31 Aralık 2011 Cumartesi

Zebra Kek

Zebra Kek Malzemeleri
4 yumurta
7 fincan şeker
3 fincan sıvıyağ
3 fincan soda veya ılık su
1 vanilya
1 kabartmatozu
3 yemek kaşığı kakao
10 fincan un
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker beş dakika el çırpıcısıyla çırpılır.
Sıvıyağ,su,vanilya,kabartmatozu,un eklenerek çırpmaya devam edilir.
Boza kıvamındaki kek ikiye bölünür.
Kakao,ayrılan yarısına eklenir biraz su eklenerek çırpılır.
Yağladığımız kek kalıbının tam ortasından başlıyarak,hep ortadan olmak üzere, küçük kepçeyle sade içten iki kepçe,kakaoludan bir kepçe olmak şartıyla içimiz bitene kadar sırasıyla kekimizi tepsiye aktaralım.
Bıçak yardımıyla kekimizi dilimleyerek ebru gürüntüsü elde edelim
150 derecede 45 dakikada pişirelim.
Soğuk kış akşamlarında sıcak çay eşliğinde sevdiklerinizle ziyafet çekmek isteyenler hemen denemelisiniz şimdiden afiyet olsun.
Senenin son tarifi 2012 de güzel tarifler paylaşmaya devam ederiz inşaallah hayırlı seneler arkadaşlar.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

28 Aralık 2011 Çarşamba

Karnıyarık

Karnıyarık Yemeği Malzemeleri
5 orta boy patlıcan
300 gr koyun kıyması
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 soğan
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı salça biber/ domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı tozbiber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su

 Hazırlanışı
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur.
Sonra teflon tavada kızartılıp havlu kağıda alınarak yağı süzdürülür.
İç harcı için  önce ince doğranan soğanlar sıvıyağda sarartılır.
Sırasıyla kıyma,biber eklenip kavrulur.
İnce doğranan maydanozlar ve salça(2domates),baharatlar katılıp kavurma işlemi devam eder.
Kavurma işlemi tamamlanınca süzülen patlıcanlar tepsiye dizilip karınları açılır.
İç harç açılan yarıklara eşit miktarda paylaştırılır.
Üzerlerine domates dilimi ve biber konulur.
Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı salça konup karıştırılıp tepsiye dökülür.
Kızgın fırında pişirilir.
Pişen karnıyarık tarifimiz servise hazır.
Afiyet Olsun
Patlıcan seviyorsanız ekşili patlıcan tarifinede bakabilirsiniz.
Devamını Oku »

Kahvaltı Sofrası

Kahvaltı Sofrası
Elif böreği
Patates,havuç,çiçek biber kızartması
Tuzlu acılı ev yapımı kuru pasta
Sucuklu kaşarlı tost
Köy ekmeği
Salatalık,domates,biber
Kahvaltılık(zeytin,peynir,tereyağ,bal,reçel,acılı sos,acıka)
Çay
Devamını Oku »

26 Aralık 2011 Pazartesi

Kartepe Gezisi

Kartepe Gezisi,Kartepe Resimleri
Merhaba arkadaşlar
Mevsimin ilk karı kartepeye düştü duyrulur:) Gördüğünüz gibi heryer bembeyazdı muhteşem bir doğa manzarası vardı sizlerle de paylaşmak istedim.Çok eğlenceli bir haftasonu geçirdik.Herkese mutlu haftalar.













