30 Aralık 2010 Perşembe

Karnıbahar Tarifi

Kıymalı Karnıbahar Malzemeleri
Orta boy karnıbahar
2 soğan
2yemek kaşığı salça
200 gr kıyma
1 fincan zeytiyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 su bardağı  su
Hazırlanışı
Karnıbaharlarımızı suda haşlıyoruz.
Tencerede zeytinyağla ince doğradığımız soğanları sarartıp kıyma ve salçayla kavuruyoruz.
Süzüp küçük parçalara ayırdığımız karnıbaharlarımızı harca ekliyoruz.
Su ve baharatlarını katıp 10 dakika hızlı ateşte 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Yalancı Mıhlama Tarifi

Mıhlama doğu karadeniz bölgesinde yöreden yöreye farklı şekillerde yapılır.Kuymak, muhlama, havits, yağlaş gibi farklı isimlerle anılır

Yalancı Mıhlama Malzemeleri
2 yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz.
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Küçük sahanda 50 gr tereyağını 2 yemek kaşığı unla 10 dk kavuralım.
Una 2 su bardağı kaynamış suyu azar, azar ilave edip karıştıralım.
 Rendelediğimiz kaşarları ekleyelim
 Kaşarları eriyince karıştırıp ayrı tavada erittiğimiz tereyağını üstüne gezdirip servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Milföy Böreği Tarifi

Milföy Böreği Malzemeleri
2 paket milföy hamuru
İç malzemeler
200 gr kıyma
1 soğan
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım fincan sıvıyağ
1 yumurta sarısı üstü için
Hazırlanışı
Tavada kıyma ,yağ,ince doğranmış soğan kavrulup baharatları katılır.Hazırladığımız iç ılınınca ,salındırdığımız milföy hamurlarının ortasına  koyup bohça şeklini verip, yağlı tepsiye sıralayalım.Üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra 170 derece 25 dakika pişmeye bırakalım.Akşam misafirleri için çok kolay ve lezzetli bir ikram
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Baklava Tarifi | ev baklavası

Baklava Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Hazırlanışı
Malzemelerle çok yumuşak hamur yoğuruyoruz.Hamur dinlendikten sonra üç eşit parçaya bölünüp,böldüklerimizi tekrar 14 pazı yani toplam 42 pazı elde edelim.Tabak büyüklüğünde açtığımız pazıların arasına nişasta serpelim.Üst üste on kat olunca  oklava ile tepsimiz büyüklüğünde açalım ve dövülmüş ceviz serpelim.Bu işleme 40kat oluncaya kadar devam.2 pazıda üstüne arıca açıp düz şekilde serelim .İstediğimiz gibi kesip üstüne yağını gezdirip 170 derecede 50 dakika pişirelim ama fırınına göre değişir.Sıcakken isterseniz yağını süzdüre bilirsiniz.Şerbetleyerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Malzemeleri
6 bardak su
1 fincan pirinç
1 kase yoğurt
1 yumurta
1yemek kaşığı un
2tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağ
Yarım fincan zeytinyağ
Nane
Hazırlanışı
Tencerede 6 bardak su,yarım fincan zeytinyağı ile pirinçleri kaynatıyoruz.
Pirinçler yumuşayınca ayrı bir kapta yoğurt ,un ,yumurtayı çırpıp yavaş yavaş ilave edip ,tuzunu ekleyelim.
10 dakika daha kaynadıktan sonra tavada kızdırdığımız tereyağlı nane sosuyla yayla çobası nı servise sunalım.
Afiyet Osun
Devamını Oku »

