8 Haziran 2011 Çarşamba

Çikolatalı Kağıt Pasta

Çikolatalı Kağıt Pasta Malzemeleri
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
250 gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı
Bir su bardağı sütü kakao ile 10 dk kısık ateşete kaynatalım.Ateşten alıp içine margarini salıp erimesini bekleyelim.Bu sırada yumurtalarla şekeri cam bir kapta mikserle çırpalım ve süt,kakao,margarin,vanilya karışımını ilava edip tekrar karıştıralım.Karışımdan (1 su bardağı ayıralım).Un,kabartmatozu,fındık ekleyerek kekimizi çırpalım ve kağıtlara 1 yemek kaşığı koyarak fırın tepsisisne sıralayalım.160 derecede pişirelim.fırından çıkınca ayırdığımız sosu üzerlerine dökerek çekmesini bekliyelim.buzdolabında bekletelim soğuyunca servise hazırdır.Bu pastayı kermeste yedim ve hoşuma gitti lezzeti çok güzel tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Haziran 2011 Pazartesi

Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
4 tane patates
2 tane küçük boy havuç
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı kullanılır)
5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızıpulbiber
1 diş rendelenmiş sarımsak

Hazırlanışı
Patatesler bol suda haşlanır,kabukları soyulup rendelenerek cam kaba alınır.Havuçlar rendelenerek bir yemek kaşığı tereyağla birlikte tavada sotelenir.Patateslerin üzerine alınır.Sonra yoğurt,mayonez,sarımsak,ince kıyılmış maydanoz,tuz,kırmızıpulbiber ilave edilerek tüm malzeme kaşıkla birbirine yedirilerek karıştırılır.servis kabına alınan patates salatasının üzerine ince kıyılmış maydanozla süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Haziran 2011 Cumartesi

Ballı Krep Tarifi

Ballı Krep Malzemeleri
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
İçi İçin
Bal
Fındık
Hazırlanışı
Cam bir kapta tüm malzemeleri katıp çırpıcı yardımıyla çırpılarak boza kıvamında krep hamuru elde edelim.Krep tavasında incecik krepleri hamur bitene kadar pişirelim.Aralarına dövülmüş fındık ve bal ekleyelim.rulo yapılan kreplerimizi servis tabağına alarak balla süsleyelim.Çok hafif ve o kadarda leziz bir tatlı.
Afiyet Olsun 
Not:Arkadaşlar buna benzer bir tatlıyı karadeniz turuna gittiğimde Trabzonda yemiştim.Sanırım yöresel bir tatlıydı ismini bilen bir arkadaşım adını paaylaşırsa sevinirim 
Devamını Oku »

3 Haziran 2011 Cuma

Mİlföy Pasta

Milföy Pasta Malzemeleri
6 tane milföy
1 çay bardağı pasta kreması
1 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir bardak soğuk sütle bir çay bardağı pasta kremasını mikserle çırpıp buzdolabına kaldıralım.Milföyleri bıçakla ikiye bölüp fırın tepsisine sıralayıp kızgın fırında kızarıp kabarana kadar pişirelim.Şırınganın sivri ucunu takalım ve içine krema dolduralım.Soğuyan milföylere içlerine şırıngayla kremayı dolduralım.Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis kabına alalım .Ama bu ikramlıklar günlük yapılması gerekiyor çabuk yumuşuyor.Çok pratik ve nefis oluyor tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Haziran 2011 Çarşamba

Balkon sefası

Hoş Güneşli Bİr Günde Balkon Sefası
Beyaz  Sakız Sardunye
Şerabi Sakız Sardunye
Yavruağzı Sakız Sardunye
Sarı Kocabaş
Pembe Sardunye
Kavuniçi Muhabbet
 
Sardunye
Çıtır Çiçek
Cenan

Küpe Arajman
Daha çok çiçek var ama daha sonra yayınlarım inş masadaki menüyle birlikte iyi seyirler sevgiler.
Devamını Oku »

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Malzemeleri
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 orta boy havuç
ceviz
tarçın
Hazırlanışı
Yumurtayla şekeri beyazlaşana kadar çırpılır. İçine bolca iri dövülmüş ceviz, tarçın, rendelenmiş havuç ve 1 buçuk su bardağı un,kabartma tozu koyularak çırpma işlemine devam edelim. Yağlayıp unladığımız Kare borcam tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.Ilınan kekin üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.Ben bu tarifi televizyondan alarak uyguladım ve çok memnunum ölçülerinden istenirse havuç biraz fazla konulabilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