Devamını Oku »

23 Aralık 2011 Cuma

Gün Menüsü

Gün Menüsü
Havuç Salatası
Bohça Böreği
Devamını Oku »

22 Aralık 2011 Perşembe

Ekşili Köfte Çorbası

Ekşili Köfte Çorbası Malzemeleri
 2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
tuz
Köftesi İçin
200 gr kıyma
1 fincan pirinç
1 soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 çay bardağı un( köfteleri bulamak için)
Terbiyesi İçin
1 limonsuyu
1 yumurta
Üzerine
Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı

Cam kasenin içine kıymamızı alalım.
Soğanı rendeleyelim,yıkanan pirininci,yumurtayı,tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
Küçük küçük misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
Bir tepsinin içine unu alalım,küçük köfteleri tepside sallayarak una bulayalım.
Tencerede yağ karışımıyla,salçayı kavuralım.
Kavrulan salçaya suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya köfteleri tek tek salalım.
Çorbamızı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Köfteler irileşene kadar kaynatalım.
Bir kasede yumurta ve limon suyunu çırpalım(çorbanın suyunda iki yemek kaşığı terbiyeye eklyerek ılındıralım),yavaş yavaş terbiyeyi çorbamızı karıştırarak ilave edelim,çorba çok koyulaşırsa  sıcak su ekleyelim.
Bir taşım daha kaynayan çorbamızı servis kabına alıp ince doğradığımız maydanozla süsleyelim.
Çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun
Devamını Oku »

21 Aralık 2011 Çarşamba

Portakallı Revani

Portakallı Revani Malzemeleri
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1çay bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı irmik
2 su bardağı un
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika hızlı ayarda çırpılır.
Portakal kabuğu rendesi,portakal suyu,yoğurt,kabartıcılar eklenerek birkez daha milserle çırpılır.
Un ve irmik eklenerek Kaşıkla karıştırılır yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine revani dökülür.
160 derecede kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet kaynatılırve revani pişene kadar ılınır.
Revani fırından çıkınca şerbetlenir ve şerbetini daha güzel çekmesi için üzerine tepsi örtülür.
Revani kaymak veya şantiyle servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Aralık 2011 Pazartesi

Terbiyeli Kereviz Çorbası

Terbiyeli Kereviz Çorbası Malzemeleri
1 baş kereviz
2 yemek kaşığı kıyma
1 havuç
1 soğan
1 küçük patates
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1/2 fincan sıvıyağtuz,karabiber
Terbiyesi İçin
1 limon suyu
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Üzerine
kereviz yaprağı
50 gr tereyağ
Çıtır ekmek
Hazırlanışı
Sebzeler rendenin kalın kısmıyla rendelenir.
Tencerede kıyma,sıvıyağla birlikte kavrulur.
Et suyu ve su ilave edilir kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya rendelenen sebzeler,tuz,karabiber eklenerek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Kıvama gelen çorbaya limonsuyu,un,yumurta karışımı yavaş yavaş çorba sürekli karıştırılarak ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır.
Üzerine kızdırılmış tereyağ,kereviz yaprağı ,küpve çıtır ekmek eşliğinde servis yapılır .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Aralık 2011 Cuma

Ay Çöreği

Ay Çöreği Malzemeleri
125 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç Malzemeleri
1 paket kakaolu hazır kek
5 kuru kayısı
1 çay bardağı üzüm
1 su bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı süt
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
File fındık
 Hazırlanışı
Yaş mayayı ılık sütle eritelim.Cam kaseye erimiş mayayı,su,pudra şekeri,eritilmiş margarini,mahlep elimizle karıştırıp azar azar un ekleyerek yumuşacık hamur elde edelim.Yarım saat ılık ortamda üstü kapalı mayalandırmaya bırakalım.
Bu arada içi için bir paket uzun kakaolu kek, tarçın,üzüm, kuru kayısı ince ince doğranmış,bir su bardağı fındık rondadan çekilmiş,bir çay bardağı damla çikolata,yarım çay bardağı süt tüm malzemeler cam kasede harmanlanır kıvamına göre süt eklenebilir.
Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayıralım.her parçayı merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açalım .İki yemek kaşığı dolusu iç malzemeden yuvarlak hamurun ortasına elimizle yerleştirip rulo yapalım,ruloya ay şekli verip tepsiye dizelim.
Tepsidede on dakika mayalandırıp üstlerine yumurta sarısı,file fındık ekleyerek kızgın .fırında kızarana kadar pişirelim.(Bu malzemelerle on tane ay çöreği oluyor)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Aralık 2011 Perşembe