28 Aralık 2010 Salı

Kestaneli Aşure Tarifi

Kestaneli Aşure Malzemeleri
Şeker
Buğday
Pirinç
Kuru fasulye
Nohut
Kayısı
İncir
Üzüm
Kuş üzümü
Kestane
Gülsuyu
Karanfil
Nişasta
Süslemek  İçin
Ceviz
Nar
Kuş üzümü
Tarçın
Hazırlanışı
Buğdayı ,nohutu,fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda sıcak suda ıslatın.
Sabah önce buğdayı geniş su dolu tencerede pişmeye bırakalım.
Islattığımız kuru fasulye,nohut  süzüp tekrar su ekleyip ayrı ayrı pişmeye bırakalım.
2 saat sonra buğdaya pirinçleri ekleyip kaynatmaya devam edelim.
Tüm malzemeleri buğday tenceresinde buluşturup 30 dakika daha kaynatıp şeker ilave edelim .
Kıvamı için 1fincan nişastayı sulandırıp yavaş yavaş aşureye katalım .
Aşurenin özleşmesi için kaynatmaya devam edelim.
Pişen aşureye son olarak haşlanmış ayıklanmış bir kilo kestane,yarım çay bardağı gülsuyu ve yarım çay bardağı karanfil suyu ilave edip bi taşım daha kaynatalım.
Pişen kestaneli aşureleri süsleyerek servis yapalım.
Ölçü olarak 1 kilo buğdaya 2 kilo şeker ,baklagiller yarım kilo,yaş kuru meyvalar birer avuç dolusu kullanıldı.
Resimdeki aşure Halamın meşhur aşuresi .
Halam diye demiyorum gerçekten çok güzel yapıyor ellerine sağlık .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Zeytinli Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Malzemeleri
2 yumurta
1su bardağı sıvı yağ
50 gr margarin
2 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı yoğurt
1paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un
İç Malzemeleri
1kase zeytin
Kekik
Hazırlanışı
Malzemeler kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur.
Yuvarlak şekil verdiğimiz hamurun içine hazırladığımız zeytinler konulur.
 Üzeri yumurta sarısı ve haşhaşla süslenir .
180 derecede 40 dakika pişirilir.
 Afiyet Olsun

Diğer poğaça tariflerine bakmak isterseniz buyrun
Devamını Oku »

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Malzemeleri
Pandispanya İçin
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı muzlu süt
Üstü için
3 paket kremşanti
1paket bitkisel jöle
10 tane bitter yaprak çikolata
Yarım çay brd süt
Kivi,Vişne,Muz
Hazırlanışı
Üç yumurta ,üç fincan şeker bir cam kapta 10 dakika çırpılıp ,üstününe küçük elek yardımıyla un ve kabartma tozu elenerek çırpmaya devam edilir.yağlayıp unladığımız küçük yuvarlak kalıba malzeme dökülür 170derecede 30 dakikada pişirilip soğuduktan sonra ip yardımıyla ikiye bölünür.Bir su bardağı muzlu sütle ikiye böldüğümüz parçaları ıslatalım.Hazırladığımız şantiyle kapladığımız pastamızı sütle erittiğimiz çikolatayı kenarlarına gezdirip meyvelerle ve jöle ile istediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Haşlama Tarifi

Haşlama Malzemeleri
Etli kemik
2 soğan
2 havuç
2 patates
Tuz karabiber
Et suyu
Hazırlanışı
Önce etli kemiği düdüklüde haşlıyalım.Etleri kemikten ayıralım iri iri doğrayalım.Tencereye sırasıyla piyaz doğradığımız soğan ,küp şeklinde doğradığımız havuç ve patatesleri koyup malzemelerin üzerini geçecek kadar et suyu, tuz ,karabiber ve etlerimizi ilave edip 10 dk hızlı ateşte, 40 dk kısık ateşte pişirelim.   

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Malzemeleri
3 adet patates
200 gr margarin
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
İç Malzemeleri
300 gr peynir
5dal maydanoz
Hazırlanışı
3 adet patatesi haşlayıp rendeleyelim.Üzerine 200 gr margarin,1 yumurta akı,1 yemek kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla yoğurup hamur elde ediyoruz.Hamuru 6 parçaya bölün.her birini 15 cm çapında açın,dörde kesin ve geniş kenarına iç malzeme koyarak sarın.ay şeklini vererek tepsiye sıralayın,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Aralık 2010 Cumartesi