31 Mayıs 2011 Salı

İncirli Kremalı Pasta

İncirli Kremalı Pasta
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviziçi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)
1 su bardağı nescafe(kek ıslamak için)
Krema için
1 kilo süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne peynir
Hazırlanışı
Cevizleri iri olacak şekilde bıçakla doğrayın.İncirleri akşamdan suda bekletip,sabah süzüp, küçük küçük doğrayın.Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kaşıkla karıştırarak.İncir ve cevizleri ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış  tepsiye keki dökelim 150 derecede pişirelim. (Pişireceğiniz tepsi en az 7-8 cm derinlikte olmalı, yoksa üzerinde kremaya yer kalmaz) pişen keki çıkarıp ılınmaya bırakın.daha sonra 1 su bardağı nescafe ile keki ıslayalım.
Süt,yumurta, un ve şekeri tencereye alıp güzelce çırparak karıştıralım ve pişirelim.Pişen krema ılınınca labne peyniri ekleyerek mikserle yedirelim ve pastamızın üzerine dökerek düzleyelim.cevizle süslediğimiz pastamız servise hazırdır .Pasta bir gün beklerse yumuşayarak daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Tavuklu Baklava Böreği

Tavuklu Baklava Böreği 
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un 
nişasta
İç Malzemeleri
1 tavuk göğsü
1/2 fincan sıvıyağ
2 biber
2 soğan
2 domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri İçin
250 gr margarin veya (tereyağ)
Hazırlanışı
Küp şeklinde doğradığımız tavuk göğus eti,ince doğradığımız yeşil biber,soğan,domates tavada sıvıyağla kavrulur ve baharatlar eklenerek tatlandırılır.soğuması için kenarda bekletilir.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına tavuklu harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı içini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz çok nefis kıyır,kıyır bir börek.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

Gün Menüsü

Devamını Oku »

29 Mayıs 2011 Pazar

Balkonda Kahvaltı Keyfi

Kahvaltı Keyfi
Kahvaltı lezizdi,çiçekler çok güzel,hava sıcacık,kuşlararın cıvıltısı hoş ama  halamın güleryüzü,sohbeti eklenince değmeyin keyfimize.

Devamını Oku »

27 Mayıs 2011 Cuma

Mayalı Rulo Kurabiye

Mayalı Rulo Kurabiye Malzemeleri
1 çay bardağı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kurumaya
3 tatlı kaşığı şeker
1 vanilya
Un
İç Malzemeleri
1 çay bardağı ahududu reçeli
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kırık fındık ya da ceviz (ben ceviz kullandım)
Hazırlanışı
Hamuru yapmak için ılık süt cam kaseye alınır maya ,şeker eklenerek eritilir.Sonra sırasıyla eritilmiş tereyağ,sıvıyağ,2 yumurta,vanilya ve un eklenerek tüm malzemeler karıştırılır. Oluşan hamur 30 dk ılık ortamda dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımıyla açılıp üzerine önce ahududu reçeli,sürülür,sonra üzüm serpilir,onun üzerine ceviz veya fındık eşit miktarda serpilerek hamur rulo şeklinde yuvarlanıp parmak genişliğinde kesilerek fırın tepsisine dizilir.Tepside 15 dk dinlendirilen kurabiyeler170 derecede pişirilir kurabiyeler soğuyunca servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Mayıs 2011 Perşembe

Fıstıklı Saray Lokumu

Fıstıklı Saray Lokumu Malzemeleri
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı ıspanak keki kırıntısı

Hazırlanışı

Teflon tencerede 2 su bardağı süt,4 yemek kaşığı dolusu un karıştırarak lapa pişirelim.Hafif ılınınca cam kaba alıp küp doğranmış margarin,pudra şekeri mikser yardımıyla lapaya yedirelim.krema yavaş,yavaş şekillenmeye başlayınca labne peyniri katıp çırpmaya devam edelim.Kremaya 1 paket şanti ekleyerek mikserle çırpma işlemine devam edelim ve kremayı buzdolabında 2 saat bekletelim.Sonraki işlem tezğaha streç film serip önce göz kararı Hindistan cevizi üzerini örtecek şekilde ıspanak keki kırıntısı ve uç kısmına kaşık yardımıyla kremayı uzunlamasına serelim.streçin iki ucundan kaldırarak rulo şeklini verelim. B u işlemi krema bitene kadar uygulayalım buzdolabında saklayalım.Misafirlerimize soğuk,soğuk ikram edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

