19 Haziran 2013 Çarşamba

Tulum Peynirli Semizotu Salatası

Tulum Peynirli Semizotu Salatası
1 demet semizotu
1 kase kornişon turşu(küçük doğranmış)
1 kase ceviz(iri dövülmüş)
1 kase tulum peyniri(küp doğranmış)
3 domates(sulu kısmı alınarak etli kısmı küp doğranmış)
Sosu İçin
 limon suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Devamını Oku »

18 Haziran 2013 Salı

Talaş Böreği

Talaş Böreği Malzemeleri
1/2 lt süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur arası için
Sıvıyağ
Üzeri İçin 
Yumurta sarısı
Haşhaş Tohumu
Devamını Oku »

16 Haziran 2013 Pazar

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası Malzemeleri
1 kilo işkembe 
1 soğan
Bolca su
Terbiyesi İçin 
5 yemek kaşığı  un
1 yumurta
tuz
1 fincan sirke
1 baş sarımsak rendesi
Üzeri İçin 
100gr tereyağ
1 çay kaşığı tozbiber

Devamını Oku »

14 Haziran 2013 Cuma

Mercimekli Şehriye Salatası

Mercimekli Şehriye Salatası Malzemeleri
1 kase haşlanmış mercimek
1/2 paket şehriye
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1/2 demet maydanoz,nane
1 soğan
Sosu İçin
1 fincan zeytinyağ
1 limon suyu
Tuz,Kırmızı pulbiber
1 diş sarımsak rendesi
Devamını Oku »

9 Haziran 2013 Pazar

Patatesli Sigara Böreği Tarifi

Patatesli Sigara Böreği Malzemeleri
2 Yufka
İç İçin
2 Haşlanmış Patates
Tuz
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı
İki yufkadan yirmi tane üçgen parça elde edilir.
Bol suda haşlanan patatesler süzülerek püre haline getirilir,tuz eklenir.
Üçgenlerin geniş kısmına iki tatlı kaşığı patates püresi konularak sarılır.
Sarılan sigara böreğinin uçları açılmaması için suya batırılıp yapıştırılır 
Sarma işlemi bitince derin tencerede bol sıvıyağ kızdırılır.
Kızan yağda ister peynirli ,istenirse patatesli sarılan sigara börekleri kızartılır.
Servis tabağına alınan patatesli sigara börekleri ikram edilir.
Patatesli içle gerçekten farklı bir lezzet tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Haziran 2013 Cuma

Mısır Unlu İstavrit Kızartması

Mısır Unlu İstavrit Kızartması
2 kilo İstavrit balığı
2 kase Mısır Unu
Tuz
Kızartmak İçin 
1 su bardağı Sıvıyağ
Devamını Oku »

4 Haziran 2013 Salı

Ispanaklı Peynirli Gözleme

Ispanaklı Peynirli Gözleme Malzemeleri
5 adet yufka
İç harçı İçin
1/2 kilo ıspanak
yarım demet nane.maydanoz
250 gr beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı Tuz ,Karabiber,pulbiber
Üzerine sürmek İçin
Tereyağ
Devamını Oku »

3 Haziran 2013 Pazartesi

Çılbır Tarifi

Cılbır Malzemeleri
5 yumurta
2 subardağı su
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
Sarımsaklı yoğurt
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tozkırmızıbiber
Devamını Oku »

2 Haziran 2013 Pazar

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen Soslu Makarna Malzemeleri
1/2 paket makarna
Sosu İçin
3 domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
5 dal  taze fesleğen
5 dal nane
Peynir
Devamını Oku »

28 Mayıs 2013 Salı

Esmer Pasta

Esmer Pasta Malzemeleri
4 yumurta
4 fincan şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4 fincan un
1 kabartmatozu
1 vanilya
80 gr bitter çikolata
Kreması İçin
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
80gr sütlü çikolata
2 paket kremşanti
Pasta Islamak için
1 kupa şekerli süt