Mor Lahana Salatası Tarifi

Mor Lahana Salatası Malzemeleri
Mor lahana
1 adet kereviz
1 kase haşlanmış mısır
1 kase dövülmüş ceviz
250 gr yoğurt
100 gr mayonez
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Lahanaları ev makarnası gibi keselim.Sirkeli suda 40 dakika kadar haşlayalım.Haşlanmış lahanaları süzdükten sonra bir cam kaba alıp üzerine çiğ kerevizi rendeleyip tüm malzemeleri karıştıralım.Maydanozla süsleyerek servis edelim.Bu tarifi Filiz arkadaşımdan aldım .Annesinin gününde  ikram etmişti , lezzetli olmuş biz çok beğendik  ellerine sağlık arkadaşım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Malzemeleri
2 kilo kabak
1 kilo toz şeker
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Kabakları soyup  dilimleyelim.
Tencereye dizdiğimiz kabakların üstüne 1 kilo şekerimizi ve 1 çay bardağı suyu ilave edip yarım saat hızlı,yarım saat kısık ateşte pişirelim.
Biz pişerken biraz  tarçın ilave ediyoruz hoş koku veriyor tavsiye ederim .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

23 Aralık 2010 Perşembe

Patatesli Püre Tarifi

Patates Püresi Malzemeleri
7 adet orta boy patates
100gr tereyağ
1 bardak süt
1yumurta
Tuz

Hazırlanışı
Patatesleri soyup haşlayalım.Sıcakken ezip malzemelerini katıp hızlıca karıştıralım 10 dakika daha karıştırarak pişirelim süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

Ekmeksiz Köfte Tarifi

Ekmeksiz Köfte Malzemeleri
Yarım kilo kıyma
2soğan
Yarım demet maydanoz
1yumurta
Tuz karabiber kimyon
Hazırlanışı
Kıymamızı bir kaba alıp üstüne soğanı rendeleyelim.
 Sırasıyla baharatları ve ince doğranmış maydanozu,yumurtayı da kırıp yoğuralım.
Elimizle şekillendirip kızgın yağda kızartalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
Yarım kilo barbunya
1 havuç
2 soğan
1çay bardağı zeytinyağı
3adet domates veya iki yemek kaşığı salça
10 diş kabuklu sarımsak
Maydanoz
1çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
Barbunyalar bol suda  haşlanıp kara suyu süzülür.Tencerede zeytinyağı kızdıktan sonra doğranmış soğan,  kabuklu sarımsaklar,doğranmış havuçlar ilave edilip kavrulur.Domatesler de konulur  şeker ve tuz haşlanmış barbunyalarla karıştırılır.kısık ateşte sıcak su takviyesiyle barbunyalar yumuşayınca kadar kaynatılır.suyunu çekince üstüne ince kıyılmış maydanoz serpilip ocaktan alınır
Bu leziz yemekleri  Ayşegül hanıma misafir olunca tatmak nasip oldu .Ellerine sağlık canım hele yemeğin üstüne demlediğin çay  hala tadı damağımda…
Afiyet olsun
Devamını Oku »

Patatesli Mücver Tarifi

Patatesli Mücver Malzemeleri
3adet haşlanmış patates
2 yumurta
1çay bardağı süt
1 havuç rendelenmiş
8 dal maydanoz
Tuz karabiber kimyon
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Bir kapta haşlanmış patatesleri ve 1havucu rendeleyip 2 yumurta 1 çay bardağı süt ince  kıyılmış maydanozumuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım.Elde ettiğimiz malzemeden yemek kaşığı ile kızgın yağa atın .tavada şekillendirip sallayarak mücverlerin her iki yüzünü de kızartın.
Afiyet  Olsun
Devamını Oku »

Ispanaklı Pide Tarifi

Ispanaklı Pide Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
1tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemeleri
Yarım kilo ıspanak
1adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2yemek kaşığı kuru nane
Yarım tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı pul biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için 1 yumurta
Hazırlanışı
Kabımızın içine yumurta yoğurt sıvı yağ  tuz kabartma tozu konup karıştırılır.Un yavaş yavaş  katılıp yumuşak hamur elde edilir.Yarım saat dinlendirilir.İç malzemelerde bir kapta ince doğranmış ıspanaklar ve soğanlar, yine ince doğranmış maydanozlar elimizle çiğden ovalım biraz sönüşünce baharatlarını katalım.Hazırladığımız hamurdan unlu zeminde oval olarak açalım 2cm kenarlarından boşluk bırakıp iç malzemeyi ortasına yayalım boşluk bıraktığımız kenarları birbirine yapıştırıp üzerine yumurta sarısını sürelim.yağlı tepsiye hazırladığımız pideleri 190 derecede fırında pişirelim.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