Kuru Patlıcan ve Biber Malzemeleri
 kuru patlıcan
kırmızı kuru biber
2 su bardağı pirinç
4 soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Kuru patlıcanve biberler akşamdan ıslanır.Ertesi gün önce patlıcanlar ve biberler beş dakika kaynatılır.Bu arada tencerede ince doğranan soğanları sıvıyağda sarartalım.Pirinçlerlede kavuralım ve baharatlarını,biber salçası ilave ederek yarım ölçü suyla demlendirelim.Kuru patlıcanlar ve biberleri bir parmak eksik doldurup ağızlarını sıkıp tencereye  sıralayalım kalan suyu ekleyip  sıvıyağ gezdirdiğimiz dolmalarımızın üzerine tabak kapatarak 10 dk hızlı ateşte sonra kısık ateşte  pişirelim.Pişmesine yakın nar ekşisi veya sumak katıp 10 dk sonra ocaktan alınır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

24 Mayıs 2011 Salı

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Malzemeleri
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 yumurta
1,5 su bardağı sıcak su
1 Su bardağı un
3 diş sarımsak
Sosu için
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber
Maydanoz
Tuz
 Yoğurt
Hazırlanışı
Öncelikle bulguru bir kaba koyalım ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatarak yarım saat bekletelim.Bulgurlarımız şişince rendelediğimiz soğanı,1 diş kıyılmış sarımsağı,yumurtayı,unu ve tuzu ekleyip iyice yoğurarak hamur elde edelim.Hamurumuzdan misket büyüklüğünde toplar yapalım ve bu topların ortasına parmağımızı bastırarak düğme şekli verelim.Bir tencerede tuzlu su kaynatalım.kaynayınca köfteleri suya atarak haşlayalım ve süzerek servis tabağına alalım.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim son olarak bir tavada erittiğimiz salçalı tereyağını gezdirelim ve ince ince doğradığımız maydanoz eşliğinde servise sunalım.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

22 Mayıs 2011 Pazar

Kül Kurabiyesi

Kül Kurabiye Malzemeleri
250 gr margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
1/2 fincan susam
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri İçin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao(nesguik de olabilir)
Hazırlanışı
Margarin tavada eritilip cam kaba alınır.İçine sıvıyağ,yumurta,dövülmüş ceviz,susam,kabartma tozu ve un katarak hamur elde edelim.Yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyarak fırın tepsisine dizelim 170 derecede pişirelim.Pişen kurabiyeleri sıcakken pudra şekeri,kakao karışımına buluyalım( alternatif olarak nesguiklede buluyabilirsiniz hem çocukların hoşuna gider ) soğuyunca kurabiyeleri servis tabağında ikram edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Mayıs 2011 Cuma

Mercimekli Patlıcanlı Bulgur Pilavi

Mercimekli,Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 patlıcan(küp doğranıp sıvıyağda kızarmış)
2 soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
3 yeşil biber
3 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızı pul biber
2 küp şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Yağlar teflon tencereye alınıp içine ince doğradığımız soğanlar katılarak kısık ateşte sarartılır.İnce doğranan biber,domates sararan soğanlara eklenerek  kavurmaya devam edilir.Sonra biber salçası,tuz,şeker eklenerek karıştırılır ve bulgur kavrulan içe katılır.Üzerine haşlanan mercimekler,küp doğranıp sıvıyağda kızartılan patlıcanlar ve suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirelim.piştikten sonra yarım saat demlenen pilav servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Mayıs 2011 Perşembe

Köfte Menü

Köfte Malzemeleri 
250 gr kıyma
2 soğan rendesi
1 çay bardağı galata unu
10 dal maydanoz
1 yumurta
Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı tozbiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Kıymayı cam kaba alıp içine rendelenmiş soğan,galeta unu,ince doğranmış maydanoz,yumurta,isteğe bağlı baharatlar,tuz tüm malzemeler elle yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir şekillendirdiğimiz köfteler kızgın yağda kızartılır.Kızarmış patates,közlenmiş domates ve biber eşliğinde servise sunulur
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Hintpare Tarifi

