28 Şubat 2011 Pazartesi

Ev Ekmeği

 Ev Ekmeği Malzemeleri
5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı esmer un
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur.Mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur tekrar yoğurularak yağlanıp unlanmış tepsiye alınır.Elimizi ıslatarak hamuru yaydıralım.Bu ıslaklık ekmeğin kabuk yapmasını sağlar.Tepsidede yarım saat mayalandıralım.Önce 100 derecede ki fırında yarım saat pişirelim.sonra 180 dereceye yükselttiğimiz fırında kızarana kadar pişirelim.Pişen ekmeğin üzerine su serperek temiz bezle saralım.Soğuyunca dilimlenerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Acıka Tarifi

Acıka Malzemeleri
250 gr Biber Salçası
1 Çay Bardağı Pul Biber
1 Baş Sarımsak
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Bardağı Kişniş Tozu
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Önce ceviz ve sarımsakları robotta çekelim,üzerine tüm malzemeleri katıp robotun en hızlı devresinde karıştıralım.Acıkamız yemeğe hazırdır.Ev ekmeğine sürülüp yenilmesi ayrı bir güzeldir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Gün Menüsü

Devamını Oku »

Kekli Baklava Tarifi

Kekli Baklava Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
Un
Keki İçin
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (iki damla limon)
Un
Üzeri için
1.5 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
7 su bardağı su
7 su bardağı şeker
3 damla limon

Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bizim tepsi büyük boy yuvarlak.
Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
Kekin özelliği çok yoğun hamur olması.
Açtığımız 12 kat yufkayı tepsiye yayalım.
Üzerine kek hamurunu koyup kaşık yardımıyla eşit yaydıralım.
Hatta kaseye su doldurup kaşığımızı arada batırarak keki yaydırmada  yardım alalım.
Bu işlem bitince diğer12 kat yufkayıda serelim ve iri karelere bölüp tekrar kareleri ikiye bölelim.
Üzerine 1,5 su bardağı sıvıyağ döküp 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Önceden kaynattığımız şerbeti ılıtalım.
Baklavada ılınınca şerbetleyelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Şubat 2011 Pazar

Mantarlı Kıymalı Gözleme Tarifi

Gözleme Malzemeleri
4 su bardağı ılık su
1yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un
Kıymalı İç İçin
250 gr kıyma
2 soğan
2 domates
2 sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı tuz
Mantarlı İç İçin
½ mantar
2soğan
2sivri biber
2 domates
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rende kaşar
 Hazırlanışı
Hamur malzemeleri ile yoğurduğumuz hamuru ılık ortamda mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken iç malzemeleri hazırlayalım.Robota 2 biber,2domates,2soğan,maydanoz koyarak geçirelim.Cam kaba aldığımız kıymanın içine robottan geçirdiğimiz malzemeleri ve tuz,karabiber,pulbiberide katarak çiğden karıştıralım.Mantarlı iç içinde önce soğanları ince doğrayıp ½ çay bardağı sıvıyağ koy duğumuz tavaya alıp kavuralım.Sırasıyla ince doğranmış biber,ince doğranmış mantar ve domatesleri ekleyerek hızlı ateşte kavuralım,baharatlarını katıp ateşten alalım.mantarlı iç kullanırken kaşar rendesini ilave edelim.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açtığımız hamurların içine hazırladığımız harçlardan koyup D şeklinde şekillendirip yağsız tavada iki yüzünüde kızartalım.Kızaran gözlemelere tereyağ sürüp tepsiye dizelim .Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Şubat 2011 Cumartesi

Pasaklı Kurabiye Tarifi

Pasaklı Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
3 yumurtanın sarısı
1 paket pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
Un
2 su bardağı dövülmüş fındık
3 yumurtanın akı

Hazırlanışı
Tereyağ,pudra şekeri,nişasta,kabartma tozu,vanilya,kuru üzüm bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.Unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamuru 3 eşit parçaya bölelim.Böldüğümüz hamurdan uzun rulolar yaparak çay bardağı yardımıyla keselim.Kestiğimiz hamur toplarını önce yumurta akına sonra dövülmüş fındığa bulayıp fırın tepsisine dizelim.170 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Şubat 2011 Cuma