22 Aralık 2010 Çarşamba

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi

Kıymalı Taze Fasulye Malzemeleri
1kilo taze fasulye
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
2 soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Üzerine saçayı,taze fasulyeyi,tuzu,şekeri ilave edip kavrulmaya bırakın.
10 dk sonra 1 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

21 Aralık 2010 Salı

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Malzemeleri
Haşlanmış et
3 kaşık un
1yumurta
1limon suyu
Tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Haşladığımız etin suyunu süzerek tencereye alalım ve etleri dideliyelim.
Ayrı bir tasta unu,limonu ve yumurtayı iyice çırpıp kaynamakta olan et suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.
Tuz ilave edip yarım saat daha pişirelim.
Üzerine tereyağ,toz biber ve kekik koyup servis yapalım
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Aralık 2010 Pazartesi

Kıymalı Pırasa Tarifi

Kıymalı Pırasa Malzemeleri
1kilo pırasa
2havuç
1soğan
200gr kıyma
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı salça
1çay kaşığı şeker
Yarım limon suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup daha sonra sırasıyla kıymayı,1 tatlı kaşığı salçayı,halka halka doğranmış 2 havucu,pırasaları ilave ettikten 10 dk sonra 1 bardak su,tuz,şeker ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra üstüne limon suyunu ilave ediyoruz.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Tavuk Kokoreç Tarifi

Tavuk Kokoreç Malzemeleri
1 bütün tavuk göğsü
3 domotes
5 sivri biber
2 kaşık tereyağ
pulbiber,kekik,tuz
Hazırlanışı
Tavuk göğsü filoto halinde kesilir ve ızgara yapılır.
Daha sonra tavukları ince ince doğrayınız.
Eritmiş olduğunuz tereyağında kavurun,İnce ince doğranmış biber ve domatesleri katın karıştırmaya devam edin.
Ocağın altı yüksek ateşte olsun.
Domatesler suyunu salmadan sotelenmiş olsun.
İndirmeye yakın bir yemek kaşığı dolusu kekik ile bir yemek kaşığı dolusu pul biberi ve tuzu ilave edip karıştırın.
Ekmek arası sıcak servis yapın.
Özelliği baharatlarının bol olması mutlaka deneyin pişman olmıcaksınız.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Malzemeleri
 2su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı ince bulgur
4su bardağı su
2 soğan
2yemek kaşığı biber salçası
1su bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1demet taze soğanın yeşilli sap kısmı
2yemek kaşığı silme tuz
Karabiber
Kırmızı acı biber
Kimyon nane
Kıvırck salata
Hazırlanışı
2 su bardağı mercimek 4su bardağı su ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen mercimeklere 1su bardağı ince bulguru ilave edip demlenmeye bırakıyoruz .
Tavada 2 soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğana 2 yemek kaşığı biber salçası ilave edip  5dakika daha kavurup ocaktan alınır.
1 saat demlendirdiğimiz mercimeğin içine salçalı soğanlarımızı ve isteğe bağlı baharatlarımızdan yeterince ilave edip elimizle karıştırıyoruz.
Son olarak ince kıyılmış maydanozları ve taze soğanları ekleyip elimizde şekillendiriyoruz.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Aralık 2010 Pazar

Sekerli Kurabiye Tarifi

Şekerli Kurabiye Malzemeleri
2yumurta (1sarısı üstü için)
1su bardağı süt kaymağı
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvı yağ
2su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
1çay kaşığı karbonat 3damla limon
Hazırlanışı
Tüm sıvı malzemeler bir kapta karıştırılır .un azar azar ele yapışmayana kadar ilave edilir hamur 5dk dinlendirilir.sonra şekillendirilen kurabiyelerin üstüne yumurta sarısı sürülüp birer çay kaşığı toz şeker serpilip 170 derecede 40 dk pişirilir.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

Kabaklı Börek Tarifi

Kabaklı Börek Malzemeleri
 1 kilo yufka
3su bardağı rendelenmiş tatlı kabağı
2su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce bir kapta rendelenmiş kabaklarla şekeri karıştırıyoruz .bütün yufkayı ikiye bölüp biraz sıvı yağ biraz kabaklı harçtan serpeleyip rulo yapıp tepsiye diziyoruz.üstüne sıvıyağ sürüp pembeleşene kadar pişiriyoruz.180 derecede 45 dk
Afiyet olsun
Devamını Oku »

