlenceli bir haftasonu geçirdik.Herkese mutlu haftalar.













Devamını Oku »

23 Aralık 2011 Cuma

Gün Menüsü

Gün Menüsü
Havuç Salatası
Bohça Böreği
Devamını Oku »

22 Aralık 2011 Perşembe

Ekşili Köfte Çorbası

Ekşili Köfte Çorbası Malzemeleri
 2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
tuz
Köftesi İçin
200 gr kıyma
1 fincan pirinç
1 soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 çay bardağı un( köfteleri bulamak için)
Terbiyesi İçin
1 limonsuyu
1 yumurta
Üzerine
Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı

Cam kasenin içine kıymamızı alalım.
Soğanı rendeleyelim,yıkanan pirininci,yumurtayı,tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
Küçük küçük misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
Bir tepsinin içine unu alalım,küçük köfteleri tepside sallayarak una bulayalım.
Tencerede yağ karışımıyla,salçayı kavuralım.
Kavrulan salçaya suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya köfteleri tek tek salalım.
Çorbamızı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Köfteler irileşene kadar kaynatalım.
Bir kasede yumurta ve limon suyunu çırpalım(çorbanın suyunda iki yemek kaşığı terbiyeye eklyerek ılındıralım),yavaş yavaş terbiyeyi çorbamızı karıştırarak ilave edelim,çorba çok koyulaşırsa  sıcak su ekleyelim.
Bir taşım daha kaynayan çorbamızı servis kabına alıp ince doğradığımız maydanozla süsleyelim.
Çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun
Devamını Oku »

21 Aralık 2011 Çarşamba

Portakallı Revani

Portakallı Revani Malzemeleri
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1çay bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı irmik
2 su bardağı un
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika hızlı ayarda çırpılır.
Portakal kabuğu rendesi,portakal suyu,yoğurt,kabartıcılar eklenerek birkez daha milserle çırpılır.
Un ve irmik eklenerek Kaşıkla karıştırılır yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine revani dökülür.
160 derecede kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet kaynatılırve revani pişene kadar ılınır.
Revani fırından çıkınca şerbetlenir ve şerbetini daha güzel çekmesi için üzerine tepsi örtülür.
Revani kaymak veya şantiyle servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Aralık 2011 Pazartesi

Terbiyeli Kereviz Çorbası

Terbiyeli Kereviz Çorbası Malzemeleri
1 baş kereviz
2 yemek kaşığı kıyma
1 havuç
1 soğan
1 küçük patates
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1/2 fincan sıvıyağtuz,karabiber
Terbiyesi İçin
1 limon suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Üzerine
kereviz yaprağı
50 gr tereyağ
Çıtır ekmek
Hazırlanışı
Sebzeler rendenin kalın kısmıyla rendelenir.
Tencerede kıyma,sıvıyağla birlikte kavrulur.
Et suyu ve su ilave edilir kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya rendelenen sebzeler,tuz,karabiber eklenerek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Kıvama gelen çorbaya limonsuyu,un,yumurta karışımı yavaş yavaş çorba sürekli karıştırılarak ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır.
Üzerine kızdırılmış tereyağ,kereviz yaprağı ,küpve çıtır ekmek eşliğinde servis yapılır .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Aralık 2011 Cuma