Ispanaklı Pidecik Tarifi

Ispanaklı Pide Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
 İç malzemeleri
1 kilo ıspanak
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuru nane
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için 2 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Kabımızın içine sıvı yağ ,tuz,su,maya,şeker ve un ile yumuşak bir hamur elde edilir.Mayalanması için 1 saat bekletelim.Bu arada iç malzemelerin hepsini çiğden bir kapta harmanlıyalım.Mayalanan hamurumuzdan yumruk kadar bezeler alıp sıvı yağ yardımı ile elimizle açtıralım.Ispanaklı iç malzemesini koyarak pide şeklinde şekillendirelim.kenarlarına yumurta sarısı sürerek fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar işlemimizi tekrarlıyalım.170 derecede yarım saat pişirelim.Pişmiş olan pidelerin üstüne sıcağıyla tereyağ sürelim.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

Mantı Tarifi

Mantı Malzemeleri
3yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Un

İç İçin
250 gr kıyma
2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu İçin
500 gr sarımsaklı yoğurt
150 gr tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Yumurta,su,tuz ve unla sert bir hamur elde edilir.Hamur 3 parçaya eşit olarak bölünür.Bir yandanda kıyma,rendelenmiş 2 soğan,karabiber,tuz karışımı hazırlanır.Merdane yardımıyla açtığımız hamur küçük karelere bölünerek hazırladığımız kıymalı içten konularak dürt ucu bir araya gelecek şekilde kapatılır.Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.Büyük boy tencerede kaynattığımız tuzlu suda mantılar yumuşayıncaya kadar haşlanır.Süzülerek cam kaseye alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salça sosu gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Şubat 2011 Perşembe

Tiramisu Tarifi

Ev Usulü Tiramisu Malzemeleri
Kek İçin
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için
1 kilo süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne peyniri
Islamak İçin
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nescafe
4 yemek kaşığı şeker
Çikolata sosu
Hazırlanışı
Önce kek malzemelerini sırasıyla mikserle çırpıp yağlanmış geniş fırın tepsisine dökelim.175 derecede pişirelim.Soğuyunca kedi dili gibi  ince uzun keselim 24 tane çıkıyor.Krema malzemelerimizi güzelce çırpıp  pişirelim.Ilınınca labne peyniri ilave edip çırpalım.Dikdörtgen cam tepsimize önce kremasından dökelim üzerine 12 dilim keki bir parmak ara bırakarak dizelim ve kahveli şekerli sütle ıslatalım krema ile kaplayalım.bu işlemi bir kez daha.tekrarlayalım.Üzerine istersek çikolata sosu ile istenirse ceviz ve damla çikolata serperek  servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Menü

Devamını Oku »

23 Şubat 2011 Çarşamba

Tahinli Rulo Kurabiye

Tahinli Rulo Kurabiye Malzemeleri
24tane Baklavalık Yufka
1 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı İri Dövülmüş ceviz
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
2 kat yufkayı serelim arasına sıvıyağ gezdirelim.Aynı işlemi 2 defa daha tekrarlıyalım.6 yufka olduğunda yufkanın hertarafına tahini gezdirelim,üzerine şeker ve dövülmüş cevizi ekliyerek rulo haline getirelim. 6*24 yufka kullanarak 4 rulo elde ederiz.Malzemelerimizi hepsine eşit gelicek şekilde göz kararı paylaştıralım.Ruloları  çapraz keserek fırın tepsisine sıralıyalım 170 derecedeki fırında 25 dk pişirelim.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Menü

Devamını Oku »

22 Şubat 2011 Salı

Cornflakesli Kurabiye Tarifi

Cornfalakesli Kurabiye Malzemeleri
125 gr margarin
1yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1su barağı nişasta
1/2 su bardağı pudra şekeri
Un
Kahvaltılık saralle
1 su bardağı cornflakes
Hazırlanışı:
Malzemelerle kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.hamurdan parçalar alıp oval şekiller verip önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırınımızda 25 dk pişirelim.Soğuyunca üzerlerini  benmari usulü  erittiğimiz çikolatayla bulayıp cornflakes e batıralım.Süslediğimiz kurabiyeler servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