17 Aralık 2010 Cuma

Etli Biber Dolması Tarifi

Etli Biber Dolması Malzemeleri
1kg dolmalık biber
500gr kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinç
3 adet soğan
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,
karabiber,
kırmızıbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle içharcı hazırlayalım.
Soğanı ince ince kıyalım, kıymayı, salçaları, baharatları, yağı, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığımız dometesi, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ve pirinci sırasıyla koyup karıştıralım.
Dolmalık biberlerimizi güzelce yıkayıp içlerini boşaltalım ve iç harcını biberlerimizin içine çok sıkıştırmadan dolduralım ve tencereye biberlerin ağızları yukarıya gelecek şekilde dizelim.
Pirincine göre 1.5 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte pişirelim.
Pirinçlerin diriliğine göre su ilave edebiliriz.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Aralık 2010 Salı

Makarnalı Börek Tarifi

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Malzemeleri
2 yufka
Yarım paket fiyonk makarna
1 kilo süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
250 gr peynir
100 gr kaşar
Hazırlanışı
Makarnalar haşlanıp süzülür.Süt,yumurta,tuz,yağ karıştırılıp bir bardak ayrılır.Süt karışımına makarnalar sıcakken dökülür ve bir gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün yağlanmış tepsiye bir yufka serilip içine makarnanın yarısı yayılır.Üzerine peynir serpilip kalan makarnalar tekrar yayılır ve kaşar rendesi serpilir.yufkanın uçları ortada toplanıp tekrar yufka ile kapatılır.Kestiğimiz böreğimizin üzerine ayrılan süt dökülüp tekrar buzdolabında bir saat bekletilir.180 derecede pişirilir.Biraz ılıdıktan sonra tekrar kesilerek servis tabağına alınır. 
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Aralık 2010 Pazartesi

Boğaça Tarifi

Babane Boğçası Malzemeleri
2 yumurta(bir sarısı üstü için)
1 su bar. sıvı yağ
1su bar. ev yoğurdu (kaymaklı kısmı)
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un
Susam
Hazırlanışı
Bir kapta un hariç bütün malzemeleri çırpalım.
Kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edene kadar un ilave edelim.
Elimizde şekillendirdiğimiz boğaçaların içine isteğe bağlı peynir,zeytin,kıyma,patates koyalım.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp susamlarını atıp 180 derece fırına verelim.Yarım saat pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Organik Kek Tarifi

Organik Kek Malzemeleri
3adet yumurta
1.5 su bar.şeker
1 su bar.sıvı yağ
1 su bar. ekşi ev yoğurdu
2.5 su bar. un
1 paket kt
1 paket vanilya
1 tatlı k. kakao
1 çimtik tuz
Hazırlanışı
Yumurta,şeker el çırpıcısıyla çırpılır. Sırasıyla yoğurt + yağ + vanilya eklenerek çırpma işlemine devam edin.Sonra un ile kabartma tozu ilave edip boza gibi olana kadar çırpalım.Yağlanmış borcam tepsiye dökelim.Dibinde kalan harca kakao ilave edip üstünde gezdirelim.170 derecedeki fırında 35 dk pişirelim.Aynı eski usul babanelerimizin keki gibi.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
1 büyük baş kuru soğan
yarım ç. k. sumak
yarım ç. k. kimyon
yarım ç. k. tarçın
1 ç. k. karabiber
2 ç. k. kuru nane
5-6 dal taze nane
arzu ettiniz kadar kuş üzümü
dolmalık fıstık
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklanıp bir kaç kez yıkıyalım.
Ayrı bir tavada soğanları iri iri doğrayıp zeytinyağında kavruralım,pempeleşmeye başlayınca pirinçlerimizi ekleyelim.
Üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikten sonra ateşten alalım.
Pirincin kıvamı pilav gibi değil de biraz sert olacak.
Ardından tüm baharatlarımızı,dolmalık fıstık,yıkadığımız kuş üzümleri ve ince ince kıydığımız taze naneleri ekliyelim ve pirinçle karıştıralım.
Hazırladığımız bu içi,temizlenmiş dolmalık biberlerimizin içine dolduralım.
Domatesleri yuvarlak şekilde keserek dolmanın üzerine kapak yapacak şekilde yerleştirelim ve tenceremize dizelim.
1-2 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Aralık 2010 Pazar