Tepsi Börek

Tepsi Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi
Peynir
5 dal maydanoz
Tuz
kırmızı pulbiber
Hazırlanışı 
Yufkayı tezgaha serelim.Su,yağ karışımından yufkanın her yerine gezdirelim .Fırça yardımıyla yağı yufkaya yaydıralım.Yufkayı ortadan ikiye bölelim.Peynirli harçtan her iki yarıyada eşit miktarda koyalım veiki parçayıda rulo şeklinde sarıp tepsiye ortadan başlayarak kendi etrafında dolaya dolaya tepsiyi dolduralım.Üzerine elimizle yağ sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Aralık 2011 Çarşamba

Ekmek Tatlısı

Ekmek Tatlısı Malzemeleri
1 ekmek
4 yumurta
1 çay bardağı su
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1tatlı kaşığı limonsuyu
Süslemek İçin
Kaymak
Ceviz
Hazırlanışı
Bayat ekmekleri incecik dilimleyelim.Yumurtalarla suyu çırpalım.Ekmekleri önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafınıda kızartalım.Önceden hazırladığımız şerbeti sıcak sıcak kızarttığımız ekmeklerin üzerine dökelim.Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.Kaymak,şanti ve cevizle süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Aralık 2011 Salı

Kıymalı Unlu Börek

Kıymalı Unlu Börek Malzemeleri
5 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı un
İç Malzemeleri
250 gr kıyma
2 soğan
½ fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Bir su bardağı sıvıyağ ile beş yemek kaşığı unu,unun kokusu gidene kadar kısık ateşte kavuralım.
Tavada soğanla kıymayı sıvıyağla kavurup baharatlayalım.
Yufkayı tezgahta açalım.Unlu yağ karışımından yufkanın üzerine  üç yemek kaşığı gezdirelim ve fırça ile yaydıralım.Yufkayı ikiye katlayıp bıçakla keserek dört tane üçgen elde edelim.Geniş kısmına bir yemek kaşığı  iç harçtan koyup sigara böreği gibi saralım.
Fırın tepsisine dizip 180 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Böreğimizin özelliği arasında unlu karışım ve üzerine bir şey sürmediğimiz için börekler el açması gibi  görünüyor ve çok lezzetli oluyor..Sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Aralık 2011 Pazartesi

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı Malzemeleri 
1/2 kilo yaş kadayıf
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limonsuyu
Üstü İçin
antepfıstığı
 Hazırlanışı 
Kadayıfı elimizle dideleyelim.Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayalım.Yağladığımız tepsiye kadayıfın yarısını serelim,ortasına dövülmüş ceviz dökelim.Kalan kadayıfı tepsiyi örtücek şekilde döşeyelim.
Kadayıfı döşediğimiz yuvarlak tepsinin bir küçüğü ile üstüne bastırarak sıkıştıralım.Erittiğimiz yağ karışımını üzerine eşit miktarda dökelim.180 derecede pembeleşene kadar fırında kızartalım.
Kaynattığımız şerbeti Ilıtalım.Kadayıf fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökelim.Bir saat bekledikten sonra başka tepsiye ters çevirip üstünü yeşil fıstıkla süsleyip ikram yapalım. Kaymakla veya şantiylede servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Aralık 2011 Cumartesi

Haşhaşlı Dızmana

Haşhaşlı Dızmana Malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
 2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 kase sıvı yağ (açmak için)
İçi İçin
Haşhaş  ezmesi 250 gr
1 su bardağı şeker
1 fincan yağ
Hazırlanışı 
Cam kapta bir su bardağı ılıksu,şeker,maya karıştırılıp on dakika erimeye bırakılır.Karışıma sıvıyağ, süt,iki yumurta ve un ekleyerek yumuşacık hamur elde edelim.bir saat ılık ortamda mayalanmaya bırakalım.Bu arada haşhaş ezmesini sıvıyağla inceltelim ve şeker ekleyip hazırlayalım.Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.Ellerimizi sıvıyağına bulayarak hamuru bastırarak genişletelim.Genişleyen hamura haşhaşlı içten sürelim ve rulo yapalım.Rulodan üçer parmak kalınlığında keserek  fırn tepsisine hiç boş yer kalmıyana kadar dolduralım.Fırındada 10 dk mayalandırdıktan sonra 180 derecede pişirelim.Sıcacık sıcacık servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Aralık 2011 Cuma

Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Malzemeleri
125gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
 un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Tereyağ ,sıvıyağ,tozşeker,yumurta,vanilya,kabartmatozu cam bir kapta karıştırılır .Karışıma azar azar un ilave ederek hamur elde edilir.Hamur buzdolabında on dakika dinlendirilir.Dinlenen hamuru tırtıl kurabiye aparatı ile şekillendirelim.Fırn tepsisine sıralayıp 170 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet Olsun

    Devamını Oku »

    8 Aralık 2011 Perşembe

    Simit

    Simit Malzemeleri
    1 paket margarin
    1 fincan sıvıyağ
    2 yemek kaşığı sirke
    1 yumurta sarısı(akı üzeri için)
    2,5 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı mahlep
    1 paket kabartma tozu
     Un
    Susam(bulamak için)

    Hazırlanışı
    Margarini  yumuşatalım,yumurta,sıvıyağ,sirke,kabartıcı,mahlep ve tuzu elle karıştıralım ,un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta elimizle açarak uzatalım.İki ucunu birleştirip önce yumurta akına sonra susama batıralım fırın tepsisine dizdiğimiz simitleri 170 derecede pişirelim.Pişen simitler servise hazırdır.
    Afiyet Olsun 
    Devamını Oku »

    6 Aralık 2011 Salı

    Biscotti,Tart

     Biscotti Malzemeleri
    4 yumurta
    1.5 su bardağı şeker
    1 su bardağı badem veye fındık
    1/2 paket kabartmatozu
    1 çay kaşığı tarçın
    1 vanilya
    100 gr tereyağ veya margarin
    4 su bardağı un
    Hazırlanışı
    Yumurta,şekerle mikser yardımıyla çırpılır.Fındık veya badem robotta parçalanır,şekerli karışıma katılır.Sonra kabartıcı,vanilya,tarçın (istenirse katılır) ve margarin karışıma eklenerek çırpılır.Son olarak elle un ilave edilerek çok sert olmayan hamur elde edilir.Hamur dört eşit parçaya bölünerek,her parçadan uzun rulolar yapılır.Yaklaşık tepsi uzunluğunda 5cm kalınlığında rulolarımızı bütün şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırıntepsisine koyalım.180 derecede 25 dk pişirelim.Pişen ve ılınan biscottilerimizi  bir parmak kalınlığında keselim yan yan fırın teline sırayalım 160 dereceye aldığımız fırında tekrar kızarmayan yüzlerinide kızarana kadar pişirelim.Kızaran biscottiler servise hazırdır.
    Afiyet Olsun

    Tart Hamuru Malzemeleri
    1/2  tereyağ
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    3 yemek kaşığı süt
    1/2 paket kabartmatozu
    vanilya
    2 su bardağı un
    Üzeri için 
    Pudra şekeri
    İç malzemeleri
    3 elma
    1/2 su bardağı şeker
    1/2 su bardağı ceviz
    1çay kaşığı tarçın
    Hazırlanışı
    Tereyağ,pudraşekeri,süt,yumurta,kabartıcı,vanilya ve un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamuru streçliyerek buzdolabında on dakika dinlendirelim.Bu arada rendelediğimiz elmaları şekerle pişirelim.Pişen içe tarçın,dövülmüş ceviz ekleyelim ve soğumaya bırakalım.Dinlenen hamuru merdane yardımıyla tezgahı unluyarak açalım.Tart kalıbı genişliğinde açtığımız hamuru yağladığımız kalıba yerleştirelim .Kenarının fazlalıklarını çıkaralım.Hamurun her yerini çatallayalım( fazla kabarmaması için veya bir kase kuru bakliyat dökelim )170 derecede 20 dk pişirelim.Pişen tart hamurun ortasına elmalı içi döşeyelim için üzerinede dilimlenmiş elmaları çiçek şeklinde dizelim ve elmalar yumuşuncaya kadar tekrar fırınlıyalım.Soğuyan tartımızı pudra şekeriyle kaplayalım.İç malzemesi damak zevkimize kalmış (havuçlu,çilekli,muhallebili)
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    5 Aralık 2011 Pazartesi

