30 Kasım 2011 Çarşamba

Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası

Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası Malzemeleri
1 kilo Patlıcan
5 tane kırmızı biber
5 tane yeşil biber
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı ceviz(iri parçalanmış)
1 soğan
1diş sarımsak
1.5 limon suyu
zeytinyağ
tuz
kırmızıpulbiber
Hazırlanışı
Patlıcanları köz tavasında közleyip,ılınınca kabuklarını ayıralım.
Aynı işlemi biberlerede uygulayalım.
Cam kaseye közlenen sebzeleri küp küp  doğrayalım.Maydanozu incecik kıyalım,iri parçaladığımız cevizleride cam kaseye alalım.Zeytinyağı,limonsuyunu,rendelenmiş sarımsağı ,tuz ve pul biberle karıştırıp malzemeyle harmanlıyalım.Servis kabına aldığımız salatamızın üzerine piyaz doğradığımız beyaz soğanları gezdirelim. Salatamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Kasım 2011 Pazartesi

Siyah İnci Kurabiye

Siyah İnci Kurabiyesi Malzemeleri
250 gr tereyağ(oda sıcsklığında)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 vanilya
2 çorba kaşığı dolusu kakao
3.5 su bardağı un
İçi İçin
1 su bardağı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı süt
Üstü İçin
Çikolata


Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını cam kaba alarak yumurta,pudra şekeri,kakao,vanilya,kabartmatozu ve un ekleyerek hamur elde edelim(Hamurun kıvamına göre yarım bardak daha un eklenebilir)
Hindistan cevizi,yumurta akı,süt,pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırıp hazırlayalım.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlıyalım,avucumuzda bastırarak oval yapıp ortasına hindistancevizi harcını ekleyerek kapatalım ,
tekrar yuvarlıyarak fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar işleme devam edelim.170 derecede pişirelim.Pişen ve soğuyan kurabiyeleri erimiş çikolata ile süsleyelim.Kurabiyelerimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Kasım 2011 Pazar

Pasta Kursu

Pasta Kursuna başlayalı iki hafta oldu ama ben daha yeni yayınlamaya vakit buldum.Çok zevkli hoş bir ortam.Yaptıklarımı vakit buldukça sizlerle paylaşmak istiyorum. ilk hafta konumuz kurupastalar (kurabiyeler) ama hepsini çekemedim.Çekebildiğim resimleri paylaştım umarım beğenirsiniz.


Kurabiye Hamuru Malzemeleri
  • 250 gr margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Tatlandırmak İçin
  • 1tatlı kaşığı tarçı
  • 2 yemek kaşığı kakao
    Hazırlanışı
    Buzdolabından çıkan margarini bıçak yardımyla una yediriyoruz.(margarin soğuk olduğu için bıçakla tezgahta veya tepside bu işlemi yapalım).

    Unla karışan hamurun ortasını açıp yumurtayı kıralım.Etrafına sırasıyla pudra şekeri,tuz,kabartıcı,vanilya ilaveederek parmaklarımızın ucuyla karıştırarak hamurumuzu elde edelim.hazırlanan hamuru streçleyerek buzdolabında 15dk bekletelim.
     
    Dilersek hamura tarçın ekleyip yoğuralım ve merdane yardıyla tabak genişliğinde açalım ve elimizdeki kalıplarla şekillendirelim resimdede görüldüğü gibi gülen yüzler,çiçekliler gibi siz nasıl isterseniz.

    Dinlenen hamur şekillendirmeye hazırdır.isteye bağlı tatlandıra biliriz,hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katarak tekrar yoğuralım ve merdane yardımıyyla tabak genişliğinde büyütelim.diğer hamuruda aynı ölçüde açalım.Üst üste  gelicek şekilde koyup rulo yapalım streçleyip biraz buzdolabında bekletelim(daha güzel kesiliyor)Beklettiğimiz hamuru bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsisine alalım.170 derecede öncede ısıttığımız fırında 15dk pişirelim.