Hintpare Malzemeleri
2 yumurta
1 paket yumuşak margarin
3 çay bardağı hindistan cevizi
2 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Vanilya 
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Önce şeker , su ve limonu kaynatarak şerbetimizi yapapıp ılımaya bırakalım.Daha sonra tüm malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek fırın tepsisine dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti dökelim.Hindistan cevizi ile servis edin.Bu tarifi Cafe Portakal 'dan aldım ve uyguladım Arkadaşıma teşekkür ederim
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mayıs 2011 Salı

Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Malzemeleri
Kuskus
salatalık
Dereotu
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Sarımsaklı yoğurt
Mayonez
Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Kuskuslarımızı haşlayıp süzelim ve cam kaseye alalım.Biraz sıvıyağ,tuz gezdirip karıştıralım.İçiine küp,küp doğranan salatalıklar,sarımsaklı yoğurt,mayonez,kuru nane,pul biber,ince kıyılmış dereotu,ekleyerek kaşık yardımıyla karıştıralım.servis kabımıza alıp üzerini süsleyerek servise sunalım.(ölçü belirtmedim misafir sayısına göre ayarlanılan çok kolay bir salata,tavsiye ederim tam yaz salatası)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Ispanaklı Köstebek Pasta

Ispanaklı Köstebek Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ıspanak(yıkanmış kıyılmış)
½ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
3 tane muz
3 tane kivi
1 paket kremşanti

Hazırlanışı
Teflon tencerede 2 su bardağı süt,4 yemek kaşığı dolusu un karıştırarak lapa pişirelim.hafif ılınınca cam kaba alıp küp doğranmış margarin,pudra şekeri mikser yardımıyla lapaya yedirelim.kreme yavaş,yavaş şekillenmeye başlayınca labne peyniri katıp çırpmaya devam edelim. Kremadan 1 kase ayırarak kalana küp küp doğradığımız muz ve kiviyi kremaya ekleyelim.Ayrılan kremaya 1 paket şanti ekleyerek mikserle çırpalım üzerine sürmek için buzdolabında bekletelim.
Yumurta şekerle 5 dk mikserle çırpılarak köpürtülür.İnce kıyılmış ıspanaklar,ılık su,sıvıyağ ile blender yardımıyla püre haline getirilir ve 1 su bardağı karışımdan ayrılır.Köpürttüğümüz şekerli,yumurtaya 1su bardağı ıspanaklı karışım ilave edilir ve kaşıkla çırpılır.Daha sonra un,kabartma tozu,vanilya katılarak kıvamlı bir  pandispanya elde edilir,Yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine pandispanyayı döküp 100 derecede ilk yarım saat sonra 150 derecede pişirelim.Düşük ısıda pişince renginde değişme olmuyor yemyeşil kalıyor.Pişen keki servis yapacağımız kalıp ölçüsünde yuvarlak kesip kenarlarını robottan geçirelim.kenarları çıkarılan pastayı İp yardımıyla ikiye bölelim
.
Derin bir kasenin içine streç film kaplayalım ve yarım keki içine koyalım oluşan çukura kremayı dolduralım ve diğer parçayı üzerine kapatalım.
Bir gece buzdolabında bekletelim.servise yakın pastamızı derin kaseden alıp servis kabına yerleştirelim,Buzdolabında beklettiğimiz kremayı üzerine sürelim.Robottan geçirdiğimiz kek parçacıklarıyla kapladığımız pastamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Devamını Oku »

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri
1kilo taze fasulye
2 domates
1 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 fincan zeytin yağ
1 bardak su
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurduktan sonra ayıkladığımız fasulyeleri,küp küp doğradığımız domatesleri ve tuz,şekerini ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakalım.15 dk sonra bir bardak su ilave edip fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Kabak Yemeği

Kıymalı Kabak Yemeği Malzemeleri
1 kilo kabak
200 gr kıyma
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı pirinç
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bir tutam taze nane
Bir tutam maydanoz
2 kesme şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur.Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edilir.salça ve domates ilave edilip karıştırarak kavurulur.tuz,karabiber,pulbiber,kesme şeker,küp,küp doğranan kabaklar kavrulan içe katılıp 1 su bardağı su,pirinç ilavesiyle kısık ateşte pişirilir,kabaklar yumuşayınca nane ve maydanoz ince ince yemeğin üzerine doğranır yemek servise hazırdır
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Mayıs 2011 Salı