    Yumurtalı Kısır

    Yumurtalı Kısır Malzemeleri
    1 paket ince kısırlık bulgur
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1yemek kaşığı biber salçası
    1 soğan
    4 yumurta
    1 fincan sıvıyağ
    1 demet maydanoz
    1 demet taze soğan
    tuz
    Kurunane
    Kırmızıpul biber
    Kırmızıtoz biber
    karabiber
    3 su bardağı sıcak su
    2 fincan zeytinyağ
    3 limon suyu
    Hazırlanışı
    Geniş bir kapta bulguru iki su bardağı sıcak suyla ıslayıp on dakika ağzını kapatıp demlendirelim.
    Demlenen bulgura şalçalar,baharatlar,tuz,ince çintilmiş kuru soğan,zeytinyağ eklenerek on dakika çiğ köfte gibi elle yoğurulur.
    Bulgura fazla su koymadığımız için ayarını tadarak anlamaya çılışalım ve sıcak su takviyesi yapalım.Tüm malzemelerle iyice yoğurulan bulgura bir fincan sıvıyağ veya tereyağında karıştırarak pişirdiğimiz yumurtalarıda ilave edip elimizin dayandığı kadar sıcak sıcak yoğurmaya devam edelim.
    Arada tadına bakıp bulgurları kontrol edelim.Kıvamını yakaladığımız kısırımızı on dakika dinlendirelim.
    Dinlenen kısıra limon suyu,ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış taze soğanları ekleyerek tekrar elimizle harmanlıyalım.
    Hazırladğımız kısırı ister çiğ köfte gibi top şeklinde servis kabına alalım marul yapraklarıyla ikram yapalım.İstenirsede kısır gibi kaselerde servise sunalım.Yumurtaların ne kadar lezzet kattığını yiyince anlıyacaksınız .Biraz daha lezzetli bir kısır tarifi denerseniz memnun kalacaksınız.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    4 Aralık 2011 Pazar

    Palamut Pilaki

    Palamut Pilaki Malzemeleri
    2 Palamut
    1/2 kilo biber domates sosu
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    1/2 demet maydanoz
    2 limon suyu
    1çay bardağı zeytinyağ
    tuz
    karabiber
    Kekik
    Hazırlanışı
    Balıklar iki parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir.Temezleyip süzülür.Fırın tepsisine dizilir.
    Cam kaba biberli domates sosu dökülür(yazın hazırladığımız sos),soğan,sarımsak incecik çintilir,maydanoz incecik doğranırTuz,karabiber,kekik birer çay kaşığı eklenir,zeytin yağ,limonsuyu katılıp tüm malzemeler elle harmanlanır ve balıkların üzeri kaplanır.
    Fırında180 derecede pişirilen pilaki yemeğe hazırdır.
    Afiyet olsun
    Devamını Oku »