Ay Çöreği

Ay Çöreği Malzemeleri
125 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç Malzemeleri
1 paket kakaolu hazır kek
5 kuru kayısı
1 çay bardağı üzüm
1 su bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı süt
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
File fındık
 Hazırlanışı
Yaş mayayı ılık sütle eritelim.Cam kaseye erimiş mayayı,su,pudra şekeri,eritilmiş margarini,mahlep elimizle karıştırıp azar azar un ekleyerek yumuşacık hamur elde edelim.Yarım saat ılık ortamda üstü kapalı mayalandırmaya bırakalım.
Bu arada içi için bir paket uzun kakaolu kek, tarçın,üzüm, kuru kayısı ince ince doğranmış,bir su bardağı fındık rondadan çekilmiş,bir çay bardağı damla çikolata,yarım çay bardağı süt tüm malzemeler cam kasede harmanlanır kıvamına göre süt eklenebilir.
Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayıralım.her parçayı merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açalım .İki yemek kaşığı dolusu iç malzemeden yuvarlak hamurun ortasına elimizle yerleştirip rulo yapalım,ruloya ay şekli verip tepsiye dizelim.
Tepsidede on dakika mayalandırıp üstlerine yumurta sarısı,file fındık ekleyerek kızgın .fırında kızarana kadar pişirelim.(Bu malzemelerle on tane ay çöreği oluyor)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Aralık 2011 Perşembe

Tepsi Börek

Tepsi Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi
Peynir
5 dal maydanoz
Tuz
kırmızı pulbiber
Hazırlanışı 
Yufkayı tezgaha serelim.Su,yağ karışımından yufkanın her yerine gezdirelim .Fırça yardımıyla yağı yufkaya yaydıralım.Yufkayı ortadan ikiye bölelim.Peynirli harçtan her iki yarıyada eşit miktarda koyalım veiki parçayıda rulo şeklinde sarıp tepsiye ortadan başlayarak kendi etrafında dolaya dolaya tepsiyi dolduralım.Üzerine elimizle yağ sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Aralık 2011 Çarşamba

Ekmek Tatlısı

Ekmek Tatlısı Malzemeleri
1 ekmek
4 yumurta
1 çay bardağı su
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1tatlı kaşığı limonsuyu
Süslemek İçin
Kaymak
Ceviz
Hazırlanışı
Bayat ekmekleri incecik dilimleyelim.Yumurtalarla suyu çırpalım.Ekmekleri önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafınıda kızartalım.Önceden hazırladığımız şerbeti sıcak sıcak kızarttığımız ekmeklerin üzerine dökelim.Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.Kaymak,şanti ve cevizle süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Aralık 2011 Salı

Kıymalı Unlu Börek

Kıymalı Unlu Börek Malzemeleri
5 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı un
İç Malzemeleri
250 gr kıyma
2 soğan
½ fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Bir su bardağı sıvıyağ ile beş yemek kaşığı unu,unun kokusu gidene kadar kısık ateşte kavuralım.
Tavada soğanla kıymayı sıvıyağla kavurup baharatlayalım.
Yufkayı tezgahta açalım.Unlu yağ karışımından yufkanın üzerine  üç yemek kaşığı gezdirelim ve fırça ile yaydıralım.Yufkayı ikiye katlayıp bıçakla keserek dört tane üçgen elde edelim.Geniş kısmına bir yemek kaşığı  iç harçtan koyup sigara böreği gibi saralım.
Fırın tepsisine dizip 180 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Böreğimizin özelliği arasında unlu karışım ve üzerine bir şey sürmediğimiz için börekler el açması gibi  görünüyor ve çok lezzetli oluyor..Sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Aralık 2011 Pazartesi

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı Malzemeleri 
1/2 kilo yaş kadayıf
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limonsuyu
Üstü İçin
antepfıstığı
 Hazırlanışı 
Kadayıfı elimizle dideleyelim.Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayalım.Yağladığımız tepsiye kadayıfın yarısını serelim,ortasına dövülmüş ceviz dökelim.Kalan kadayıfı tepsiyi örtücek şekilde döşeyelim.
Kadayıfı döşediğimiz yuvarlak tepsinin bir küçüğü ile üstüne bastırarak sıkıştıralım.Erittiğimiz yağ karışımını üzerine eşit miktarda dökelim.180 derecede pembeleşene kadar fırında kızartalım.
Kaynattığımız şerbeti Ilıtalım.Kadayıf fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökelim.Bir saat bekledikten sonra başka tepsiye ters çevirip üstünü yeşil fıstıkla süsleyip ikram yapalım. Kaymakla veya şantiylede servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...