 Hazırlanışı
Yumurta,şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Yağ,un,kabartıcı,vanilya eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Son olarak bitter çikolata rendelenerek pandispanyanın içine katılarak kaşıkla karıştırılır.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine harç dökülür.
170 derecede pandispanya pişirilir.
Kreması için tencereye süt,un,şeker karışımı alınarak orta ateşte pişirilir.
pişen kremaya çikolata eklenerek erimesi beklenir.
pişen krema sütlü çikolata ile buluşunca esmer renkli pasta kreması elde edilir.
Krema soğutulur.
Soğuyan krema buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
dinlenen kremaya şanti eklenerek mikserle çırpılır.
Pastaya sürülecek kıvam yakalanınca çırpma işlemi sonlandırılır.
Dikdörtgen pişen pandispanya ikiye eşit parçaya kesilir.
Sütle her iki parça ıslatılır.
Alt kısmına gelececek parçaya krema sürülür.
Diğer yarım pasta üzerine alınır ve bolca esmer krema ile bulanır.
İstenirse kenarlara krema taşırmadan meyva ile süslenerek ikram edilir.
Yada heryerini kremalayarak ıspatulanın ucu ile batır çek yöntemiyle pasta şekillendirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Mayıs 2013 Pazar

Patates Yuvası Böreği

Patates Yuvası Böreği Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 ttlı kaşığı tuz
Un
Devamını Oku »

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Elmalı Tarçınlı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Malzemeleri
125gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı tozşeker
Kabartmatozu
Vanilya
Un
Devamını Oku »

6 Mayıs 2013 Pazartesi

3 Mayıs 2013 Cuma

Soslu Makarna

Soslu Makarna Malzemeleri
1 paket makarna
Sosu İçin
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı domates sosu
1 tatlı kaşığı Acı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı Karabiber
1 küp şeker
Tuz
Devamını Oku »

30 Nisan 2013 Salı

Saç Örgüsü Tatlısı

 Saç Örgüsü Tatlısı Malzemeleri
250gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Un
Devamını Oku »

25 Nisan 2013 Perşembe

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Malzemeleri
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un
Devamını Oku »

21 Nisan 2013 Pazar

Hüsniye Hanım Böreği (Afyon Böreği)

Hüsniye Hanım Böreği Malzemeleri
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 talı kaşığı tuz
Un
Aralarına sürmek İçin 
250 gr margarin
İç Malzemeleri
2 demet pazı
1 kuru soğan
1 kase lor
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Nane
1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
Su,sıvıyağ,tuz ve un karışımıyla hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur on eşit bezeye ayrılır.
Bezeler tek tek merdane ve un yardımıyla  tabak büyüklüğünde açılır.
Açılan bezeler tek tek yumuşak margarinle her tarfına gelicek şekilde yağlanır ve kare bohça şeklinde katlanır. 
Kare bohça şeklinde on beze buzdolabına konulur.
Bu arada iç hazırlanır.
Pazılar ve naneler yıkanır,ince doğranır.
Soğan incecik çintilir.
Yeşillikler ve soğan baharatlanarak tüm malzeme elle ovulur,sıvıyağ peynir eklenen iç son defa karıştırılır
Buzdolabından çıkardığımız bezeler tekrar merdane un yardımıyla açılır.
Tam ortasına uzunlamasına bol iç malzeme konulur.
Boşta kalan kenarlarını malzemenin üzerine koyarak kapanır 
Dikdörtgen şeklini alan Afyon börekleri fırın tepsisine dizilir.
Kızarana kadar pişen börekler sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Afyon yöresine ait diğer bir börek tarifi
Mercimekli börek
Devamını Oku »

18 Nisan 2013 Perşembe

Höşmerim

Höşmerim Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı irmik
300gr tuzsuz peynir
2 yumurta sarısı
50gr tereyağı
Devamını Oku »

17 Nisan 2013 Çarşamba

Banyolu Börek

Hazır Baklava Yufkasından Banyolu Börek Malzemeleri
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr tereyağ
1 çay bardapı sıvıyağ 
1 çay bardağı su
İç Malzemesi
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
Rende Kaşar
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin
Su
Hazırlanışı
Tereyağ tavada eritilr.Eriyen yağa,sıvıyağ,su katılarak sulu harç hazırlanır.
Cam kasede peynirle ince kıyılmış maydanoz,tuz karıştırılarak iç hazırlanır.
Haşlanan patateslerin kabuğu soyulur.
Hazır baklava yufkasından bir tane alınarak tezgaha serilir sulu harçtan üç yemek kaşığı üzerine gezdirilir Tekrar yufka üzerine serilir ve sulu harç tekrar üzerine gezdirilir 
Üçüncü yufkada üzerine serilir ve peynirli iç malzeme yufkanın yarısını kaplıyacak şekilde bolca konulur.