21 Şubat 2011 Pazartesi

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un           
        
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve azar azar un ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edelim.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizle şekillendirelim.Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine dizip 180 derecede yarım saat pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Şubat 2011 Cumartesi

Peynirli Puf Böreği

Puf Böreği Malzemeleri
3 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un
Peynir
Maydanoz
Sıvı yağ

 Hazırlanışı
Yoğurt,yumurta,su,tuz,kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave ederek hamur elde edilir.Yarım saat dinlendirilir.Dinlendirdiğimiz hamurdan tabak büyüklüğünde yuvarlaklar açılıp ortasına iç malzemeyi(peynir maydanoz) koyup kapatırız.Etrafını kesme ruleti ile kesilir.Kızgın yağda iki yüzünü kızartılır.Sıcağınla pek bi leziz olur:)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Şubat 2011 Cuma

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Malzemeleri
300 gr çorbalık tavuk
1 su bardağı tel şehriye
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Tencerede 6 bardak su ile çorbalık tavuk haşlanır.Haşlanan tavuk kemiklerinden ayrılıp didiklenir.Ayrı bir tencerede süzülen tavuk suyu ve didiklenen etler kaynatılır.Kaynayan suya şehriyeler ve tuz ilave edilip yarım saat kısık ateşte pişirir.Üzerine tereyağ kızdırılıp dökülerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Şubat 2011 Perşembe

Terbiyeli Ekşili Köfte Çorbası

Terbiyeli Ekşili Köfte Çorbası Malzemeleri
Köftesi için
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Terbiyesi için
1 yumurta
1 limon suyu
2 yemek kaşığı un
1/2 patates
1/2 havuç
Hazırlanışı
Köfte malzemelerini yoğurup küçük köfteler yaparak,unlu tepside sallayalım.Tencereye 7 su bardağı su,küp,küp doğranmış havuç,patates koyup kaynatalım.Kaynayan suya köfteleri ve tuzu salarak pirinçler şişene kadar pişirelim.Bir kasede yumurta,limon suyu,unu iyice çırpıp kaynayan sudan 2 kaşık ilave edip karıştıra,karıştıra kıvamını ayarlayalım.Piştikten sonra kızdırılmış tereyağ ile servis edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Şubat 2011 Salı

Silor (Ziron)

Silor
70 tane silor
2 su bardağı sıcak su
400 gr sarımsaklı yoğurt
125gr tereyağ
Tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
Küçük boy cam tepsimize hazır silorları yerleştirelim.Üzerine kaynamış suyunu çektire,çektire yavaşça dökelim yeteri kadar ıslanınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve tavada kızdırılmış tereyağ,nane,pulbiber karışımını dökerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Şubat 2011 Pazartesi

Tepside Kumpir

Tepside Kumpir Malzemeleri
1 kilo patates
100 gr tereyağ
4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 su bardağı garnitür
200 gr kaşar
1 su bardağı fresh mısır
Ketçap
Mayoneza
Hazırlanışı

Önce patateslerin kabukları soyulup, bol suda haşlanır.
Haşlanan patatesler püre haline getirilip içine 100 gr tereyağ,tuz,ince kıyılmış maydanoz,1 diş rendelenmiş sarımsak katılarak karıştırılıp cam tepsiye döşenir.
Üzerine garnitür,mısır,rendelenmiş kaşar serpilerek kızgın fırında kaşarlar eriyene kadar beklenir.
Servise yakın fırından aldığımız kumpirimizin üzerine ketçap,mayonez gezdirerek ikram edilir.
İsteğe göre üzerinin malzemesi zenginleştirilir ( kornişon turşu,zeytin,kısır,haşlanmış mantar ).