    Tuzlu Kurabiye Hamuru Malzemeleri
    • 250 gr margarin
    • 4 su bardağı un
    • 1çay kaşığı mahlep
    • 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
    • 1 yumurta
    • 2Çay kaşığı tuz
    • Hazırlanışı
      Tuzlu hamurdanda kurupastalar yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam,haşhaş tohumuyla süsleyerek 170 derecede kızgın fırında pişiriyoruz.
      Tatlı kurabiyeleri çektim ama tuzlular geçe kaldı.Bizde tatlı yerken içimiz bayıldı tuzlular pişincede haliyle resimleyemeden bitti.Haftaya şeker hamuruyla kurabiyeleri süslemeyi görücez.Bende yaptıklarımı yayınlarım inşallah.
      Afiyet olsun 
       
      Un Kurabiyesi Hamuru Malzemeleri
      250 gr margarin
      3 su bardağı un
      1/2 su bardağı nişasta
      1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
      1 vanilya
      1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
      1 yumurta
    • Üzeri İçin 
    • pudra şekeri
    • Hazırlanışı 
    • Odasıcaklığındaki margarini cam kaba alıp tüm malzemelerle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.(un kıvama göre ayarlanır)Hamurdan küçük toplar yapılarak fırıntepsisine dizilir.Top kurabiyelerin üzerine çatalla bastırarak şekillendirelim.170 derecede önceden kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Bol pudra şekerine buladığımız kurabiyeler servise hazırdır.
    • Afiyet olsun

Devamını Oku »

26 Kasım 2011 Cumartesi

Patatesli Peynirli Ayçöreği

Ay Çöreği Malzemeleri
1.5 su bardağı tereyağ,sıvıyağ karışımı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
Tuz
4 su bardağı un

İçi İçin
1 tane haşlanmış patates
150gr peynir
5 dal maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Susam
haşhaş
Hazırlanışı
Patatesler soyulup iri,iri doğranarak tencereye alınır.İçine su,sıvıyağ,tuz eklenerek haşlanmaya bırakılır.Püre haline gelen patateslere ince kıyılmış maydanoz,ufalanmış peynir ilave edilerek karıştırılır.
 Cam kapta tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar ayrılır.Merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Bıçakla ortadan ikiye sonra enine tekrar kesilen hamurun geniş kısmına patatesli harçtan konularak ay şekli verilir.hamur bitene kadar işleme devam edilir(bu hamurdan 16 tane çıkıyor).Fırın tepsisine dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam,haşhaş tohumu eklenerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.Pişen çörekler sıcak,sıcak servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Kasım 2011 Cuma

Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Malzemeleri
1 kilo hamsi
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanıp güzelce yıkanır,süzülmeye bırakılır.Süzülen balıklar tepsiye dizilir.Bir bardak suyla salça açılır.Balıkların üzerine gezdirilir.Sırasıyla limon suyu,zeytinyağ,tuz eklenir ocak üstünde kısık ateşte yarım saat pişirilir.Pişmeye yakın üzerine bol maydanoz ekleyerek ocaktan alalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

22 Kasım 2011 Salı

Peynirli Açma

Peynirli Açma Malzemeleri
2 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un


İç Malzemeleri
Peynir
5dal maydanoz
Domates
Hazırlanışı
    Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim.Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.
    Bu arada peyniri cam kapta çatalla ezelim.Maydanozları incecik doğrayıp peynire ilave edelim.Domatesleri biraz enli doğrayalım üzerlerine koymak için.
    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp avcumuzda bastırarak açtığımız hamurun içine peynirli içten koyup iki ucunu kapatalım.Ortası açık kalacak şekilde şekillendirelim.Açık kalan kısmına domates parçaları ilave edelim..Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
    Açmalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek 10 dk tepside bekletelim.Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Sıcak,sıcak servise sunalım.
    Afiyet Olsun 


    Kabak Salatası Malzemeleri
    • Kabak
    • Salatalık
    • Yoğurt
    • Mayonez
    • Sarımsak
    • Dereotu
    • Dövülmüş ceviz
    • Zeytinyağ
    Hazırlanışı
    Kabakları ve salatalıkları rendeleyelim.Cam kaba alalım.Yoğurt,mayonez,rendelenmiş sarımsak,tuz,ince kıyılmış dereotu,dövülmüş ceviz,biraz zeytinyağ karıştırılarak servis kabına alınır.Salatamız gayet kolay ,sağlıklı sebzeler pişmediği için vitaminleride içinde kalıyor diyette olanlara alternatif bir salata.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    21 Kasım 2011 Pazartesi