Son olarak börek boş yufkaya tekrar sarılır.
İç malzeme konulan taraftan sarılarak rulo yapılır.
 Son olarak börek boş yufkaya tekrar sarılırak rulo üçe bölünür.
Bölünen parçaları önce suda ıslayalım daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Diğer patatesli börek için yufkalar aynı şekilde sulu harç sürülerek üç yufka üst üste hazırlanır.
Üzerine bir patates rendelenir,bir miktar kaşarda rendelenen iç harça baharat serperek rulo yapılır.
Son olarak tekrar bir yufkaya daha sarılır ve üçe bölünen patatesli börek suda bonya yaptırılıp galeta ununa bulanır.

Bu şekilde hazırlanan börekler pişmesi için fırına verilir.
Pembeleşene kadar pişen banyolu börek çıtır çıtır servise sunulur.
Devamını Oku »

16 Nisan 2013 Salı

Mantı (Şeker Mantı) Tarifi

Mantı Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı Tuz
Un
İç Malzemesi
300 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Tereyağlı Salçalı Sos
150gr tereyağ
1tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı
Devamını Oku »

14 Nisan 2013 Pazar

13 Nisan 2013 Cumartesi

Islak Kek


Islak Kek Malzemeleri
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
2 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Un

Hazırlanışı
Yumurta,şekerle birlikte mikserle köpürene kadar çırpılır.
Sıvıyağ,süt,kakao eklenerek düşük devirde tekrar çırpılan harçtan bir kahve kupası ayrılır.
Kalan sulu harca kabartıcı,vanilya ve un eklenerek çok koyu olmayan kek hamuru elde edilir.
Fırça yardımıyla yağlanan orta boy dikdörtgen cam kalıp unla mantolanır.
Kek harcını kalıba alınır,fırında pişene kadar tutulur.
Keke bıçak batırarak pişip pişmediği anlaşılır.
Bıçağa kek bulaşmassa pişmiştir.
Ayırdığımız kakaolu iç malzeme sıcak kekin üzerine dökülerek çekmesi beklenir.
Buzdolabında bir gece bekleyen ıslak kek servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Nisan 2013 Cuma

Yumurtalı Patates Salatası


Kahvaltı İçin Yumurtalı Patates Salatası Malzemeleri
6 yumurta
5 orta boy patates
5 dal dereotu
Devamını Oku »

9 Nisan 2013 Salı

3 2 1 Sade Poğaça

3 2 1  Sade Poğaça Malzemeleri
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Un
Tuz
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Çöreotu
Devamını Oku »

1 Nisan 2013 Pazartesi

Pudingli Bonibonlu Kurabiye

Pudingli Bonibonlu Kurabiye Malzemeleri
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 paket muzlu puding
Un
Üzeri İçin
Bonibon
Hazırlanışı
Yumuşak margarin,sıvıyağ,yumurta sarısı,kabartıcı,puding,un karıştırılarak kulak memesi  yumuşaklığında hamur elde edilir. 
Yuvarlak şekillendirilen kurabiyeler bonobonla süslenerek fırnda pembeleşene kadar pişirilir.
Pişme sürecinde bonibonların rengi hafif değişime uğruyor.
Soğuyan pudingli bonibonlu kurabiyeler servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Arpa Şehriye Salatası

Zeytinyağlı Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri
Yarım Paket arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
4 tane salatalık
4 küçük domates
Sosu İçin
Zeytinyağ
Limonsuyu
Tuz
Devamını Oku »

24 Mart 2013 Pazar

Amonyaklı Pasta

Amonyaklı Hindistan Cevizli Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı amonyak(yarım fincan suda eritilir)
Un
Kreması İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı dolusu un
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
50 gr margarin
Pişen kremanın içine katmak için
1 paket şanti
1 su bardağı süt
Üzerine sürmek için
1 paket şanti
Süslemek için
Hindistan Cevizi 
Cam kase içine aldığımız yumurta,yoğurt,sıvıyağ,eritilmiş tereyağ,amonyak(yarım kahve fincanı suda eritilmiş)   karıştırılır ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilir.Elde edilen pasta hamuru altı eşit parçaya ayrılır.Altı eşit parçaya ayrılan bezeler merdane yardımıyla hafif un serpilerek pasta tepsisi büyüklüğünde açılır.200 derecede önceden ısıtılmış fırında tek tek beşer dakika aralıklarla kontrollü şekilde pişirilir.Pasta tabanları soğumaya bırakılır.Kreması için geniş tencereye süt,nişasta,un,şeker ilave edilip çırpılır.Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Muhallebi kıvamındaki kremaya margarin ve vanilya eklenerek ocaktan alınır.Mikser yardımıyla aralıklarla çırpılarak,soğutulur.Soğuyan kremaya bir su bardağı süt ile hazırlanan kremşanti eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.Pasta tepsisine ilk pasta tabanını alıp üzerine bol krema sürelim.Tüm katları bu şekilde bol kremalıyarak hazırlayalım .Bu ölçülerle yapılan Krema aralarına tam geliyor .Bu halde pasta mutlaka bir gece dinlendirilir.Ertesi gün bir su bardağı sütle şanti hazırlanarak pastanın üzeri tamamen şanti sürülür.Bol hindistan ceviziyle mantolanan amonyaklı altı katlı pasta servise hazır.Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Devamını Oku »