    3 Aralık 2011 Cumartesi

    Kestaneli Zebra Pasta

    Kestaneli Zebra Rulo Pasta Malzemeleri
    4 yumurta
    3 kahve fincanı şeker
    4 kahve fincanı un
    ½ kahve fincanı ılık su
    ½ kabartmatozu
    Kreması
    2 su bardağı süt
    1/2 subardağı şeker
    2 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 paket şanti
    Üzeri için
    1 paket şanti
    1 çay bardağı süt
    Süsü İçin
    15 Yaprak çikolata
    15 tane kestane
    Hazırlanışı 
    Yumurtalar,şekerle beş dakika mikser yardımıyla çırpılır.Un,kabartmatozu,su eklenerek beş dakika daha mikserle çırpalır.Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız harçı eşit şekilde kağıdın üzerine yayalım.180 derecede önceden ısıtılmış fırında on dakika pişirelim.Sıcakken rulo yaptığımız pandispanyayı biraz bekletelim.
    Tencerede iki bardak sütü yarım bardak şekerle kaynatalım.Ayrı bir kasede yumurta,iki kaşık un bir miktar sütle çırpılır boza kıvamına getirilir.Kaynama başlayan şekerli süte yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak yumurtalı karışımı ilave edlim.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Pişen kremaya vanilya ekleyerek mikserle biraz çırpalım.Ilınınca bir paket şanti ekleyip mikserle çırpalım.
    Bir paket şantiyi sütle çırparak üzerini kaplamak için hazırlayalım.
    Kestanelerin kabuklarını soyalım,bir bardak suda haşlayarak iç kabuklarınıda soyalım.Bir su bardağı su,üç yemek kaşığı şekerle kısık ateşte yumuşayıncaya kadar bekleyelim.Yumuşayan kestaneleri soğumaya bırakalım.
    Rulo pandispanyamızı açalım,kağıdından ayıralım.Bir bardak limonata(süt,portakal suyu,gazoz olabilir) ile pandispanyanın her kısmına gelecek şekilde ıslayalım.Kremayı güzelce incecik serelim.Biraz şekerli suyla haşlanmış kestaneleri parça parça bölelim,beş yaprak çikolatayıda parçalayalım kremanın  üzerine serpeleyelim ve rulo yaparak pastamızı buzdolabında üç saat bekletelim.Dinlenen pastanın dışını şantiyle kaplıyalım.Benmari usulüyle erittiğimiz çikolata ile şantinin üzerine zebra şekli verelim.Kalan çikolataya bütün kestaneleri bulayalım soğukta donmasını bekleyelim ve pastanın üzerine sırayla dizelim.Pastamız bir gün dinlendikten sonra servise hazırdır.
    Devamını Oku »

    2 Aralık 2011 Cuma

    Acılı Kurabiye

    Acılı Kurabiye Malzemeleri
    125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta sarısı
    1 çay kaşığı karbonat
    3 damla limon
    1 çay kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    3.5 su bardağı un
    Hazırlanışı
    Cam bir kapta tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.Gerekirse un ilavesi yapılır.Hamurun karbonatlı olması özelliği hem renginide daha sarımsı yapıyor.15 dk dolapta dinlendirilen hamur dört parçaya bölünür.Her parçayı tezgahta yuvarlayarak uzun rulo Yapılır.Rulodan enlemesine kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim.Kurabiyelerin üzerlerine işaret parmağımızla hafif bastıralım.Parmak izi olan oyuklara kırmızıpul biberle kaplayalım 170 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim.Tuzlu acılı kurabiyeler ikrama hazırdır.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    1 Aralık 2011 Perşembe

    Etli Kereviz Çanağı

    Etli Kereviz Çanağı Malzemeleri
    2 tane kereviz
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 yemek kaşığı salça
    1 soğan
    1 havuç
    1 patates
    1 kase kuşbaşı et(haşlanmış)
    Karabiber
    Tuz
    2 kesme şeker
    Hazırlanışı
    Kerevizlerin kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür.Kerevizin ortaları çıkarılarak çanaklar hazırlanır.(kararmaması için limonlu,unlu suda bekletilir)
    Tencerede ince doğradığımız soğanlar yağla birlikte kavrulur.Kavrulan içe salça ,haşlanmış et ilave ederek kavurma işlemi devam eder.Küp küp doğradığımız havuç ve patates,şeker,tuz,biber ilave edilir.Karıştırdığımız iç ocaktan alınır.
    Ayrı bir tencereye kereviz çanakları dizilir.Hazırladığımız içten eşit miktarda ortalarına konulur.
    İki bardak et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Pişen kerevizlerin üzerine yaprakları doğranarak servise sunulur.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...