    Arpa Şehriye Salatası

    Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri
    1 paket arpa şehriye
    50 gr tereyağ
    ½ çay bardağı sıvıyağ
    1 demet taze soğan
    ½ demet maydanoz
    1 su bardağı fresh mısır
    10 tane kornişon turşu
    100 gr haşlanmış tavuk eti
    1 limon
    Zeytinyağ
    Tuz
    Hazırlanışı
    Arpa şehriyelerin yarısını tencereye alıp tereyağ ile esmerleşene kadar kavuralım.Kavurma işlemi bitince kalan şehriyeleri kavrulmuş şehriyelerle karıştırıp üç su bardağı su,tuz,sıvıyağ ilave edip pilav gibi kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Demlenmeye bırakalım
    Taze soğan,maydanoz,turşu ince ince doğrayalım.Haşlanmış tavuk etlerini didikleyelim.Limonun suyunu sıkıp zeytinyağ ile karıştırıp sos hazırlayalım.Son olarak pişirdiğimiz arpa şehriye ile doğradımız iç malzemeleri ve mısırı,zeytinyağlı sosla harmanlıyarak servis kabına alalım.Salatamız ikrama hazırdır .Sosunu istediğimiz miktarda ilave edelim.
    Afiyet Olsun  
    Devamını Oku »

    20 Kasım 2011 Pazar

    Sütlü İrmik Pastası

    Sütlü İrmik Pastası Malzemeleri
    1kg süt
    8 Yemek kaşığı irmik
    12 Yemek kaşığı şeker
    1 Paket vanilya
    1Paket bitter çikolata sosu
    Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
    Hazırlanışı:
    1Kilo süt,irmik ve şeker ile karıştırılarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Piştikten sonra içine vanilya ekliyelim.Silikon kek kalıbına irmik tatlımızı dökelim.Kapağını kapatarak 1 gece buzdolabında bekletelim.Servis kabına aldığımız irmik tatlımızın üzerine hazır çikolata sosu ve cevizle süsleyerek ikram edelim.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    10 Ekim 2011 Pazartesi

    Soslu Tırnak Pide

    Soslu Tırnak Pide Malzemeleri
    4 (tırnak) pide
    1 soğan
    300 gr kıyma
    100 gr tereyağ
    tuz
    karabiber
    Pulbiber
    kimyon
    reyhan
    kekik

    Sosu İçin
    50 gr tereyağ
    1/2 fincan sıvıyağ
    1 yemek kaşığı salça
    su(1çay bardağı)
    tuz
    Üzeri için 
    Yoğurt(sarımsaklı)
    Tereyağ
    Hazırlanışı
    Kıyma,soğan,tereyağ ile kavrulur,baharatları eklenerek ocaktan alınır.
    Sos için bir tavada tereyağ,sıvıyağ ,salça ile kavrulur suyu ve tuzu eklenerek pişirilir.
    Tırnak pideler ısıtılır küp,küp kesilir tabaklara alınır.sosla ıslatılan pidelerin üzerine kıymalı içten konur.Kıymaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servis yapılır.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    7 Ekim 2011 Cuma

    Hurma Ezmesi

    Hurma Ezmesi Malzemeleri
    40 tane hurma
    1 su bardağı ceviz
    1 su bardağı hindistan cevizi

    Hazırlanışı
    Hurmalar çekirdeklerinden ayrılıp yıkanır ve robota alınır.Püre haline gelen hurmalara ceviz ilave edilip tekrar robottan geçirilir.İyice birbirine karışan hurma ve ceviz şekillendirmeye hazırdır.Streç film ile sucuk gibi sardığımız hurma ezmesini buzlukta 2 saat bekletelim servise yakın çıkarıp hindistan cevizine bulayarak istenilen şekilde keselim.Tarif çok pratik buzluktan istediğiniz zaman çıkarıp servis yapabilirsiniz.İsterseniz truff gibi çeşitli malzemelere bulayarak zenginleştirilir.
    Afiyet Olsun 
    Devamını Oku »

    5 Ekim 2011 Çarşamba

    Halamın Bahçe Mahsulleri

    Devamını Oku »