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Malzemeleri
5adet yufka
yarım kilo ıspanak
1 soğan
250gr peynir
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
tuz karabiber
pulbiber(isteğe bağlı) 
Hazırlanışı
Ispanaklar temizlendikten sonra bir kaba alınır içine soğanlar ince ince kıyılır,tuz karabiber pulbiber ilave edilip çiğden harmanlayıp içine peynir rendelenir ve bir yumurta kırılırak harç hazır edilir.
Ayrı bir kapta yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımı yufkaların arasına sürülmek üzere hazırlanır.
tepsimize yufkaları serip arasına yoğurt yumurta sıvı yağ harcından sürülür üçüncü katta ıspanaklı iç malzeme serilir tekrar yufka serilir sıvı harç sürülür 5 yufkada serildikten sonra kalan harca 1 yumurta ekletikten sonra üstüne sürülür kesilerek fırınlanır.180 derecede yaklaşık 45 dk kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Etli Lahana Dolması Tarifi

Etli Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy Lahana
8-9 su bardağı sıcak su
 2 adet domates
Yarım kg kıyma
 2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı prinç
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya 2 çay bardağı sıvıyağ
1 Çay kaşıgı kimyon
Tuz, karabibera
Hazırlanışı
Tencereye lahanayı haşlayacak kadar su koyun.
Orta boy lahananın yapraklarını tek tek ayırın.
Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.
Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden soğuk suya alın.
İç harcı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın.
Büyük bir kabın içine koyun.
Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, bir su bardağı princi baharatları 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun.ince ince kıyılmış maydanozu harca ekleyin.
Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve harcı iyice karıştırın.
Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin.
Daha sonra hazırladığınız harçdan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve lahanaları sarın.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin.
Sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz bir çay bardağı sıvı yağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
 Kısık ateşde 30 dakika pişirin.

Afiyet Olsun

Zeytinyağlı Lahan Dolması tarifimizede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Malzemeleri
2 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı tozşeker
2 paket kedi dili
1 kupa sıcak su
Krema için 
1 litre süt
1 adet yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
1 paket labne peyniri
1 paket kakao
Hazırlanışı
Öncelikle nescafe ve şekeri bir fincan içinde sıcak su ile karıştırın. Kedi dillerini  ıslatarak borcama dizin.
İkinci aşamada 1 litre süt  1 adet yumurta şeker un karıştırılarak pişirmeye alınır,muhallebi kıvamını alınca ılımaya bırakılır.Ilınan muhallebiye labne peyniri mikserle yedirilir.Neskafeyle ıslatmış olduğumuz kedi dillerinin üstüne dökülür.Bu işlem diğer kata da tekrarlanır.Kalan muhallebi üstüne sürülür servise yakın üzeri kakao ile kaplanır.

Bu tarif alt komşum gamze hanımındır teşekkürler kendisine    
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Aralık 2010 Perşembe

Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Malzemeleri
5-6 patlıcan
1 bardak rendelenmiş kaşar
2 y.k tereyağ
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(tercihen)
1 adet soğan
tuz
kekik 
acı pul biber
üstü için
100gr tereyağ
kırmızı toz biber 
maydanoz
Hazırlanışı 
 Teflon tavada közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıyoruz ve iç haline gelmiş olan patlıcanları tereyağ ile 5dk soteliyoruz  ardından rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.
Ayrı bir tavada kuşbası etlerimizle 1 adet soğanı kavuruyoruz.1 saat sonra tuz,kekik,acı pulbiber ekleyip 10 dk sonra tavamızı ocaktan alıyoruz.
Yine ayrı bir tavada tereyağ ve toz pul biber ile üstüne sos hazırlıyoruz.
Son olarak servise geçiyoruz önce patlıcanları tabağımıza koyuyoruz üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun da üstüne etlerimizi koyuyoruz ve son olarak tereyağlı sosumuzu gezdiriyoruz ince ince kıydığımız maydanozla süsleyip servise sunuyoruz.Umarım beğenirsiniz ben kesinlikle tavsiye ediyorum
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...