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Şubat 2011 Pazar

Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Şehriye Çorbası Malzemeleri
1 kase arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
½ kahve fincanı sıvıyağ
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates suyu
Maydanoz
Tuz
6 su bardağı su
Hazırlanışı
Tenceremize aldığımız yağ karışımıyla kıymayı kavuralım.Salça ve domates suyu ilave edip kavurma işlemine devam edelim.10 dakika sonra su,tuz katarak kaynatalım.Kaynayan suya şehriyeleri yavaşça dökelim.Yarım saat kısık ateşte pişirelim.Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Şubat 2011 Cumartesi

Cezerye Tarifi

Cezerye özellikle Tarsus bölgesinde yaygın bir tatlı türüdür.Cezerye adını, Arapça'da havuç anlamına gelen (Cezer; جزر) kelimesinden alır.Rendelenen havuç önce haşlanır haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. Üzerine hindistan cevizi; içine yer fıstığı ya da ceviz koyulur.cezerye hakkında bilgi verdikten sonra şimdi cezerye tarifine geçelim.
Cezerye Malzemeleri
5 tane havuç
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı fındık
1 paket piknik bisküvi
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Havuçlar rendelenir.
Tencerede iki su bardağı şeker ile ağdalaşana kadar kısık ateşte pişirilir.
Soğuyunca içine piknik bisküvi,tarçın,dövülmüş fındık,portakal kabuğu rendesi
ile karıştırılır.
Düz zemine streç film serilir,uç kısmına harç koyulup rulo olarak sarılır.
Bu harçtan 3rulo çıkar,bir gece buzdolabında dinlendirilip, ikram zamanı rulolar yan yan kesilip hindistan cevizine bulayarak servise sunulur.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

Kereviz Salatası

Kereviz Salatası Malzemeleri
2 orta boy kereviz
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı mayonez
2 orta boy havuç
½ çay bardağı zeytinyağ
2 diş sarımsak
Tuz
1 su bardağı fresh mısır
Hazırlanışı
Kerevizleri ayıklayıp rendeleyelim.Havuçlarıda rendeleyip az yağda sote yapalım. Yoğurt,dövülmüş ceviz,mayonez,tuz,rendelenmiş sarımsak,zeytinyağ karışımıyla kereviz ve havuçları harmanlıyalım.servis kabına alıp mısır,ince doğranmış kereviz yaprakları ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Sakızlı Muhallebi Rulo

Sakızlı Muhallebi Rulo Malzemleri
1 paket sakızlı puding
Süt
Hindistan cevizi
2 paket piknik bisküvi
100gr. Margarin
Hazırlanışı
Puding üzerindeki tarifi göre hazırlanır.
Ilınınca içine 100 gr margarin mikserle çırpılarak yedirilir.
Dikdörtgen cam kaba önce bir paket dövülmüş bisküviler serpilir.
Onun üzerine hindistan cevizi serpilir,bisküviler örtülecek şekilde.
Sonra ılık muhallebimizin yarısını  kaşıkla havadan incecik dökelim(ince dökülmezse rulo olmaz).
Soğuyunca önce boyuna ikiye,sonra enine ikiye bölüp uzun kenarından saralım.
Dört rulo çıkıyor bir tepsiden.
Bu malzemeler iki cam tepsi için,yani sekiz rulo oluyor.
Çok basit ve hafif bir tatlı.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Şubat 2011 Cuma

Kırma Börek Tarifi

Kırma Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
3 su bardağı yoğurt+süt kaymağı
3yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
300 gr. peynir
Tuz
Hazırlanışı
Yufkayı düz tezgahta açalım,peyniri eşit miktarda dağıtalım,üzerine 3yemek kaşığı sıvıyağ gezdirelim.
Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde kesip fırın tepsisine dizelim.
Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım.
Yoğurt+süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını çırpıp üzerine heryerine gelicek şekilde dökelim 170 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Şubat 2011 Perşembe

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Malzemeleri
3 Ayva
6 Su bardağı Vişne suyu(ev yapımı hoşafta kullanılabilir)
1 Yemek Kaşığı ayva çekirdeği
6 yemek kaşığı şeker
Karanfil
Hazırlanışı
Ayvanın kabukları soyulup ortadan ikiye ayrılır.Tencereye dizdiğimiz ayvaları üzerine 3 su bardağı vişne suyu,karanfil ve çıkardığımız çekirdekleride ekleyerek ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.Yumuşayan ayvaların göbeklerine 1 yemek kaşığı şeker ve 3 su bardağı vişne suyu ekleyip şurubu koyulaşıncaya kadar kaynatalım.Üzerine tercihen kaymak,puding ve krem şanti ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Şubat 2011 Pazartesi