    3 Ekim 2011 Pazartesi

    Mısırunlu Pırasalı Kek

    Mısır unlu Pırasalı Kek Malzemeleri
    2 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    2 yumurta
    ½ su bardağı sıvıyağ
    1 demet pırasanın yeşil sapları
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tuz
    4 tatlı kaşığı şeker
    Üstü için
    susam
    Hazırlanışı
    Pırasanın yeşil saplarını yıkayıp ince,ince doğrayalım.Yumurta,yoğurt,sıvıyağ,kabartmatozu,tuz,şeker mikserle çırpılır.Mısırunu,un,yeşil saplarlarla karıştırılan kek,yağlayıp unladığımız fırın tepsisine dökülür.Üstüne susam serperek 180 derecede kızarana kadar pişirilir.Çok lezzetli tuzlu alternatif kek.
    Afiyet Olsun


    Devamını Oku »

    29 Eylül 2011 Perşembe

    İncir Reçeli

    İncir Reçeli Malzemeleri
    2 kilo reçellik incir
    2.5 kilo şeker
    5 su bardağı su
    1 limonun suyu
    1 yemek kaşığı kireç

    Hazırlanışı
    Kireç iki kilo suda eritilir içine incirler konularak bir saat bekletilir.sertleşip sararan incirler kireçli sudan alınıp bol suyla yıkanır.Tencereye alınan incir şeker,su ilavesiyle orta ateşte iki saate yakın kaynatılır.(kaynayan reçel kaşıkla karıştırılmamalıdır)Kıvama gelen reçele limonsuyu eklenerek on beş dakika kadar daha kaynatılır.Sıcak suyla yıkanan kavanozlara ateşten alınan reçeli doldurup kapaklarını kapatalım.Soğuyunca kavanoza alınan reçel büzülür.Büzülmemesi için sıcakken kavanozlara almak gerekir.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    28 Eylül 2011 Çarşamba

    Soğanlı Yumurta

    Soğanlı Yumurta Malzemeleri 
    5 soğan
    4 yemek kaşığı tereyağ
    5 yumurta
    Karabiber
    Tuz
    1kesme şeker

    Hazırlanışı
    Soğanlar ay şeklinde incecik doğranır.Soğanlar tereyağ,şeker,tuz ile kısık ateşte sararana kadar pişirilir.Pişen soğanlara yumurta kırılır.Karabiber tuz serpilir ve yumurtaların beyazı tutuluncaya kadar pişirilir.
    Afiyet Olsun 


    Devamını Oku »

    27 Eylül 2011 Salı

    Marmelat

    Erik Marmelatı Malzemeleri
    2 kilo erik
    2 kilo şeker
    1 su bardağı su
    1 limonun suyu
    İster kahvaltılarda ister pastalarda kullanılmaya hazır marmelatlar
    Hazırlanışı
    Eriklerin çekirdekleri çıkarılır yıkanıp tencereye alınır.Şeker,su ilave edilerek koyulaşana kadar kaynatılır.Reçel kıvamına gelen marmelat blender ile püre haline getirilir.İçerisine limonsuyu katılarak bir taşım daha kaynatılır sonra kavonozlara doldurulur.İster kahvaltılarda ister pastalarda kullanılmaya hazır.
    Afiyet Olsun
    Şeftali Marmelatı Malzemeleri
    2 kilo şeftali
    2 kilo şeker
    1 su bardağı su
    1 limonun suyu
    Hazırlanışı
    Şeftalinin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır.Tencereye alınan şeftali şeker,su ilavesi ile kaynatılır.Reçel kıvamına gelen şeftaliler blender yardımıyla püre haline getirilir.Limonsuyu ilave edilip bir taşım daha kaynatılır. Marmelat kavanozlara doldurulup kışın kullanılmak için rafa kaldırılır.
    Afiyet Olsun
    Armut Marmelatı Malzemeleri
    2 kilo kış armutu
    2 kilo şeker
    1 su bardağı su
    1 limonun suyu
    Hazırlanışı
    Armutların kabukları soyulur,çekirdekleri çıkarılır.Tencereye alınan armutlar şeker,su ilavesi ile kaynatılır.Koyulaşan marmelat blender yardımıyla püre haline getirilir.Limonsuyu ilave edilip bir taşım kaynatılan marmelat kavanozlara doldurulup kışın kullanılmak için rafa kaldırılır.
    Afiyet Olsun

    Devamını Oku »
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...