Un Helvası

Un Helvası Malzemeleri
250 gr tereyağ
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Tencereye sıvıyağ ve tereyağ konulur.
Eriyen yağ karışına un ilave ederek kısık ateşte kavrulur.
Yaklaşık yarım saat un kokusu gidene kadar kavurma işlemi sürer.
Pembeleşen una önce ılık su karıştırılarak dökülür.
Sonra şeker ilave edilir ve karıştırılarak şeker yedirilir helva kıvamını alır.
Kaşık yardımıyla şekillendirdiğimiz helvayı fındık eşliğinde servise sunalım.
(isteğe göre çamfıstığı un kavrulurken ilave edilir)
Afiyet Olsun

Dondurmalı irmik helvası tarifinede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Ispanaklı Tava Böreği

Ispanaklı Tava Böreği malzemeleri
1 kilo yufka
2 yumurta
1 kase yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

İçi için
1/2 kilo ıspanak
150 gr beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
Yoğurt,yağ,tuz,yumurta çırpılarak karışım hazırlanır.
Teflon tava yağlanır
 Bir bütün yufka serilir ve iki yufkada parçalanarak üzerine konur
Yağ,yoğurt, yumurta,tuz karışımının yarısı eşit miktardayufkaların üzerine dökülür.
Peynir,ayıklanmış ince doğranmış ıspanak,tuz,sıvıyağ ,baharatlar çiğden elle ovularak arasına serilir.
 Üzerine tekrar iki yufka daha parçalanarak konulur,kalan karışım yufkaların üstüne gezdirilir.
Tavanın dışında kalan yufkalar ortasında toplanır sıvıyağ eklenerek ocak üstünde kısık ateşte iki yüzü kızarana kadar  pişirilir.
Dumanı üzerinde haftasonu kahvaltılarında  servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Mayıs 2011 Cuma

Çatal Tarifi

Çatal Malzemeleri
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 fincan sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
un
Üzeri İçin
Çörekotu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini cam kaba alıp sırasıyla yoğurt,yumurta akı,şeker,tuz,mahlep,sirke ve un ekleyerek hamur elde edelim.Hamurdan küçük parçalar koparıp şerit haline getirip .uçlarını birleştirerek şekil verelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek 170 derecede pişirelim
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Mayıs 2011 Perşembe

Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(sarısı üzerine)
Un
İç için
300 gr peynir

Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat ılık ortamda bekletelim.Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp İç malzeme  ekleyerek şekillendirdiğimiz poğçaların üzerine yumurta sarısı sürüp  fırın tepsisine sırayalım.180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Devamını Oku »

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sakallı Sandvic

Sakallı Malzemeleri
1,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
½ yemek kaşığı maya
½ yemek kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Un
İç İçin
250 gr kaşar
6 dal maydanoz
Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı tepsiye dizip 180 derecede pişirelim.Pişen poğçaları kapormadan ikiye bölelim.Arasına rendelenen kaşar ince kıyılmış maydanozla karıştırılıp konulur. Sıcakken servise sunulur
Afiyet OLsun
Devamını Oku »

3 Mayıs 2011 Salı

Güveçte Kebap

Güveçte Kebap Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
İki tane kuru soğan
İki Yemek kaşığı Zeytin Yağı
Bir Yemek kaşığı biber Salçası
İki Tane Patates
Üç Tane Sivri Biber
Üç Tane Domates
kekik,tuz
Hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayalım.
Tencereye iki çorba
kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra soğanları da üzerine koyalım.
Ardından kuşbaşı etimizi tencereye atalım.
 Etimiz suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
Üzerine bir çorba kaşığı salça,tuz ilave edelim.
 Üzerine kaynar su ilave edip karıştıralım.
 Patateslerimizi küp küp doğrayıp kızartalım.
  Etlerimizi,patatesleri ve biberleri domatesleri bir taşım pişirip güveç kaplara bölelim.
20 dakika fırında pişirelim
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Naneli Kuru Fasulye

Naneli Kuru Fasulye Malzemeleri
3 adet soğan
2 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı
Akşamdan ıslanan kuru fasulyeler kısık ateşte iki saat haşlanır.İnce doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım.Salça,tuz,şeker ve haşlanan fasulyeleride kavrulan soğanlara ekleyip fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip pişmeye bırakalım. Pişen kuru fasulyenin üzerine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyerek karıştıralım ılınınca servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...