Ispanak Kökü Salatası

Ispanak Kökü Salatası Malzemeleri
1 kilo ıspanağın saplı kök kısmı
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
½ fincan zeytinyağ
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
½ su bardağı ceviz
Hazırlanışı
ıspanak köklerini on dakika bir bardak suyla tencerede haşlıyoruz.Cam kaba aldığımız kökleri zeytin yağ,haşlanmış fasulye,dövülmüş ceviz,tuz,ezilmiş sarımsakla harmanlıyalım.Ayrı kapta yoğurt,mayonez,nane,kırmızı biber karıştırıp servis kabına aldığımız salatanın üzerine gezdirelim.Cevizle ve baharatlarla süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Malzemeleri
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 bardak yoğurt
1 yumurtanın akı
½ fincan sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un
Hazırlanışı
Tüm malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.İçlerine peynir koyduğumuz poğaçalarımızı  istediğimiz gibi şekillendirelim.üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 175 derecede pişirelim.
Devamını Oku »

Ovmaç Çorbası Tarifi

Ovmaç Çorbası Malzemeleri
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
½ fincan sıvıyağ
1 su bardağı un
Nane
Tuz
Su
 Hazırlanışı
Tepsiye aldığımız bir bardak unu su serpe,serpe avuç içinde ovarak topaklandıralım.İnce doğradığımız soğanları yağda sarartalım.Salça ilave edip kavurmaya devam edelim.Suyunu ve tuzunu koyup kaynayınca elde ettiğimiz hamur parçacıklarını karıştırarak yavaş,yavaş ilave edelim.Yarım saat kısık ateşte pişirelim.Tereyağ,nane sosu yapıp üzerine dökerek servis edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Elmalı Turta

Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
 Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
Elmalı iç soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
Hamur iki parçaya bölünür.
Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
 Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
 Son olarak buzdolabında bekleyen parça elmalı harcın üzerine rendelenir veya ince uzun rulo şeritler yaparak tartın üzerine yerleştirilir.
170 derecede pişirilir.
Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

3 Şubat 2011 Perşembe

Pancar Salatası Tarifi

Kırmızı Pancar Salatası Malzemeleri
1 kilo pancar
½ su bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı
3 diş sarımsak sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pancarlar güzel yıkanıp düdüklü tencerede haşlanır.Soğuyunca kabukları soyulup küp küp doğranıp derin kapta zeytinyağ,tuz,rende sarımsak,sirke ile karıştırılıp servise sunulur.Kapaklı saklama kabında saklanıp akşamları hazır salata olarak yenilir.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

2 Şubat 2011 Çarşamba

Kunta Kinte Tarifi

Kunta Kinte Malzemeleri
4 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr tereyağ
1 paket kakao
3.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Un
Hazırlanışı
Sütün içine tereyağını koyup yağ erimesi için ılıtın.Yumurtalarla şekeri,kakaoyu çırpıp süt karışımını yavaş,yavaş katalım.Bir su bardağı karışımdan ayıralım.Daha sonra kalan harca un,dövülmüş fındıkve kabartma tozu ekleyerek çırpalım.yağlanmış cam kalıba dökelim.170 derecede içi çekene kadar pişirelim. Kek pişince ayırdığımız içi üzerine dökelim.ılınınca servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Kuru Fasulye Tarifi Sucuklu

Sucuklu Kuru Fasulye Malzemeleri
2 su bardağı kuru fasulye
3 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kangal sucuk
2 kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı
Akşamdan ıslanan kuru fasulyeler kısık ateşte iki saat haşlanır.İnce doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuralım.Salça,tuz,şeker,halka doğranmış sucuk ve haşlanan fasulyeleride kavrulan soğanlara ekleyip fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip pişmeye bırakalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Pudra Şekerli Puf Tarifi

Pudra Şekerli Puf Malzemeleri 
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kapta kaşıkla çırpılıp un azar,azar ilave edilerek sert bir hamur elde edilir.Tezgahta iyice yoğurulan hamur iki parçaya bölünür.Her parça uzun rulo şekline getirilip iki parmak kalınlığında yan,yan kesilir kızgın yağda sallayarak iki yüzüde kızartılır.Sıcakken pudra şekeri serpilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...