22 Mart 2013 Cuma

Makarna Salatası

Makarna Salatası Malzemeleri
1 paket makarna
1 kavanoz garnitür
1 kase haşlanmış mısır
1 kase kornişon turşu(küp doğranmış)
Zeytinyağ 
Tuz
Sosu İçin
Bol yoğurt
1 diş sarımsak 
Hazırlanışı
Makarna bol suda haşlanır.
Süzülen makarna derin cam kaseye alınarak iki yemek kaşığı zeytinyağ.tuz eklenerek ılınması beklenir.
Ilınan makarna garnitür,mısır,turşu ve sarımsaklı yoğurtla harmanlanarak servis kabına alınır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Mart 2013 Çarşamba

Kedi Dili Pasta

Kedi Dili Pasta Malzemeleri
Muhallebisi İçin
1 paket kedi dili
5 bardak süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Muhallebi İçine Katmak İçin
1 paket şanti
1 su bardağı süt
Ceviz
Muz
Üzeri İçin 
1 paket çikolata sosu

Hazırlanışı
Süt,un,şeker,sıvıyağ,yumurta çırpılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Soğuyan muhallebiye bir su bardağı sütle çırpılan şanti eklenir ve tekrar çırpılır.
Orta boy dikdörtgen cam tepsiye kedi dili,muz,ceviz,muhallebi döşenir.
Üzeri için bir paket çikolata sosu hazırlanır.
Son olarak çikolata sosu dökülen kedi dili pasta servise hazır.
Arkadaşımda yediğim pasta lezzet olarak çok güzeldi.
(Muhallebisinin yağı yarım ölçü ,ayrıca iki yemek kaşığı dolusu nişasta eklenirse servisi daha rahat olur diye düşünüyorum denemek isteyenler için püf noktası.)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Mart 2013 Pazartesi

Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
5 Büyük Patates
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
2 Adet Limonsuyu
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
6 Tane Salatalık Turşusu(küp doğranmış)
Tuz

Hazırlanışı 
Patateslerin kabukları soyulur.
Bol suda haşlanır.
Haşlanan patateslere yağ limonsuyu, tuz eklenerek püre haline getirilir.
İnce doğranan yeşillikler, turşu eklenerek karıştırılır.
 Dikdörtgen kalıba alınan patates salatası şeklini alınca servis tabağına aktarılarak ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mart 2013 Pazar

Havuç Salatası

Havuç Salatası Malzemeleri
5 tane Havuç
1/2 fincan zeytinyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 kasa dolusu sarımsaklı yoğurt
2yemek kaşıgı mayonez
tuz
Hazırlanışı
Havuşlar temizlenip rendelenir.
Teflon tavada zeytinyağıyla rendelenen havuç sotelenir.
Soğumaya bırakılır.
Cam kaseye alınan sotelenen havuç , yoğurt, tuz, ceviz karıştırılaak servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

16 Mart 2013 Cumartesi

Fındıklı Un Kurabiyesi

Fındıklı Un Kurabiyesi Malzemeleri
125 gr tereyağ(yumuşak)
125 gr margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı silme toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık içi (ince çekilmiş)
Un
Üzeri İçin
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Üç yağ karışımı cam kasede birbiriyle karıştırılır.
Şeker,ince çekilmiş fındık içi yağlarla karıştırılır.
Un,kabartıcı eklenerek yumuşacık hamur elde edilir.
Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparılır.
Bu bezelerden tezgahın üzerinde uzun rulolar oluşturulur.
Bıçak yardımıyla rulolar üç parmak ebatında yan yan kesilerek kurabiyeler tepsiye dizilir.
Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır.
Kızgın fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Hafif ılınan fındıklı un kurabiyesi bol pudra şekerine bulanarak servis tabağına ikram edilmek üzere alınır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...